Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F 1,7 TD Isuzu] wkręca się od razu na max obroty

Featured Replies

Napisano

czesc. dzisiaj wracajac ze szkoly, w trakcie jazdy samochód zaczął się zachowywać tak, jakbym depnął mu gaz w podłogę. Oczywiście natychmiast puśiłem gaz, wrzuciłem luz, było bez zmian to od razu zgasiłem silnik. Pomyślałem że może linka od gazu się przyblokowała, ale chodziła dobrze to postanowiłem odpalić. Po uruchomieniu silnika od razu wkręcił się na maksymalne obroty (tak jakbym odpalając trzymał gaz do dechy). Kolega mnie podholował do warsztatu, tam koleś powiedział że musiałem zatankować jakies trefne paliwo i jakaś pompa walnęła. Od kilku lat tankuję na Statoil i nie miałem nigdy problemu. Domyślacie się co to może być? I jak to ta pompa to co to za pompa i jaki może być koszt naprawy, bo o to mi głównie chodzi? frown.gif

Napisano

> czesc. dzisiaj wracajac ze szkoly, w trakcie jazdy samochód zaczął

> się zachowywać tak, jakbym depnął mu gaz w podłogę. Oczywiście

> natychmiast puśiłem gaz, wrzuciłem luz, było bez zmian to od

> razu zgasiłem silnik. Pomyślałem że może linka od gazu się

> przyblokowała, ale chodziła dobrze to postanowiłem odpalić. Po

> uruchomieniu silnika od razu wkręcił się na maksymalne obroty

> (tak jakbym odpalając trzymał gaz do dechy). Kolega mnie

> podholował do warsztatu, tam koleś powiedział że musiałem

> zatankować jakies trefne paliwo i jakaś pompa walnęła. Od kilku

> lat tankuję na Statoil i nie miałem nigdy problemu. Domyślacie

> się co to może być? I jak to ta pompa to co to za pompa i jaki

> może być koszt naprawy, bo o to mi głównie chodzi?

Zgasił się normalnie z kluczyka ? Ostatnio czytałem artykuł: Klik Może o to chodzi.

Napisano
  • Autor

gasi się bez problemu. po prostu zachowuje się tak jakbym nie puszczał wcale gazu tylko trzymał do końca pedał wciśnięty. chyba jednak nie to

Napisano

> gasi się bez problemu. po prostu zachowuje się tak jakbym nie

> puszczał wcale gazu tylko trzymał do końca pedał wciśnięty.

> chyba jednak nie to

Nie znam sie na dieslach zbytnio ale po głowie biega mi coś takiego jak odśrodkowy regulator obrotów. Bo takie rozwiazanie bylo stosowane w starszych dieslach.

Napisano
  • Autor

dodam tylko że przy 4,5 tys zaczynał lecieć dymek. Na allegro znalazłem coś takiego jak pompa wtryskiwacza. Chodzi to to po 300PLN, więc czuję że z całością na jakichś 5 stówkach się skończy:/

Napisano

Jak pompa wtryskowa to może nawet nie skończyć się na 500 bo przydało by się od razu pasek rozrządu wymienić

Napisano
  • Autor

do rozrządu zostało mi w sumie jakieś 5 kkm, więc może rzeczywiście by sie to pyknęło od razu....

Napisano

> zaczął się zachowywać tak, jakbym depnął mu gaz w podłogę....

Wypisz wymaluj choroba wściekłych diesli. Ktoś to opisywał niedawno na forum, poszukaj też w necie, może to to...

Napisano

Nie znam dobrze konstrukcji pompy, bo nie musiałem tam zaglądać, ale pod dekielkiem na górze pompy jest chyba listwa regulująca dawkowanie paliwa i tak zwane ssanie automatyczne. Możliwe, że ta listwa się zacięła.

Może piszę głupoty, ale takie listwy regulujące są w wielu pompach wtryskowych.

Było coś więcej na temat tych pomp w wątku o podkręcaniu isuzu, były też zdjęcia z tym dekielkiem i po jego zdjęciu.

Napisano
  • Autor

Nie wiem w sumie co, warsztat twierdził że pompa, ale zabrałem od nich auto bo to panie zwykłe oszusty i naciągacze byli (szczegóły - ZOT). Samochód holujemy jutro do Włocławka do zaufanego warsztatu. Jak będę wiedział więcej to uaktualnię wątek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.