Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tor F1 w Polsce - sami wybierzcie

Featured Replies

Napisano

http://torformuly1.pl/

LG zorganizowało akcję dzieki której Formuła 1 może zagości w Polsce, szanse pewnie nie są za wileki, ale może się uda. Plusem jest to, że sami możemy wybrać miasto gdzie ten tor będzie zorganizowany, gdyżbędzie to tor uliczny. Sam zagłosowałem na Kraków, ponieważ ten tor jest teoretycznie najszybszy i są 2-3 miejsca do wyprzedzania - zachęcam was do głosowania.

Napisano

Ciekawa zabawa ale imo to niestety bardziej zabawa niż plan mający szanse na realizację. Ciekaw jestem czy w ciągu najbliższego 10-lecia w Polsce powstaną ulice na tyle równe żeby się mogła na nich ścigać F1 grinser006.gif Nawet te co ostatnio budują, niby nowoczesne i równe, przy dużych prędkościach okazują się solidnie pofałdowane.

Napisano

Długo interesuję się F1, ale jak słyszę o budowie toru w Polsce to mi się chce śmiać hehe.gif Tutaj nie chodzi o to, że nas było by nie stać na budowę, ale o to ile możemy dać pewnemu Panu rotfl.gif

Napisano

> Ciekawa zabawa ale imo to niestety bardziej zabawa niż plan mający

> szanse na realizację. Ciekaw jestem czy w ciągu najbliższego

> 10-lecia w Polsce powstaną ulice na tyle równe żeby się mogła na

> nich ścigać F1 Nawet te co ostatnio budują, niby nowoczesne i

> równe, przy dużych prędkościach okazują się solidnie

> pofałdowane.

ale jaka widowiskowa jazda by byla wyobras sobie F1 na zawiasie off road

Napisano

> Długo interesuję się F1, ale jak słyszę o budowie toru w Polsce to mi

> się chce śmiać Tutaj nie chodzi o to, że nas było by nie stać

> na budowę, ale o to ile możemy dać pewnemu Panu

Mam takie same przemyślenia. Są jeszcze jedna sprawa - realizajca toru wlekłaby się latami, jak budowa w Polsce autostrad i obiektów sportowych (pomijam tu budowy związane z Euro2012)

Napisano
  • Autor

tak niestety jest, ja myśle, że to by musiała być prywatna firma albo inicjatywa jakiejś bogatej osoby zainteresowanej F1 - wtedy to by szybko zrobili.

Napisano

> http://torformuly1.pl/

> LG zorganizowało akcję dzieki której Formuła 1 może zagości w Polsce,

> szanse pewnie nie są za wileki, ale może się uda. Plusem jest

> to, że sami możemy wybrać miasto gdzie ten tor będzie

> zorganizowany, gdyżbędzie to tor uliczny. Sam zagłosowałem na

> Kraków, ponieważ ten tor jest teoretycznie najszybszy i są 2-3

> miejsca do wyprzedzania - zachęcam was do głosowania.

Głosowałem, ale jakoś rozśmiesza mnie fakt ze np w Krakowie scigać by się mieli na ulicach w których są tory tramwajowe hehe.gif

Ogolnie fajny by było gdyby choć raz gdzieś w Polsce odbył się wyścig F1 ale jakoś czuje ze to nie realne ... choć jak dziś czytałem Nurburgring nie zorganizuje wyścigu w przyszłym sezonie jeśli Hokenheim tego nie zrobi a wszystko zaczyna na to wskazywać i tu jest szansa?? chyba nie, bo jakoś ciezko sobie wyobrazić zeby kalendarz F1 nie obejmował jakiegoś toru niemieckiego...

Napisano

> Głosowałem, ale jakoś rozśmiesza mnie fakt ze np w Krakowie scigać by

> się mieli na ulicach w których są tory tramwajowe

będa jechac jak po szynach zlosnik.gifhahaha.gif

Napisano

Kij z torami, lepsza jest kostka brukowa i most z "hopą" prawie prosto do Wisły hehe.gif to mogłyby byc ciekawe wyścigi zlosnik.gif

Z resztą pamiętam jak Vettel narzekał na nawierzchnię(jedną z lepszych u nas) na alejach podczas Redbull 3d Race to ciekawe co by powiedział jakby mu pokazali planowany odcinek na ludwinowskiej rotfl.gif

To jakiś konkurs internetowy jest bez żadnego pokrycia w rzeczywistości, pomysł fajny ale to tylko zabawa więc imo nie ma się czym podniecać.

(ale jakby co to przyjmuje rezerwacje na oglądanie z balkonu bo mi idzie tor pod domem hehe.gif Zaliczki[bezzwrotne w przypadku niepowstania toru grinser006.gif ] przyjmę na konto które wyśle chętnym na priv grinser006.gif)

Napisano

> Z resztą pamiętam jak Vettel narzekał na nawierzchnię(jedną z

> lepszych u nas) na alejach podczas Redbull 3d Race

Byłem tam waytogo.gif

dsc02670q.jpg

Faktycznie Vettel mówił że bał się jechać szybciej żeby na ludzi nie wpaść, że asfalt wyboisty... a to funkiel nuuuufka asfalcik był hehe.gificon_eek.gif

no ale... dla naszych pojazdów to była dobra droga ale dla "twardego" bolidu kiszka...

Napisano

> Byłem tam

> Faktycznie Vettel mówił że bał się jechać szybciej żeby na ludzi nie

> wpaść, że asfalt wyboisty... a to funkiel nuuuufka asfalcik był

> no ale... dla naszych pojazdów to była dobra droga ale dla "twardego"

> bolidu kiszka...

Daj spokuj ju ja wiem jak u nas wygladaja Nowe drogi. Kibel za glowa boli. U mnie zrobili nowa droga to na gole oko widac ze jest zajeb... nierowno.

Napisano

> Długo interesuję się F1, ale jak słyszę o budowie toru w Polsce to mi

> się chce śmiać Tutaj nie chodzi o to, że nas było by nie stać

> na budowę, ale o to ile możemy dać pewnemu Panu

nie stać nas na to on duuuuuuużo bierze a poza tym skończy się F1 w Polsce jak Robert przestanie jeździć...

• 2 tygodnie później...
Napisano

> WROCŁAW

Buahahahahahahhahahaha rotfl.gif

leze i kwicze. Chyba nikt z tych cymbalow organizatorow nigdy nie jechal tymi ulicami. Nie trzeba byc geniuszem zeby odrazu ztwierdzic ze szansa na zrobinie tego wyscigu w takiej konfiguracji jest jak jeden do 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000.

Ze nie wspomne ze po polowie ulic wybranych nie odwazyl bym sie przejechac osobowka a co dopiero f1.

Tu dla obrazu jak wyglada ul. Szczytnicka

99a643891ef4818fb6b6b5a7b6f8ad15.jpg

Napisano

> Buahahahahahahhahahaha

> leze i kwicze. Chyba nikt z tych cymbalow organizatorow nigdy nie

> jechal tymi ulicami.

Wczoraj sobie pojechałem trochę hehe.gif

Zrobienie z tego toru F1 zje pewnie cały roczny budżet Wrocławia na drogi, zakładając oczywiście, że te kamienice wzdłuż trasy się nie zawalą i reorganizując dośc mocno system komunikacji miejskiej zlosnik.gif

Tak czy inaczej udany projekt marketingowy LG i ...tyle.

Napisano

> Wczoraj sobie pojechałem trochę

> Zrobienie z tego toru F1 zje pewnie cały roczny budżet Wrocławia na

> drogi, zakładając oczywiście, że te kamienice wzdłuż trasy się

> nie zawalą i reorganizując dośc mocno system komunikacji

> miejskiej

> Tak czy inaczej udany projekt marketingowy LG i ...tyle.

Raczej malo udany. Tylko debil by sie na to nabral. Ale coz pomarzyc warto.

Napisano

> Raczej malo udany. Tylko debil by sie na to nabral.

Nie myl pojęć - marketing to nie zawsze zdrowy rozsadek.

Firma LG wprowadziła tym projektem duże zamieszanie medialne. O wyniku tej akcji świadczy dobitnie ilość głosów czyli aktywnych userów zaangażowanych w akcje. Do tego dodajmy pozostałe setki tysięcy, które stronę odwiedziły bez głosowania, dowiedziały się o akcji itp.

Nie da się ukryć że jest to sprawnie przeprowadzona akcja lokalna wywołująca się z globalnego zaangażowania firmy LG w F1 w tym sezonie.

A to, że szanse na ten tor są żadne dla akcji nie ma znaczenia.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.