Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zbiornik paliwa

Featured Replies

Napisano

poci mi sie letko zbiornik paliwa u dolu sick.gif... nie przecieka... poprostu letko skrapla sie paliwo...

mysle zeby kupic nowy zbiornik...ale ktory wybrac... bo widzialem na allegro za 80zł,a takze za 150zł... i nie wiem ktory wybrac... ktory polecacie

Napisano

ten za 80 to pewnie zamiennik zeby.GIF najlepiej kupić oryginał z wiadomego pochodzenia

Napisano

W tym temacie było coś o tym mówione ok.gif Poszukaj bo na pewno więcej razy było wink.gif

Napisano

> poci mi sie letko zbiornik paliwa u dolu ... nie przecieka...

> poprostu letko skrapla sie paliwo...

> mysle zeby kupic nowy zbiornik...ale ktory wybrac... bo widzialem na

> allegro za 80zł,a takze za 150zł... i nie wiem ktory wybrac...

> ktory polecacie

Ja mam zamiennik za ok. 100pln. Szczerze mowiac to jest kiepsko zabezpieczony przed rdza, a w srodku w ogole nie pomalowany i zaczyna go dosc szybko zrec.

Napisano
  • Autor

> Ja mam zamiennik za ok. 100pln. Szczerze mowiac to jest kiepsko

> zabezpieczony przed rdza, a w srodku w ogole nie pomalowany i

> zaczyna go dosc szybko zrec.

za 100ziko moge miec zamiennik...

ale patrze na allegro i albo jestem slepy...albo nie widze orginalu...

Napisano

> za 100ziko moge miec zamiennik...

> ale patrze na allegro i albo jestem slepy...albo nie widze

> orginalu...

Jak ja kupowalem to nie bylo. Ewentualnie moge dac ci numer do sklepu z czesciami na Garwolinskiej, gdzie raczej powinni miec.

Napisano

> ktory polecacie

zanabądź nowy oryginalny, to jedna z niewielu cześci którą warto kupić oryginalną, zamienniki często przy zakupie już są od środka zardzewiałe, w dodatku rzadko który zamiennik pasuje na mocowania, trzeba rikambiować otwory montażowe. Z oryginałem nie będziesz miał żadnych problemów a i nie będziesz musiał wymieniać go znowy za trzy lata

Napisano

> ktory polecacie

Właśnie wymieniałem zbiornik bo stary przegnil.Kupiłem rzemiosło za 110 zł do cc 900 na wtrysku bo do CCS jest ten sam.Podeszedł bez problemu.Odrazu wjechałem w niego abizolem żeby go zabezpieczyc przed korozją i mam spokój na kilka lat a kumpel kupił i nie zabezpieczył i po 2 latach juz mu rdzewieje...

Jak pytałem to rzemniosło 110 zł a oryginał 250 zł to podziękowałem

Napisano

kurka, mój też sie poci na łączeniu i teraz tankuje tylko za 50zł bo jak zatankuje powyżej to wali naftą oslabiony.gif

Napisano

> Jak pytałem to rzemniosło 110 zł a oryginał 250 zł to podziękowałem

skoro szkoda Ci wydać 250 złoty na porządny zbiornik paliwa to po co Ci to auto skoro nie stać cię na części oryginalne do niego?

Napisano

> skoro szkoda Ci wydać 250 złoty na porządny zbiornik paliwa to po co

> Ci to auto skoro nie stać cię na części oryginalne do niego?

po grzyba mu orginalny zbiornik paliwa jak ma kuchenke założoną? cfaniaczek.gif

Napisano

> kurka, mój też sie poci na łączeniu i teraz tankuje tylko za 50zł bo

> jak zatankuje powyżej to wali naftą

skąd ja to znam grinser006.gif

jak nie masz chwilowo kasy na nowy "oryginalny" zbiornik, to możesz zrobić prowizorkę, zlokalizować gdzie cieknie, wypalić benzynę żeby się nie sączyło, dobrze oczyścić te feralne miejsce i nakleić poxylinę, patent ten sprawdza się na ok. pół roku, z tym musi się ona dobrze przykleić i zastygnąć, dlatego tak ważne jest oczyszczenie tego miejsca z rdzy, benzyny i masy bitumicznej.

Napisano

> Jak pytałem to rzemniosło 110 zł a oryginał 250 zł to podziękowałem

gdzie jest za taką cenę? grinser006.gif

Napisano

> ktory polecacie

Proponuje pokręcić sie po szrotach i znaleźć z jak najmłodszego auta i wtedy masz ori i za dużo mniejsze pieniądze

Napisano

> ktory polecacie

dwa lata temu wymieniałem zbiornik u siebie w cc. w sklepie ogladałem zamiennik i oryginał i mimo że oryginał był sporo drozszy to jednak zdecydowałem sie na zakup własnie jego ze wzgledu na duzo lepsze wykonanie.

Napisano

Przerabiałem ten temat,zakupiłem zamiennik i powiem nigdy więcej takiego błędu nie zrobie.

Tylko oryginał ok.gif

Napisano

zamienniki to katastrofa pod wzgledem lakierniczym, chyba ze kupisz i odrazu go wypiaskujesz i od nowa pomalujesz;] ja kupowalem do swapa, to jak przypadkiem zachaczylem nim to mi paster 5 na 5 cm odapdł a pod nim byl delikatny nalot z rdzy, jakby malowali je jak juz byly podrdzewiałe. a ty masz gdzies widoczna dziurka czy nie wiesz skad ci dokladnie kapie? mi kapało z tej rury co sie paliwo do baku wlewa na styku z rura baku, i tez krople od spodu wisiały ,2 opaski zaskrecane i taśma samowulkanizująca zalatwiy sprawe;)

Napisano
  • Autor

ja wlasnie nie wiem czy mi jakos z gory nie leci te paliwo... bo w niedziele zalalem parcha do pelna i zaczelo kapac... i nie mam pewnosci czy mi cieknie od dolu... czy poprostu gdziesz ze szlauf leci i scieka paliwo na dol... niestety nie mam kanalu...ale w srode zdejme siedzenie i zobacze co tam sie od gory dzieje...a moze na zgrzewie mi cieknie... nie mam pojeci...ale wczesniej mi wcale nie cieklo...

Napisano

wytrzyj zbiornik szmata do sucha od spodu nalej paliwa ile wlezie pojezdzij troszke w miare mozliwosci po suchym i zobaczysz czy bedziesz miał strózke od góry czy z dołu ja tak zdziagnozowałemze mi z odpowietrznika cieklo a nie ze zbiornika

a jak juz masz kupowac podróbke z allegro to tylko nie lakierowana na czarno bo ta farba odłazi strasznie zanim załozysz to bedzie łysy a poza tym jest pod nia rdza wiem z doswiadczenia

jak juz masz kupic to wybieraj te malowane na siwo sa innej firmy jest lepsza farba ale to tez nie jakies cuda i nie to co oryginał

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.