Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Philips - NightGuide DoubleLife

Featured Replies

Napisano

Witam

Ostatnio pytalem sie was o zarowki Philpsa +80% - super mi doradziliscie , kupilem i jestem zadowolony. Wraz z zarowkami dostalem maly katalog philipsa a w nim byly zaprezentowane inne zarowki - poniewaz nie mam skanera wklejam linka do przykladowej aukcji :

http://moto.allegro.pl/item802908266_zarowki_philips_h4_60_55_w_nightguide_doublelife.html

Chcialbym sie Was zapytac czy te zarowki naprawde maja 3 kolory swiatla jak na fotce, sa tak dobre itp (lepsze od +80%)? (pytam z czystej ciekawosci a nie ze chce kupic). Najbardziej zalezy mi na opiniach osob ktore to uzywaja/uzywaly lub widzialy w realu jak to swieci.

Napisano

> Witam

> Ostatnio pytalem sie was o zarowki Philpsa +80% - super mi

> doradziliscie , kupilem i jestem zadowolony. Wraz z zarowkami

> dostalem maly katalog philipsa a w nim byly zaprezentowane inne

> zarowki - poniewaz nie mam skanera wklejam linka do przykladowej

> aukcji :

> http://moto.allegro.pl/item802908266_zarowki_philips_h4_60_55_w_nightguide_doublelife.html

> Chcialbym sie Was zapytac czy te zarowki naprawde maja 3 kolory

> swiatla jak na fotce, sa tak dobre itp (lepsze od +80%)? (pytam

> z czystej ciekawosci a nie ze chce kupic)

tak, mają. Na początku jak je założyłem nawet mi się to podobało, ale później doszedłem do wniosku, że wolę jednak żarówki, które świecą wszędzie jasnym, białym światłem. Oczywiście nie jest tak, że masz jakąś granicę, że po prawej świeci na biało, a po lewej na żółto, ale wyraźnie widać, że z prawej strony pobocze oświetlone jest białym światłem, a z lewej kolor jest bardziej żółty. Moim zdaniem kierowcy to nic nie daje, jedynie może mniej oślepia jadących z przeciwka.

Napisano
  • Autor

a ten zasieg 10 - 20 metrow dalej jest zauwazalny ? jak z oswietlaniem drogi , dobrze oswitla , takze gdy pada deszcz i jest mokro ?

Napisano

> a ten zasieg 10 - 20 metrow dalej jest zauwazalny ? jak z

> oswietlaniem drogi , dobrze oswitla , takze gdy pada deszcz i

> jest mokro ?

ogólnie żarówka świeci zauważalnie lepiej niż zwykła, ale różnice w porównaniu z innymi żarówkami +XX% są nieduże. Dłuższego zasięgu nie zauważyłem, jak było mokro czy mglisto świeciły imho normalnie, ani lepiej ani gorzej niż inne. Cudów nie ma, woda rozprasza światło. Moim zdaniem te żarówki są niezłe, ale jednak za drogie. Za połowę ich ceny można kupić inne "ulepszone", których jakość świecenia będzie zbliżona (tylko bez bajeru 3 kolorki w jednym).

Napisano

> ogólnie żarówka świeci zauważalnie lepiej niż zwykła, ale różnice w

> porównaniu z innymi żarówkami +XX% są nieduże. Dłuższego zasięgu

> nie zauważyłem, jak było mokro czy mglisto świeciły imho

> normalnie, ani lepiej ani gorzej niż inne. Cudów nie ma, woda

> rozprasza światło. Moim zdaniem te żarówki są niezłe, ale jednak

> za drogie. Za połowę ich ceny można kupić inne "ulepszone",

> których jakość świecenia będzie zbliżona (tylko bez bajeru 3

> kolorki w jednym).

ja je kupiłem i jeszcze nie założyłem. Mnie tam te kolorki nie ruszają, ale za to obietnica dwukrotnie większej żywotności. Obecne żarówki mam od nowości auta i się nie chcą przepalić, a zrobiłem na nich 70 tys km.

Napisano

> ja je kupiłem i jeszcze nie założyłem. Mnie tam te kolorki nie

> ruszają, ale za to obietnica dwukrotnie większej żywotności.

> Obecne żarówki mam od nowości auta i się nie chcą przepalić, a

> zrobiłem na nich 70 tys km.

hmmm, tylko ta dwukrotna żywotność to jest w stosunku do starych NG, a nie do innych żarówek. Nie chcę Cię martwić ale mimo tego Double Life nastaw się, że raczej długo nie będą świeciły

Napisano

> hmmm, tylko ta dwukrotna żywotność to jest w stosunku do starych NG,

> a nie do innych żarówek. Nie chcę Cię martwić ale mimo tego

> Double Life nastaw się, że raczej długo nie będą świeciły

raczej nie. Philips ma taki znormalizowany system oznaczeń długowieczności. Ale zovaczymy

Napisano

> Witam

> Ostatnio pytalem sie was o zarowki Philpsa +80% - super mi

> doradziliscie , kupilem i jestem zadowolony. Wraz z zarowkami

> dostalem maly katalog philipsa a w nim byly zaprezentowane inne

> zarowki - poniewaz nie mam skanera wklejam linka do przykladowej

> aukcji :

> http://moto.allegro.pl/item802908266_zarowki_philips_h4_60_55_w_nightguide_doublelife.html

> Chcialbym sie Was zapytac czy te zarowki naprawde maja 3 kolory

> swiatla jak na fotce, sa tak dobre itp (lepsze od +80%)? (pytam

> z czystej ciekawosci a nie ze chce kupic). Najbardziej zalezy mi

> na opiniach osob ktore to uzywaja/uzywaly lub widzialy w realu

> jak to swieci.

Ja od 2 lat jeżdżę na tych trójkolorowych i szczerze bez rewelacji. Co prawda widać ta różnicę w kolorze lewa prawa strona ale w sumie nie wiem czy to coś daje. Poprzednio miałem jakieś zwykle osramy i świecilo porównywalnie do tychtrojkolorowych hmm.gif

Napisano

> z czystej ciekawosci a nie ze chce kupic). Najbardziej zalezy mi

> na opiniach osob ktore to uzywaja/uzywaly lub widzialy w realu

> jak to swieci.

Kolory dają się zauważyć, zasięg też. Co do długowieczności to używam ich 1,5 roku i jeszcze działają.

Napisano

> a ten zasieg 10 - 20 metrow dalej jest zauwazalny ? jak z

> oswietlaniem drogi , dobrze oswitla , takze gdy pada deszcz i

> jest mokro ?

To są po prostu dobre jakościowo żarówki ze świetną geometrią i małym bajerem w postaci tych kolorków wink.gif. W dobrym sprawnym reflektorze jest to chyba najlepsz eźródło światła, ale zużytego czy złego reflektora tymi żarówkami nie "naprawisz". Jak lubisz swoje auto grinser006.gif, to mu kup te żarówki. U mnie dwa lata i ciągle świacą. Następne też takie kupię zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

ja juz kupilem philipsa +80%

Moze jak te sie przepala to kupie te 3 kolorowe - tylko ktore lepsze +80% racing czy te 3 kolorowe ? (chodzi o jakosc oswietlania drogi - cena oraz dlugowiecznosc na drugi plan)

Napisano

Od jakiegos pol roku mam zamontowane wlasnie NightGuide DoubleLife i jestem z nich bardzo zadowolony. Co najwazniejsze dla mnie, odkad je zalozylem mam spokoj z wymiana zarowek - a w Stilo padaly mi naprawde nagminnie, doslownie co chwila smile.gif

Roznice w swieceniu widac moim zdaniem szczegolnie w ciagu nocy, swietnie oswietla wszystkie znaki i to co sie blyszczy (pacholki, policja itd). Roznice kolorow osobiscie widze tylko jak stoje blisko sciany. Podsumowujac, na 99% kupie je ponownie jak mi padna.

Napisano

> Roznice w swieceniu widac moim zdaniem szczegolnie w ciagu nocy,

> swietnie oswietla wszystkie znaki i to co sie blyszczy

> (pacholki, policja itd).

No właśnie to jest ciekawa rzecz, która ewidentnie wyróżnia te żarówki na tle innych. One dają jakąś poświatę która powoduje, że wszystkie znaki i tablice jak by całe świecą, również ponad granicą światło/cień. Niesamowity efekt!

Napisano

One dają jakąś poświatę która powoduje,

> że wszystkie znaki i tablice jak by całe świecą, również ponad

> granicą światło/cień. Niesamowity efekt!

Dokładnie tak jak piszesz. Sam jestem za każdym razem zadowolony i pozytywnie zaskoczony jak jade noca. Policyjne wozy / kamizelki itd swieca sie jak psu jajca ;-)

Napisano

> To są po prostu dobre jakościowo żarówki ze świetną geometrią i małym

> bajerem w postaci tych kolorków . W dobrym sprawnym reflektorze

> jest to chyba najlepsz eźródło światła, ale zużytego czy złego

> reflektora tymi żarówkami nie "naprawisz". Jak lubisz swoje

> auto , to mu kup te żarówki. U mnie dwa lata i ciągle świacą.

> Następne też takie kupię

Dołącze się do dyskusji. Też niestety biglaugh.gif muszę pochwalić te żarówki. Wcześniej jeździłen na BlueVision , miały super barwe , fajnie oświetlały suchy asfalt ale podczas deszczu ,mgły itp. była lipa światło się rozpraszało. Teraz gdy mam od roku NG moge porównać , nie mają szpanerskiego efektu ale podczas ponurych dni sprawują się znakomicie . A najlepiej widać efekty we mgle , można w miare bezpiecznie się poruszać.

Napisano
  • Autor

no nic teraz siedza philips +80% ale ja te sie przepala to nastepne beda te "3 kolorowe" skoro je tak zachwalacie ( o ile philips nie wymysli czegos nowego i lepszego)

Napisano

mam ale nie doubleLife zeby.GIF

zarowki nawet fajnie swieca widac jak swieca na 3 kolory. Straszna lipa na mokrym frown.gif bardzo fajnie swieca i efekt widac na sniegu smile.gif

Napisano

> A może X-TREME ponoć dobre

Bardzo dobre ok.gif Mam H7 i polecam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.