Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zamarzający płyn

Featured Replies

Napisano

Witam

Dziś bravo pierwszy raz wyjechało tej zimy na taki śnieg i mróz z ciepłego garażu. Miałem trochę letniego płynu ale dolałem zimowy jakieś 2,1 litra. Po 5 minutach od wyjazdu spsikałem przednią szybę, spoko. Po kolejnych 3 minutach spryskiwacz z przodu nie działał. Z tyłu działał przez całą drogę. Często zdarza wam się takie zamarazanie płynu? Podejrzewam że po prostu letni się na początku z zimowym nie wymieszał albo w przewodach gdzieś został letni i raz dwa sobie zamarzł. Jakieś patenty na to jak rozmrozić ten płyn w przewodach (jak ktoś nie ma garażu)?

Napisano

> Często zdarza wam się takie zamarazanie płynu?

dales ciala z letnim plynem - u mnie nic nie zamarzlo .. przewody odtajają w garazu i gdy to nastapi wypsikaj cala zawartosc plynu i dopiero wtedy zalej zimowy

Napisano
  • Autor

> dales ciala z letnim plynem - u mnie nic nie zamarzlo .. przewody

> odtajają w garazu i gdy to nastapi wypsikaj cala zawartosc plynu

> i dopiero wtedy zalej zimowy

a ile tam wchodzi płynu w ogóle? 2,5L czy więcej? Coś się może stać jak non stop będę silniczkiem wypsikiwał, czy jest jakiś inny spust płynu szybszy?

Napisano

czy jest jakiś inny

> spust płynu szybszy?

Jest! Wczoraj wylałem cały letni poprzez rurkę od prysznica - szkoda płynu i szkoda pompki żeby wypsikiwać całą zawartość zbiornika. Skutecznie mi się to udało i mam 4 ltr płynu letniego w baniaczku - polecam ten sposób - wkładasz rurkę przez wlew - tylko musisz wyjąć to niebieskie sitko!. Nawet mi się udało nie napić ani kropelki smile.gif

Napisano

Miałem to samo wczoraj, wystarczyło przejechać się na shella kupić litr koncentratu wlać jeśli jest miejsce lub wypsikać to co jest. No i dziś przy -13 u mnie spryskiwacz działa jak malina smile.gif

Napisano
  • Autor

podczas powrotu do pracy i przystanku na tankowanie, płyn odtajał (albo zimowy wkońcu przebił zamarźnięty letni, bo co jakiś czas próbowałem psikać) i mogłem się cieszyć czystą szybą ufff

Napisano

u mnie dzisiaj przy -12 czasem przestawał psikać prawy, czasem lewy, czasem działały oba. Na szczęście nie było momentu żeby oba nie psikały

Napisano

U mnie płyn zamarznął na szybie jak go wycieraczki roztarły a poza zasięgiem wycieraczek nie icon_eek.gif nawet tradycyjnie stróżki płynu przeszły na boczną szybę zlosnik.gif

Napisano

Rębnełem 1 litr koncentratu Sonaxa do -40 z 1.5 litr płynu zimowego do -20 i mam gdzieś mrozy. Czyli mam płyn do -30.13466993826338 stopnia.

Napisano

> Rębnełem 1 litr koncentratu Sonaxa

Zimą zalewam zawsze koncentratem sonaxa /w zal. od temp odpowiednio mieszany z wodą/ i nigdy nie bylo problemów w żadnym aucie. Szczególnie że jak przyjdzie ocieplenie i płyn leje się wiaderkami, to można spokojnie go rozcieńczyć do np. -10C a tak jak teraz do -30C

BTW. Ktoś się chwalił na spocie krakowskim że ma dobre ceny na produkty w/w firmy. Jeśli to nadal aktualne prosił bym o PW.

Napisano

Mój zimowy z Reala do niby -22 zaczynał zamarzać to potraktowałem go denaturatem zeby.GIF .. na stacji koleś polecał dwa..jeden na wieczór hehe zeby.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.