Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

XENONY - PROBLEM!!! POMOCY!!!

Featured Replies

Napisano

Witam. Przed wymiana zarowek i przetwornic nie zapalay mi sie xenony raz lewy raz prawy. Po wymianie zarowek w serwisie bylo to samo. Stwierdzili ze przetwornice wiec wymienili i nadal jest to samo:) Xenony nie zapalaja sie raz jeden raz drugi. Trzeba kilkakrotnie pstrykac wlacz wylacz zeby zaskoczyly dwa. Nie swieca jasna bara tylko zolta:/ Co moze byc jeszcze przyczyna??

Pozdrwiam KAMIL mad.gif

Napisano

wroc do serwisu. Nie naprawili usterki. nalezy ci sie free robota

Napisano

> NIestety biedaki nie maja juz pomyslu:/

No to zwrot kasy...albo spytaj się czy wyrażają zgodę na wykonanie naprawy w innym zakładzie a oni pokryją koszty. De facto narazili Cię na pewnie nie mała sumkę i nic się nie zmieniło. Ewentualnie zażycz sobie darmowej naprawy w wysokości rachunku jaki zapłaciłeś.

Napisano

to nie jest wina przetwornic... zapłonniki do wymiany... troche Ciebie nacieli w tym serwisie... frown.gif

Napisano

> to nie jest wina przetwornic... zapłonniki do wymiany...

dokładnie ok.gif

Napisano

A to nie jest razem z przetwornicą ???

To co przykręcamy do lampy to co to jest ???

Napisano

tzn akurat nie ja , pytalem się bo mam dwie kompletne lampy do pchnięcia devil.gif

Napisano

> A to nie jest razem z przetwornicą ???

nie ,to taka czarna szkrzynka wewnatrz lampy... grinser006.gif

> To co przykręcamy do lampy to co to jest ???

przetwornica... smile.gif

Napisano
  • Autor

> nie ,to taka czarna szkrzynka wewnatrz lampy...

> przetwornica...

w serwisie stwierdzili ze w przerwornicy jest zaplonnik

Napisano

nie zlosnik.gif , jest osobno , wiem bo mam dwie takie lampy na wyciągnięcie ręki devil.gif

Napisano

witaj. miałem Stilo z xenonami i miałem z jednym xenonem problem. nie uporałem się z tym kłopotem do chwili sprzedaży auta. Było tak jak u ciebie. reflektor nie zapalał się czasem i trzeba było włącznikiem parę razy go próbować uruchamiać. Ponoć już ten kłopot załatwił obecny właściciel. U mnie akurat powodem był palnik (żarówka). ale może znów coś wyskoczy, tego nie wie mikt. co do zapłonnika: jeśli wymieniono ci wszystko po koleji nadal jest tak jak było, to rzeczywiście może być zapłonnik czyli popularnie starter. tak jak opisywał to Kolega, jest to czarne pudełeczko wielkości normalnej szkolnej prostokątnej tęperówki z 2 przewodami dochodzącymi jakby do okrągłej oprawki. To pudełeczko jest koloru czarnego, i oryginalnie jest produkcji boscha. Ze starterami na Allegro uważaj, bo możesz trafić na produkt o krótkiej żywotności. ja dla przykładu tak trafiłem. No chyba że u mnie ta popsuta żarówka miała wpływ na żywotność startera.Dziwne to by było że tylko na tego z Allegro, bo mój pierwotny oryginalny który leżał sobie spokojnie nadal jest dobry i działa w stilo teraz. Starter boscha jest też w xenonach mondeo. dla pewności sprawdź jeszcze jakąś "centralkę" od xenonów, bo to trudno jest uwierzyć, że po obu stronach padły w jednym czasie startery. Opisywałeś jeśli mnie pamięć nie myli że po obu stronach źle świeci i raz jeden a innym razem drugi reflektor nie chce się włączać. Jeśli sprawa będzie dotyczyła centralki xenonów, to niestety trzeba będzie ją wymienić na nową.Znalezienie takiej używanej graniczy z cudem, bo będą się zapewne musiały zgadzać numery części docelowej, oraz rok produkcji auta. Jeśli tak, to sprubój kupić ją czy to u allegrowicza "motoakuki" (jest ponoć wiarygodny i ma dostęp do fabrycznych części fiata oraz do epera) czy to u forumowicza Freeco. Też jest itd. ci dwaj panowie gwarantują ci części oryginalne i w dobrej bo parudziesto procętowej zniżce. Powodzenia

Ps. Jeśli będziesz zamawiał centralkę to przygotuj nr. win auta bo będą od ciebie tego wymagać.

Ps2. Centralki xenonów raczej nie da się naprawić.

Napisano

> w serwisie stwierdzili ze w przerwornicy jest zaplonnik

to idz do nich i niech udowodnia ze to jest razem ,choc jest osobno.. zlosnik.gif a przetwornice zabiora i oddadza $

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.