Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zapalanie na duzym mrozie...dziwna przypadłość.

Featured Replies

Napisano

Jak bravcia postoi nockę na dużym mrozie np -10 to rano jak zapalam to jakby nie mogła się rozkręcić szarpie się nie mogąc wejść na obroty....czasami po chwili jakby krokowiec się otwierał i wkręca się na obroty ssania....a czasami trzeba nacisnąć na moment gaz i wtedy wchodzi na właściwe obroty

Co to może być??

Czujnik tem płynu?? bo wygląda jakby ECU nie wiedział jak jest zimno i za mało otwierało krokowca.... hmm.gif bo tak jak pisałem wcześniej po paru sekundach jest objaw jakby nagle ECU zorientowało się jednak że auto ma za niskie obroty i otwierało krokowca.... hmm.gif

I jeszcze jedno...jak silnik jest rozgrzany to jak wam zapala....?? Wchodzi na wyższe obroty i zaraz spada na 850?? czy od razu na 850??

U mnie oskakuje od razu na 850, a wydaje mi się że wcześniej wyskakiwał na 1500 by po chwili opaść na 850.... hmm.gif

Napisano

Ja mam dokladnie tak samo.

tylko u mnie zeby weszlana obroty silnik musi sie porzadnie rozgrzac (okolo 5-10 minut)

Napisano

A u mnie jak zimny po dłuższym postoju to przy odpaleniu (z lekkim trudem) pierw wskakuje na 600 obr. i za chwilkę sam na 1200, potem powoli do 850. Jak już troszkę ciepły to od razu na min. 1200 obr >> 800 obr. Od czego zacząć, wiem że podpięcie pod kompa to podstawa ale co jeszcze.

Napisano

Po odpaleniu ma wyższe obroty(ile to nie wiem, chwilowo do ok.2000 przy dużym mrozie), potem powoli spadają.

Napisano

> U mnie oskakuje od razu na 850, a wydaje mi się że wcześniej

> wyskakiwał na 1500 by po chwili opaść na 850....

Miałem to samo w wielkie mrozy. Wskakiwał na 1500 i opadał na tam powiedzmy 1200 i trzymał takie "ssanie" jak było cieplej spadał od razu na niższe.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.