Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

problem z reflektorem

Featured Replies

Napisano

Witam

mam problem z lewym reflektorem w stilo.SIlniczek reflektora caly czas buczy i chyba opuscil mi tak lampe ze swieci mi 2m przed samochodem w jezdnie.Elektryczna regulacja wogole nie dziala na oba reflektory.Chcialem poniesc recznie reflektor tymi bialymi srubkami ale nie reaguje na to.Co w takiej sytuacji zrobic?nie da sie jezdzic w nocy zbytnio...

Napisano

> Wymienić silniczki !

> http://www.kustosz.net/Stilo/SILNICZEK_REGULACJI_SWIATEL-manual.pdf

W tym temacie to jest sporo do powiedzenia. Ja już bardzo mocno zastanawiam się nad wyłamaniem bolca plastikowego z silniczka i zrobić z silniczka ręczną regulację wysokości światła (np z nakrętką 10) bo już majątek na te silniczki wydałem zeby.GIF

Napisano

> nakrętką 10) bo już majątek na te silniczki wydałem

Ciekawe od czego to zależy, mam auto z 2002 roku z przebiegiem około 200 tyś km i nigdy nie było tego problemu. Może niektóre reflektory stawiają zbyt duży opór silnikom i te się szybko zużywają?

Napisano

> Ciekawe od czego to zależy, mam auto z 2002 roku z przebiegiem około

> 200 tyś km i nigdy nie było tego problemu. Może niektóre

> reflektory stawiają zbyt duży opór silnikom i te się szybko

> zużywają?

To jest myśl... a może mało jeździsz i żarówki tak się nie przepalają smile.gif. Ja mam podejrzenie, że podczas wymiany żarówki coś muszę źle robić zeby.GIF

Napisano
  • Autor

> Wymienić silniczki !

> http://www.kustosz.net/Stilo/SILNICZEK_REGULACJI_SWIATEL-manual.pdf

Najchetniej byl olal ta elektryczna regulacje i zostawil na stale w jednej pozycji.tylko nie wiem jak podniesc ten lewy reflektor do gory zeby mi w jezdnie nie swiecil,probowalem tymi bialymi bolcami ale jakos nic sie nie zmienia

Napisano

> gory zeby mi w jezdnie nie swiecil,probowalem tymi bialymi

> bolcami ale jakos nic sie nie zmienia

Ponoć silniczki blokują, wymontowanie chyba pomoże - w następnym tygodniu chcę to zrobić

Napisano

> Ponoć silniczki blokują, wymontowanie chyba pomoże - w następnym

> tygodniu chcę to zrobić

Ja też mam silniczek zwalony w reflektorze od strony kierowcy, ale udało mi się podnieść światło do góry, z tym, że trzeba troszku pokręcić tym bolcem, bo światełko wolno się dźwiga.

Napisano
  • Autor

> Ja też mam silniczek zwalony w reflektorze od strony kierowcy, ale

> udało mi się podnieść światło do góry, z tym, że trzeba troszku

> pokręcić tym bolcem, bo światełko wolno się dźwiga.

a ktorym z tych bolcow krecic i w ktora strone:)?

Napisano

Witam Wszystkich...

Ponieważ u mnie, reguralnie co jakiś czas padła żaróweczka H7, to przy okazji wymiany oleju, postanowiłem ją sobie wymienić, a że autko było na kanale, to ściągałem osłonkę od spodu... no i .....jakoś tak niezgrabnie mi poszło, że....... straciłem "sprężynkę" która trzyma żarówkę.....Godzinne poszukiwania, od góry i od dołu auta, nie dały rezultatu..... Nie chcecie chyba wiedzieć co opowiadałem za epitety pod wezwaniem makaroniarskich inżynierków...... Cóż.. nie mam jej...

Nie ma ktoś z Was takiego cudeńka na zbyciu?:)

Napisano

> a ktorym z tych bolcow krecic i w ktora strone:)?

Zewnętrzne bolce - góra dół, u mnie aby podwyższyć to kręciłem w stronę lewą (kierowcy). Najlepiej się to robi kluczem z grzechotką bo bardzo mało miejsca jest (zwłaszcza od strony kierowcy).

Napisano

> Cóż.. nie mam jej... Nie ma ktoś z Was takiego cudeńka na zbyciu?:)

Te sprężynki to jakiejś ulotne są. Ja kupiłem do prób reflektor za 40zł i w warsztaciku gdzieś mi prysnęła, oczy z wściekłości mi wychodziły jak szukałem i do dzisiaj jej nie ma.

Ten ich zawias jest nie dogięty do końca i wylatują.

Napisano

> Te sprężynki to jakiejś ulotne są. Ja kupiłem do prób reflektor za

> 40zł i w warsztaciku gdzieś mi prysnęła, oczy z wściekłości mi

> wychodziły jak szukałem i do dzisiaj jej nie ma.

> Ten ich zawias jest nie dogięty do końca i wylatują.

Mam podwieszone /sprężynki/ na juzingu.

Napisano

No i ... dziś w końcu udało mi się kupić te silniczki na allegro w rozsądnej cenie 27zł sztuka zeby.GIF - ale rozchodzą się w tej cenie jak cieple buleczki smile.gifLINK DO AUKCJI

Napisano

> No i ... dziś w końcu udało mi się kupić te silniczki na allegro w

> rozsądnej cenie 27zł sztuka - ale rozchodzą się w tej cenie jak

> cieple buleczki LINK DO AUKCJI

Ciekawe czy są sprawne?Też kupiłem.

Napisano

> Ciekawe czy są sprawne?Też kupiłem.

Przed chwilą dzwoniłem sprzedający zapewniał, że przed wysyłką sprawdzał i że te moje już wysłane smile.gif. Jak dojdą do piątku to w sobotę możemy w Lublinie zmieniać bo akurat będę w ten weekend smile.gif

Napisano

te silniczki lubią waryjowac wiec albo je wymiwniac jak swiruja albo jakis pomysl wlasny na regulacje swiatel zeby.GIF

Napisano

> te silniczki lubią waryjowac wiec albo je wymiwniac jak swiruja albo

> jakis pomysl wlasny na regulacje swiatel

Wyjąć silniczki i ustawić na stałe cool.gif

Napisano

> Wyjąć silniczki i ustawić na stałe

A co wstawisz w to miejsce w odblysniku gdzie wchodzi bolec od silniczka? hmm.gif

Napisano

> A co wstawisz w to miejsce w odblysniku gdzie wchodzi bolec od

> silniczka?

Powiem szczerze, mechanik mi wyciągnał silniczek i nie widzę różnicy w świeceniu, jeśli są jakieś przeciwskazania to chętnie usłyszę bo będę wymieniał żarówki i jak trzeba to wsadze silniczek na miejsce.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Uwaga, uwaga...trwało to...strona pasażera 10 minut, strona kierowcy 3 godziny zeby.GIF ... ale w końcu udało mi się wymienić dziś silniczki ... i nawet działają ... #@$%# ale przekląć musiałem mimo, że już nie raz wymieniałem żarówkę zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.