Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Światła w uniaczku

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich. Albowiem mam problem bo braciszek mój kochany pojechałsobei naszym jeszcze bardziej kochańszym uniaczkiem do swojej najukochaszej dziewczyny, i jak chciał wracac juz do domciu, zapala silnik, włącza światłą i tu nagle bzyk dym i po światłach. nie mam świateł żadnych przednich, podswietlenia panelu i deski rozdzielczej. moge jednak włączyć światłą postojowe za pomocąwłacznika tego takiego przy stacyjce. Przełącznik sprawdzałęm, prąd wychodzi jak trzeba. gdzie może być przyczyna tego?? tata mój mówił coś o przekaźnikach czy jak (takie kostki) ale znaleźliśmy tylko dwie ( przy bezpiecznikach) i nie wiemy gdzie są pozostałę by je sprawdzić.

I klakson działa jakby chciała nie mógł piszczy aż się śmiać chce smile.gif a jak podłącze go bezpośrednio do akumulatora to malinowo dźwięczy jak powinien...

a i jeszcze. było tak kilka razy jak chciałem zapalić światłą to paliły tylko chwilke i gasły i dalej ni huhu. za jakis czas jak zapalam światłą chwilke mrygnie i gasnie.

Napisano

Padł wyłącznik zespolony pod kierownicą... I zapomnij o fabrycznych przekaźnikach do świateł.

Napisano

> Witam wszystkich. Albowiem mam problem bo braciszek mój kochany

> pojechałsobei naszym jeszcze bardziej kochańszym uniaczkiem do

> swojej najukochaszej dziewczyny, i jak chciał wracac juz do

> domciu, zapala silnik, włącza światłą i tu nagle bzyk dym i po

> światłach. nie mam świateł żadnych przednich, podswietlenia

> panelu i deski rozdzielczej.

no i dobrze - ma chłopak przynajmniej powód, by zostać na noc hehe.gifwaytogo.gif

> Przełącznik sprawdzałęm, prąd wychodzi jak trzeba.

przełacznik zespolony pod kierą, tzw. pająk?

> gdzie może

> być przyczyna tego??

stacyjka

> tata mój mówił coś o przekaźnikach czy jak

> (takie kostki) ale znaleźliśmy tylko dwie ( przy bezpiecznikach)

> i nie wiemy gdzie są pozostałę by je sprawdzić.

jeśli nikt nie założył przekaźników, to niestety, nie masz przekaźników do świateł...

> I klakson działa jakby chciała nie mógł piszczy aż się śmiać chce a

> jak podłącze go bezpośrednio do akumulatora to malinowo dźwięczy

> jak powinien...

hmm.gif

Napisano
  • Autor

mówię właśnie o tym przełączniku sprawdzałem go rozebrałęm na kawałki niby wszystko łądnie wygladało a jak dym poszedł to pewnie cos zchajcowało sie. poza tym prąd wychodzi z niego jak należy sprawdzane probówką 270751858-jezyk.gif

a gdzie są te wszystkie inne przekaźniki??

aha czyli nie ma ich?? to co sie mogło popieprzyć??

Napisano

Przekaźników nie znajdziesz bo takowych nie montowano fabrycznie. Rozbierz obudowę kolumny kierowniczej. Sprawdź kostki pod nią się znajdujące. Najprawdopodobniej jedna powinna być nadpalona. Rozepnij, posprawdzaj, przeczyść.

Napisano
  • Autor

Dzieki zaraz polece i poczyszcze bo aż krew zalewa jak widze mojego kochanego Unego w garażu stojącego smile.gif

macie może schemat instalacji elektrycznej albo wiecie któędy idą przewody od zespolonego do lamp??

Napisano

prościuteńko, a przewody od świateł rozpoznasz, są grubsze od pozostałych, o ile pamiętam to pomarańczowo-biały i szary

Napisano
  • Autor

Nom przeczyściłem te styki i gra gitara zeby.GIF a nie wiecie może co może być z tym klaksonem??

Napisano

> Nom przeczyściłem te styki i gra gitara a nie wiecie może co może

> być z tym klaksonem??

Mniej więcej to samo. Zły kontakt kabel klakson. Skoro bezpośrednio działa to jest dobry. Jeśli piszczy tzn prąd gubi się na stykach. Przeczyścić albo zarobić nowe końcówki i dobrze zabezpieczyć. Czasami końcówki są czyste ale kabelek w nich zamocowany jest tak zaśniedziały że nie przewodzi.

Napisano

> Mniej więcej to samo. Zły kontakt kabel klakson. Skoro bezpośrednio

> działa to jest dobry. Jeśli piszczy tzn prąd gubi się na

> stykach. Przeczyścić albo zarobić nowe końcówki i dobrze

> zabezpieczyć. Czasami końcówki są czyste ale kabelek w nich

> zamocowany jest tak zaśniedziały że nie przewodzi.

W dziale "Zrób to sam" jest opis jak zrobić zasilanie klaksonu przez przekaźnik wykorzystując do tego oryginalne gniazdo przekaźnika w centralce elektrycznej.

Polecam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.