Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

dogrzewanie powietrza z nawiewu...

Featured Replies

Napisano

> Ja temat pilnuje i jak uda się zamontować to się pochwalę

jakieś nowości w temacie? hmm.gif

a tak BTW, to czy nagrzewnica w T-Jecie też ma taką dziurę żeby dogrzewajkę wsadzić? grinser006.gif

Napisano

> jakieś nowości w temacie?

> a tak BTW, to czy nagrzewnica w T-Jecie też ma taką dziurę żeby

> dogrzewajkę wsadzić?

W każdym jest miejsce tylko trzeba wyciąć dziurę na nagrzewnicę, niestety nic u mnie w tym temacie się nie ruszyło frown.gif

Napisano

> W każdym jest miejsce tylko trzeba wyciąć dziurę na nagrzewnicę,

> niestety nic u mnie w tym temacie się nie ruszyło

jakby tak wstawić w T-Jecie... grinser006.gif byłby wypas większy niż fabryka przewidziała food.gif

• 1 rok później...
Napisano

No dobra, odgrzeję kotleta.

Zabrałem się za dłubanie i wszystko wydaje się iść w dobrym kierunku. Zastanawia mnie tylko jedno, czy jest to aktywne w klimatroniku i funkcjonuje czy trzeba zaliczyć wypad na egzaminer?

Napisano

>Zastanawia mnie tylko jedno,

> czy jest to aktywne w klimatroniku i funkcjonuje czy trzeba zaliczyć wypad na egzaminer?

yep, dzialaniem ptc steruje centralka klimy.. z tym ze examinerem nic nie zdzialasz wiec szkoda zebys nawet kase tracil na wizyte w aso

Napisano

> yep, dzialaniem ptc steruje centralka klimy.. z tym ze examinerem nic nie zdzialasz wiec szkoda

> zebys nawet kase tracil na wizyte w aso

Podłączam więc wszystko i bangla?

Napisano

> Podłączam więc wszystko i bangla?

Po użyciu Fes'a PTC działa

Napisano

> Osiowaniem proxy się udało?

Kolega tutaj na kąciku NB dokładał przecież PTC i uruchomił.

Napisano

> Kolega tutaj na kąciku NB dokładał przecież PTC i uruchomił.

FES dał radę. Teraz jeszcze tylko wrzucenie tego w samochód na odpowiednie miejsca i będę się cieszył zimowym ciepełkiem w T-Jecie :D.

Napisano

> FES dał radę. Teraz jeszcze tylko wrzucenie tego w samochód na odpowiednie miejsca i będę się

> cieszył zimowym ciepełkiem w T-Jecie :D.

Nie napalaj się bo się możesz zawieźć ... PTC nie robi wielkiego szału niestety.

Napisano

> Nie napalaj się bo się możesz zawieźć ... PTC nie robi wielkiego szału niestety.

W sumie najwazniejsze jest to zeby dzialalo oraz satysfakcja z montazu - jej nikt mi nie zabierze :-).

Napisano
Wszystko działa jak należy i zgodnie z logiką Fiata. Nie mam niestety kiedy napisać spójnego manuala, ale jeżeli ktoś potrzebuje radę to z przyjemnością pomogę/poprowadzę krok po kroku.
Napisano

> Wszystko działa jak należy i zgodnie z logiką Fiata. Nie mam niestety kiedy napisać spójnego

> manuala, ale jeżeli ktoś potrzebuje radę to z przyjemnością pomogę/poprowadzę krok po kroku.

Duzo gmerania? Napisz co trzeba zdemontować i czy w kompie trzeba grzebać? Altek i aku stykną?

Napisano

> Duzo gmerania? Napisz co trzeba zdemontować i czy w kompie trzeba grzebać? Altek i aku stykną?

teoretycznie z ptc jest kladziony altek 120A ale 100A tez da rade zlosnik.gif

Napisano

> Duzo gmerania? Napisz co trzeba zdemontować i czy w kompie trzeba grzebać?

W kompie FES'em aktywuje się odpowiednią opcję, tutaj mam na myśli klimę automatyczną, bo w temat manuala się nie zagłębiałem (w tym drugim przypadku raczej jednak nie trzeba nic dotykać). W T-jecie jest tak samo jak w dieslu.

Dwa przekaźniki, kilka metrów grubego i cienkiego kabla, parę złączek, bezpieczniki i taśma izolacyjna - to jest potrzebne. Gmeranie to rozbieranie plastików z dolnej części deski rozdzielczej i tunelu środkowego, wpuszczenie kabla z akumulatora do wnętrza + wyjęcie panelu klimatyzacji + wyrzeźbienie dziury w nagrzewnicy oraz wycięcie jednej przegrody w jej wnętrzu.

>Altek i aku stykną?

To się okaże w zimie zlosnik.gif.

Napisano

To wycinanie mnie z lekka martwi. Zastanawiam się czy jednak na zimę nie założyć grzałki w silnik. Sama grzałka i wtyk hmm.gif

Napisano

> Wszystko działa jak należy i zgodnie z logiką Fiata. Nie mam niestety kiedy napisać spójnego

> manuala, ale jeżeli ktoś potrzebuje radę to z przyjemnością pomogę/poprowadzę krok po kroku.

rozumiem, że jak mam klimę manulaną to już się nie da założyć, czy jak? zlosnik.gif

Napisano

> rozumiem, że jak mam klimę manulaną to już się nie da założyć, czy jak?

da sie, tylko w automacie jest to prostsze, w kliemie manual instalacja steruja przekazniki i chyba jest inny panel (tu sie moge mylic, trzeba by weryfikowac w epeku) wiec instalacja pod manuala jest inna

Napisano

> da sie, tylko w automacie jest to prostsze, w kliemie manual instalacja steruja przekazniki i chyba

> jest inny panel (tu sie moge mylic, trzeba by weryfikowac w epeku) wiec instalacja pod manuala

> jest inna

to wole chyba jednak na początek zainwestować w mod`a zlosnik.gif

Napisano

> rozumiem, że jak mam klimę manulaną to już się nie da założyć, czy jak?

Da się, ale jest to znacznie bardziej skomplikowane frown.gif.

Napisano

> To wycinanie mnie z lekka martwi.

Nie ma co - banał jak się ma dremela i coś do podgrzewania nożyka do tapet smile.gif.

> Zastanawiam się czy jednak na zimę nie założyć grzałki w silnik.

> Sama grzałka i wtyk

Też myślałem nad taką opcją, ale wolałem się pobawić w coś co Fiat sam skonstruował smile.gif.

Napisano

> da sie, tylko w automacie jest to prostsze, w kliemie manual instalacja steruja przekazniki i chyba

> jest inny panel (tu sie moge mylic, trzeba by weryfikowac w epeku) wiec instalacja pod manuala

> jest inna

Na gałce od ciepłego a raczej na jej zapleczu jest mikrostyk który przy przekręceniu tak na jakieś 80% grzania załącza PTC.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.