Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wysyłka kół kurierem ??

Featured Replies

Napisano

Witam, muszę wysłać 4 koła z oponami, ale kompletnie nie orientuję się, jak wygląda wysyłka kurierem hehe.gif. Odległość ok 400 km. Jak powinny być zapakowane takie koła i ile mniej więcej kosztuje wysyłka? Za pomoc z góry dziękuje zlosnik.gif

Napisano

> Witam, muszę wysłać 4 koła z oponami, ale kompletnie nie orientuję

> się, jak wygląda wysyłka kurierem . Odległość ok 400 km. Jak

> powinny być zapakowane takie koła i ile mniej więcej kosztuje

> wysyłka? Za pomoc z góry dziękuje

Kumpel ostanio odbierał co prawda - 17-tki z oponami, ładnie zapakowane przyjechały na palecie. Płacił coś koło 100 zł.

Napisano

Odległość nie ma znaczenia zlosnik.gif, a mogą to też być dwie paczki po dwa koła owinięte folią "strecz". Chyba najtaniej i najmniej roboty przy pakowaniu.

Napisano

> Odległość nie ma znaczenia , a mogą to też być dwie paczki po dwa

> koła owinięte folią "strecz". Chyba najtaniej i najmniej roboty

> przy pakowaniu.

potwierdzam najlepiej streczem owiń zrób dwie paczki i bedzie gitara a co do ceny nie wiem polecam ci zadzwonić Do Siódemki, opka oni chyba najtańsi ale możesz jeszcze sobie zadzwonić do DHL, Schenkera, GLS, DPD oraz UPS zawsze będziesz miał obraz cen w całości i sobie wybierzesz

Napisano

Najlepiej obdzwonić firmy kurierskie i zapytać ile będzie kosztowała taka przesyłka i jak będzie lepiej jako paczki 2x 2 koła czy na palecie. Cena zależy od masy paczki i odległości. Do zapakowania wystarczy kilogramowa rolka folii stretch grubości 20mikrometrów. Jest w niej około 100m folii. Castorama brała to z mojej byłej firmy.

Napisano
  • Autor

Dzięki panowie, jeszcze pytanie jak to jest z wysyłką za pobraniem, potem gdzie muszę zgłosić się po kasę??

A, i czy przesyłkę muszę dostarczyć do siedziby firmy, bo patrzyłem na stronce DHL i tam niby pisze ,że kurier może odebrać ode mnie z domu ?

Napisano

Każda firma kurierska odbiera przesyłkę od klienta. Co do pobrania to trzeba zapytać już w firmie przewozowej. Współpracowałem zawodowo z kurierami z Rabena (jako magazynier). Pobrania przesyłano na konto firmy.

Napisano

dzwonisz po kuriera a on przyjezdza do Ciebie do domu i odbiera. Ja jak wysylalem opony, to najtaniej mi wyszlo przez UPS, przyjechal kurier, owinal oponki streczem zapakowal na transita i heja zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Czyli w sumie nie tak trudno jak myślałem. Podziękówa dla wszystkich, w przyszłym tygodniu działam, po świętach wysyłka zlosnik.gif

Napisano

> Ja mam konkretnie 13" tzw rekiny razem z oponami

ja placilem za felgi od poloneza z oponami 13 calowymi, 104 zlote w DHL

mialem zapakowane w strecz sam i tyle 2x2 felgi.

To musialem doplacic za ksztalt paczki,

Napisano

zalezy od wagi czy sie zmiesci jako jedna paczka do ilustam kilo , ja 17 z oponami musialem zapakowac kazde oddzielnie zeby nie trzeba bylo palety , cenowo jak bez umowy z kurierami to 170 najtaniej znalazlem oslabiony.gif a jak ktos ze znajomych ma umowe z kurierska firma i cos wysyla to ma duzo taniej , ja przez znajomego wyslalem po 20 zl za sztuke ok.gif

Napisano

> zalezy od wagi czy sie zmiesci jako jedna paczka do ilustam kilo , ja

> 17 z oponami musialem zapakowac kazde oddzielnie zeby nie trzeba

> bylo palety , cenowo jak bez umowy z kurierami to 170 najtaniej

> znalazlem a jak ktos ze znajomych ma umowe z kurierska firma i

> cos wysyla to ma duzo taniej , ja przez znajomego wyslalem po 20

> zl za sztuke

jak jest umowa to tylko odbiór lub dostawa do adresata który ma umowę

ja mam po 10 zł do 30 kg więc chyba felga więcej nie waży więc w 50 zł się zamkniemy grinser006.gif

Napisano

> DPD

oni obsługują tylko firmy. Jak nie ma z nimi umowy i nie ma firmy, to tam niech nie dzwoni, bo nic nie załatwi.

Napisano

> Najlepiej obdzwonić firmy kurierskie i zapytać ile będzie kosztowała

> taka przesyłka i jak będzie lepiej jako paczki 2x 2 koła czy na

> palecie. Cena zależy od masy paczki i odległości. Do zapakowania

> wystarczy kilogramowa rolka folii stretch grubości

> 20mikrometrów. Jest w niej około 100m folii. Castorama brała to

> z mojej byłej firmy.

ciekawe w jakiej firmie kurierskiej cena przesyłki zależy od odległości w przypadku przesyłki krajowej ?

pozatym NTK

Napisano

> jak jest umowa to tylko odbiór lub dostawa do adresata który ma umowę

> ja mam po 10 zł do 30 kg więc chyba felga więcej nie waży więc w 50

> zł się zamkniemy

niekoniecznie bo ja np. wysyłałem gdzie zlecający miał umowę ale był " trzecią stroną " na liście przewozowym skromny.gif

Napisano

> Witam, muszę wysłać 4 koła z oponami, ale kompletnie nie orientuję

> się, jak wygląda wysyłka kurierem . Odległość ok 400 km. Jak

> powinny być zapakowane takie koła i ile mniej więcej kosztuje

> wysyłka? Za pomoc z góry dziękuje

wysyłałem UPS-em, w dwóch paczkach po 2 koła, wywyłka wychodzi ok 45zl za paczke

Napisano
  • Autor

Z tego co ja zdążyłem się zorientować to w DHL są jakieś strefy, ale czy ma to wpływ na cenę to nie wiem

Napisano

> Z tego co ja zdążyłem się zorientować to w DHL są jakieś strefy, ale

> czy ma to wpływ na cenę to nie wiem

chodzi o miasto lub okolice miasta wtedy jest nieco drożej spy.gif

Napisano
  • Autor

> chodzi o miasto lub okolice miasta wtedy jest nieco drożej

Aha, teraz muszę zważyć i popytać w kilku firmach i wszystko będzie jasne

Napisano

> ciekawe w jakiej firmie kurierskiej cena przesyłki zależy od

> odległości w przypadku przesyłki krajowej ?

Raben woził towar do klientów firmy, w której pracowałem rok temu. Miałem tabelę do obliczania kosztów transportu. Zależały one od odległości i wagi.

Napisano

> Raben woził towar do klientów firmy, w której pracowałem rok temu.

> Miałem tabelę do obliczania kosztów transportu. Zależały one od

> odległości i wagi.

raben to mi palety pełne przywozi więc nie porównuj kół do wielkich przeogromnych tablic licznikowych ważących po 180 kg/szt zlosnik.gif

W DPD tylko firmy mogą nadawać za granice, klienci indywidualni mogą tylko w Polsce. Nie ukrywam że ni jest ono tanie jeśli nie ma się dobrych rabatów zlosnik.gif

Napisano

Sprawdź sobie Kolportera i Siódemke mają niskie ceny dla indywidualnych i w sumie dużo już nie schodzą dla wiekszych klientów. Mi proponowali tylko 15 zł netto za paczke do 30 kg bez ubezpieczenia hehe.gif

Napisano

Z tego co się orientuje DHL jest najdroższy jak nie masz umowy więc podzwoń po wszystkich ale wydaje mi się że Siódemka i Opek są najtańsi

Napisano
  • Autor

> Z tego co się orientuje DHL jest najdroższy jak nie masz umowy więc

> podzwoń po wszystkich ale wydaje mi się że Siódemka i Opek są

> najtańsi

Już któraś z rzędu osoba mi tak mówi waytogo.gif Zajmę się tym niedługo 270751858-jezyk.gif

Napisano

Zapakowac po 2 kola, najlepiej skrecic je ze soba. Owinac w tekture a nastepnie w czarna folie. Wyslac upsem. Ja tak wyslalem za 60zl,kola 15 cali

Napisano

> raben to mi palety pełne przywozi więc nie porównuj kół do wielkich

> przeogromnych tablic licznikowych ważących po 180 kg/szt

Mi wozili sztuczne skóry (skaj) ~40kg rolka. Często szły pojedyncze rolki (140cm x 30cm średnicy).

Napisano

jak nie prowadzisz DG i nie masz umowy z przewoźnikiem, to najtaniej i najsprawniej wychodzi Siódemka (jeśli odbiorca i nadawca mieszkają w strefie A) lub UPS. Za komplet kół 17"w dwóch paczkach (każda z paczek do limitu 31,5 kg, bo jedno koło ważyło ponad 15 kg) zapłaciłem 110 PLN

za granicę najtaniej wychodzi pocztą tylko każde koło trzeba z osobna zapakowac bo limit na paczkę jest 20 KG

Napisano

> Mi wozili sztuczne skóry (skaj) ~40kg rolka. Często szły pojedyncze

> rolki (140cm x 30cm średnicy).

Mi Kuhne Nagel przywozi czasem też małe paczuszki a obracają tylko paletami, ale czasem jakiś mały transport też im się trafi 270751858-jezyk.gif

Napisano

Spróbuj kurierem OPEK, ja za wysylke 4 kół ( 2 X 2) zapłaciłem coś około 90 zł. Polecam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.