Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Patyk kierunkowskazów nie blokuje się i pokrętło rozdziału..

Featured Replies

Napisano

Witam, ja z sąsiedniego bałaganu, ale mam do Was narazie trzy pytania, bo stoje przed kupnem STILO KOMBI

czy nieblokujący się patyk kierunkowskazów jest naprawialny czy tylko wymiana na nowy przełącznik zespolony?

dziwna praca pokrętła rozdziału nawiewu czym może być spowodowana? Autko z ręczną klimą. Pokrętło w skrajnych pozycjach przeskakuje i jest przestawione o jedną pozycję.

190000km dla silnika 1.6 16v z 2003roku to dużo, czy jeszcze pojedzie z 50000km?

pozdrawiam,

iNTER

Napisano
Jeżeli chodzi ci o to że jak wrzucasz kierunek a on nie jest dalej włączony tylko wyskakuje to przy dużych mrozach w stilo tak bywa wink.gif Mrozy będą mniejsze wsio wraca do normy , a co do przebiegu to jeżeli te 190 przejechał normalnie to zrobienie następnej 100 nie bedzie napewno najmniejszym problemem.
Napisano

> czy nieblokujący się patyk kierunkowskazów jest naprawialny czy tylko

> wymiana na nowy przełącznik zespolony?

Zależy od stopnia "nieblokowania" -jeśli, głównie tylko w czasie mrozów, dźwignia nie za bardzo chce się zablokować, albo trzyma słabo, to można próbować spilnikować nieco plastik lub jak ostatnio ktoś radził, wyciągnąć gumkę (tę maskującą). Ogólnie problem jest znany (TTTM), większość użytkowników (w tym i ja) coś tam kombinuje lub uczy się z tym żyć zlosnik.gif Jeśli w ogóle "nie ma szans" na zablokowanie, to podejrzewam, że tylko wymiana, ale nie trzymaj mnie za słowo oink.gif Po więcej pytaj szukajkę, zarówno tu (kąciki Stilo), jak i na kącikach nowego Bravo.

> dziwna praca pokrętła rozdziału nawiewu czym może być spowodowana?

> Autko z ręczną klimą. Pokrętło w skrajnych pozycjach przeskakuje

> i jest przestawione o jedną pozycję.

Ostatnio sam to przechodziłem; podobnie jak i wyżej temat znany (TTTM). Ja zleciłem ASO żeby pogrzebali (dając zakaz wymiany na nowy panel, bo tani to on nie jest, a wiedząc od innych, że usterka jest w 99% naprawialna) przy okazji innej roboty u nich i udało im się waytogo.gif choć początkowo psioczyli, zwłaszcza, że dałem im wyraźne ramy finansowe, a podobno dużo rozbierania jest i dłubaniny bez gwarancji sukcesu tongue.gif Coś tam trzeba podłożyć/docisnąć, bo z czasem się luzuje/wyciera i przeskakuje, ale więcej nie wiem, bo mnie to nie interesowało, skoro naprawili biglaugh.gif Ogólnie rzecz raczej do naprawienia, po szczegóły odsyłam do szukajki.

> 190000km dla silnika 1.6 16v z 2003roku to dużo, czy jeszcze pojedzie

> z 50000km?

Ja się tam na silnikach benzynowych w Stilo nie znam 033102bebe_1_prv.gif ale i tak najważniejsze jak&gdzie auto było jeżdżone, jak serwisowane itd. palacz.gif No i pytanie, czy przebieg jest autentyczny (można go -oraz do pewnego stopnia historię napraw- spróbować sprawdzić w ASO).

Udanej decyzji/wyboru autka życzę! 20.GIF

Napisano

> dziwna praca pokrętła rozdziału nawiewu czym może być spowodowana?

> Autko z ręczną klimą. Pokrętło w skrajnych pozycjach przeskakuje

> i jest przestawione o jedną pozycję.

też tak mam od początku przygody ze Stilo, w niczym to nie przeszkadza.

Napisano

> też tak mam od początku przygody ze Stilo, w niczym to nie

> przeszkadza.

Same here...wczoraj również na dworze -6 i kierunki trzeba trzymać zeby.GIF

Napisano
  • Autor

dzięki za informacje

Dzisiaj byłem autkiem na stacji diagnostycznej, pomiar grubości lakieru całego autka wyszedł bardzo dobrze. Jeden błotnik lakierowany czego też sprzedawca nie ukrywał. Analiza spalin książkowa, amory i hamulce książkowe. Do wymiany tuleje tylnej belki.

Martwi mnie jednak to co stuka, doszliśmy na stacji co to jest. Nie jest to łącznik stabilizatora tylko przekładnia kierownicza. Da się to naprawić czy trzeba wymieniać? Gałki, wahacze i sworznie są OK.

Napisano

Da

> się to naprawić czy trzeba wymieniać? Gałki, wahacze i sworznie

> są OK.

Nowa przekładnia niestety.

Pozdro

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Witam, ja z sąsiedniego bałaganu, ale mam do Was narazie trzy

> pytania, bo stoje przed kupnem STILO KOMBI

> czy nieblokujący się patyk kierunkowskazów jest naprawialny czy tylko

> wymiana na nowy przełącznik zespolony?

<.....................................>

ja na czas zimowy wyciągnąłem gumkę kierunku z obudowy kolumny kierownicy i wszystko ok ok.gif

Napisano

u mnie i u braciaka niestety te patyki wyskakują , u mnie bardziej w skręcie w prawo, latem jest troche lepiej, musisz z tym żyć albo nowy przełacznik,co do pokręteł to ja mam spoko bo mam klime automat,a brat nie ma klimy wogóle, czasami pokrętło od rozdziału nawiewu się blokuje całkowicie to je troche mocniej traktujemy i zaskakuje na nowo, a to od temperatury to tak ma że na maxa temp.to troche się cofa, taka uroda stilopadlin wink.gif

Napisano

> ja na czas zimowy wyciągnąłem gumkę kierunku z obudowy kolumny

> kierownicy i wszystko ok

A ja wcisnąłem gumkę w kolumnę o "jedną harmoszkę" głębiej i też jest ok., a wygląda znacznie lepiej niż przy gumie wywalonej na zewnątrz smile.gif

Napisano

> Jeżeli chodzi ci o to że jak wrzucasz kierunek a on nie jest dalej

> włączony tylko wyskakuje to przy dużych mrozach w stilo tak bywa

> Mrozy będą mniejsze wsio wraca do normy , a co do przebiegu to

> jeżeli te 190 przejechał normalnie to zrobienie następnej 100

> nie bedzie napewno najmniejszym problemem.

moje 1.2 ma 205 000 i daje mu jeszcze na pewno ze 100 000 bezawaryjnej jazdy...no ale od poczatku w moich rękach grinser006.gif

Napisano

> moje 1.2 ma 205 000 i daje mu jeszcze na pewno ze 100 000

> bezawaryjnej jazdy...no ale od poczatku w moich rękach

No to gratuluje stary ok.gif U mnie 155tys i drugim właścicielem jestem, zrobiłem ze 35tys pęknięta sprężyna, rozwalone łożysko na półosi, jakiś failur zaczeło wywalać od świec żarowych i tuleje na wachaczu niby mało i nie mało.

Napisano

> A ja wcisnąłem gumkę w kolumnę o "jedną harmoszkę" głębiej i też jest

> ok., a wygląda znacznie lepiej niż przy gumie wywalonej na

> zewnątrz

A ja wcisnąłem "gumkę" tak, że jest luźna - oczywiście lewą. Od tej pory zero zonków z kierunkowskazami

Napisano

Niestety mnie dziś dopadł problem odskakującego kierunkowskazu :/ Problem mam tylko z lewym kierunkiem. Czasami zostaje tam gdzie ma być. Mam nadzieję, że po tych mrozach da sobie spokój

Napisano

Dziś rano przy -18,5 C, odpalił, ale manetka faktycznie blokowała się, Wybaczam mu przy takich mrozach wink.gif

Poza mrozami wszystko ok. To mój drugi stilon, i przy mrozach to normalka...

Napisano

jak ja wcisnalem gumke to zablokowalem sobie patyk ;> potem stalem na skrzyzowaniu i probowalem toto wyciagnac wink.gif

Generalnie przy minusowych temperaturach nie lapie mi skret w lewo, w prawo jest ok,

pzdr

rongin

> A ja wcisnąłem "gumkę" tak, że jest luźna - oczywiście lewą. Od tej

> pory zero zonków z kierunkowskazami

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.