Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[ 1.9 JTD ] awaria. Pytanie tylko co ?

Featured Replies

Napisano

Witajcie ,

przed paroma chwilami wracałem do domu i dosłownie kilkaset metrów od domu stało się coś z moim Stilo confused.gif

Po zbudowaniu obrotów i puszczeniu gazu wydobywa się dziwny dźwięk. Słyszę świst turbo i przy okazji silnik zrobił się głośny jakby bez tłumika dudni ale z przodu.

Patrzyłem pod maskę -na oko nie widzę ,żeby jakaś rura się zsunęła czy coś było nie tak. Myślałem ,że przetarła mi się rura od intercoolera ale nie wiem już sam co to może być.

Popatrzcie na youtube ,przed chwilą nagrałem.

Co myślicie - co może być nie tak ?

Napisano

Ponoć lewe powietrze powoduje chmurę dymu tak słyszałem od mechanika, ale czy to prawda. Komuś trzeba jednak wierzyć.

Napisano

> Witajcie ,

Nie wiem hmm.gif tak jakby to były paski lub zatatrte koło.... ale dzwieki bardzo niepokojące...

Nie śmierdzi spalonym paskiem confused.gif

Napisano
  • Autor

> Ponoć lewe powietrze powoduje chmurę dymu tak słyszałem od mechanika ale czy to prawda. Komuś trzeba jednak wierzyć.

Pozwól ,że zapytam : o czym Ty piszesz ? Bo jakoś nie mogę zrozumieć ani słowa ? Pisz dokładnie ,bo nie rozumiem- lewe powietrze czyli uszkodzenie dolotu powietrza czy filtra powietrza ?

Nie zauważyłem czy mocniej dymi ,bo jechałem jak już było ciemno ale nie "grzałem" - jechałem "kapeluszniczą" jazdą.

Napisano

Sprawdź:

- rozrząd, pasek pomocniczy (czy hałas nie jest z tamtej strony)

- dolot czy szczelny

- czy auto ma moc, co z oliwą? czy kopci?

- wydech (zima itd moze coś urwałes?)

Pozdro

Napisano
  • Autor

> Sprawdź:

> - rozrząd, pasek pomocniczy (czy hałas nie jest z tamtej strony)

> - dolot czy szczelny

> - czy auto ma moc, co z oliwą? czy kopci?

> - wydech (zima itd moze coś urwałes?)

> Pozdro

Rozrząd był wymieniany niedawno ,więc raczej nie to. Pasek pomocniczy hmm.gif

Oliwa i filtry też jakieś 2-3 kkm temu wymienione.

Stilonik chyba ma moc - jakoś nie czułem zbytniego zamulenia - bałem się go depnąć jak dojeżdżałem do domu gdy to usłyszałem.

Jutro podskoczę do mechaniora i zobaczymy.

Powiem mu co Wy tutaj mi poradziliście,żeby na to zwrócił uwagę.

Bardzo dziękuję za porady!

Napisano

W tdi-kach takie dzwieki na wydechu maja jak zaloza przelot i jakos ustawia vtg , niektorzy mowia ze to killuje turbo szybciej , ja tam nie wiem wink.gif Moze cos sie gdzies rozszczelnilo i takie dzwieki , obadaj wydech pod autem

Napisano

> wydobywa się dziwny dźwięk.

sprawdź, czy przypadkiem nie przyszedł kres TEGO elementu smile.gif dość często się przeciera, gdy zawadzasz o coś podwoziem. A rozwalony efekty dźwiękowe daje bezcenne wink.gifbiglaugh.gif

Napisano
  • Autor

Z tego "chybił-trafił" najbliżej był chudy607 i DeviLLL smile.gif

Byłem u mechaniora i tak: od spodu auta , przy silniku kawałek od kolektora wydechowego urwała się :rura wydechowa: dokładnie górne mocowanie tego co chudy607 zamieścił z alle...

Stąd odgłos traktora i świst . Rura całkiem by wypadła gdyby nie zatrzymała się na osłonie plastikowej silnika . Przy większej prędkości to kurcze wolałbym nie myśleć co by się stało gdyby odpadła yikes.gif

W ASO ta rura 749zł ale trzeba by ją zamawiać i czekać 2 tygodnie ,bo nigdzie nie ma . Mechanior wyjął i zespawał dodając jakąś metalową tuleją i obspawując to wszystko - więc trzyma się całość całkiem dobrze.

W ASO mówili ,ze jest wersja pozmianowa tej rury ,która ma giętkie połączenie i "pracuje" , i nie dochodzi do urwania.

Kamień z serca mi spadł ,bo bałem się ,że to turbo czy silnik ($$$)

Dziękuję za pomoc!

Napisano

> W ASO mówili ,ze jest wersja pozmianowa tej rury ,która ma giętkie

> połączenie i "pracuje" , i nie dochodzi do urwania.

A jak fajnie się tym ociera szczególnie o śnieg zeby.GIF Widok podwozia z przytartym miękkim elementem bezcenny smile.gif

Napisano
  • Autor

> A jak fajnie się tym ociera szczególnie o śnieg Widok podwozia z

> przytartym miękkim elementem bezcenny

To jest wyżej zamocowane przy silniku od kolektora wydechowego - od spodu prawie nie widać ,więc bez obaw. Nie będzie wadzić aż kompletnie nie odpadnie wink.gif

Napisano

> To jest wyżej zamocowane przy silniku od kolektora wydechowego - od

> spodu prawie nie widać ,więc bez obaw. Nie będzie wadzić aż

> kompletnie nie odpadnie

Aaaaa...no to dziś nie będę miał w nocy koszmarów smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.