Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jakie opony letnie - pytania i odpowiedzi - edycja 2010

Featured Replies

Napisano

Ponieważ zima powoli odpuszcza, a nie od dziś wiadomo, że wraz z topniejącymi śniegami rozpoczną się pytanie dot. zakupu opon letnich.

Dlatego też rozpoczynamy tegoroczną edycję pytań pt: "Jakie opony polecacie do Punto".

Zasady:

1. Pytania dotyczące opon letnich będą tylko i wyłącznie w tym wątku, wszelkie inne wątki dotyczące opon letnich będą natychmiast zamykane, a ich autorzy ostrzegani, w przypadku recydywy wyciągnięte będą inne konsekwencje.

2. Każdy user może wyrazić swoją opinię na temat danych lub używanych przez siebie opon, opisując w miarę dokładnie producenta i model opony, jej zachowanie się w na różnych nawierzchniach (oczywiście subiektywną ocenę).

Teksty w stylu: "Ja używam Pirelli i są super" będą traktowane jako spam, ze wszystkimi konsekwencjami. Chcesz doradzić, doradź najlepiej jak możesz!

3. Wszelkiego rodzaju spam będzie natychmiast usuwany, a jego autor/autorzy bez ostrzeżenia wysyłani na tymczasowy odpoczynek admin.gifbanned.gif.

4. Zanim zadasz pytanie dotyczące rozmiaru opon w Punto, zajrzyj do FAQ , być może od razu uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie.

5. Edycję 2009 można znaleźć TUTAJ, a 2008 TUTAJ.

Życzymy owocnej wymiany informacji i udanych wyborów

Moderatorzy kącika Fiat Punto

• 2 tygodnie później...
Napisano

Hej.... czy używał ktoś opon Sportiva H55? Chętnie poznałbym opinie na ich temat... confused.gif

Napisano

Pisałem w tym wątku ze Punciak 1.3Mjet wyjechał komisu na kołach 165/x/14 a w FAQ jest napisane ze ten silnik ma się wozić na oponach 185/60(55) czy mogę założyć 165 czy kupić185?

Napisano

Witam!!!

Co wybrać na ten sezon w rozmiarze 165/70R14.

Pytałem w jednym z sklepów oponiarskich w okolicy to ceny:

-passio 2 -125zł

-ecocontrol -149zł

-duragrip -182zł.

Co polecacie?

Pozdro!!!

Napisano
  • Autor

> Witam!!!

> Co wybrać na ten sezon w rozmiarze 165/70R14.

> Pytałem w jednym z sklepów oponiarskich w okolicy to ceny:

> -passio 2 -125zł

> -ecocontrol -149zł

> -duragrip -182zł.

> Co polecacie?

> Pozdro!!!

Albo Fulde, albo GoodYear'a. Ta druga ma troszke lepsze opinie. Debice sobie odpusc, przynajmniej ja mam negatywne doswiadczenia z oponami tej firmy.

W internecie w/w opony mozna kupic taniej i za free Ci je przywioza.

Napisano

Mam Fuldy Ecocontrol w tym rozmiarze waytogo.gif

Pojazd prowadzi się zadziwiająco dobrze jak na opony z dopiskiem ECO grinser006.gif

Teraz zapowiada się sezon 4 ich użytkowania i po ok.35kkm przejechanych

na nich bieżnika jest jakieś 6,5mm waytogo.gif

Napisano

Witam.Kupilem dziś nowe butki ,po wielogodzinnych przemyślaniach zdecydowalem się na Fuldy Eco 165/70R14....150zet za szt.Po przejechaniu dopiero paru km jedno co mogę stwierdzić to to ,że są w miare ciche a do prawdziwego testowania musze poczekac aż pokropi cosik z góry i napiszę opinie jak się toczą po mokrym waytogo.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Witam.Kupilem dziś nowe butki ,po wielogodzinnych przemyśleniach zdecydowałem się na Fuldy Eco 165/70R14....150zet za szt.

Jak się oponki Fuldy EcoControl sprawują w Punciaku ?

Drugie pytanko nie do końca związane z naszym kącikiem ale zaryzykuje:

poszukuje opony letnie dla Teścia do Renault Thalia 1,4 75 KM.

Wydaje mi się to ważne że auto jest dosyć mało jeżdżone, więc raczej wskazana jest trochę lepsza mieszanka żeby za szybko się "jajka" nie zrobiły. Rozmiar to 175/65R14.

Cena do 200zł za sztukę za wskazaniem na troszkę taniej.

Wstępnie wybrałem takie opony:

Fulda ECOCONTROL 175/65R14

Uniroyal RainExpert 175/65R14

Kleber DYNAXER HP3 175/65R14

Goodyear DURAGRIP 175/65R14

Michelin ENERGY SAVER 175/65R14

Pirelli CINTURATO P4 175/65R14

Dunlop SP Street Response 175/65R14

Będę wdzięczny za wskazówki.

Napisano
  • Autor

Z tych wszystkich to chyba Fuldy. Ludzie sobie je chwala za to, ze sa ciche i calkiem dobrze trzymaja sie na mokrym.

O Kleberze ciezko cos powiedziec, bo to nowy model opony. Dopiero za jakis czas beda jakies wiarygodne opinie, jak przejada wiele kkm.

Michelinek nie polecam. Jestem negatywnie nastawiony do tanszych opon tego producenta. Mialem dwa rozne modele i kazdy z nich bardzo kiepsko trzymal sie na mokrym. Co prawda bylo to kilka lat temu.

Napisano

Wybór jest wstępny. Szukam opon w cenie do maksymalnie 200zł, dobrej firmy, Jazda raczej spokojna, wytrzymałe i dobrze zachowując e się na deszczu. Zapisze ceny z netu z zapytam okolicznych oponiarzy-jeśli cena będzie troszkę wyższa i z wliczonym montażem to wezmę na miejscu.

Co do opon Fulda EcoControl to opinie są bardzo skrajne.

Od bardzo pozytywnych po negatywne. Znajomy oponiarz powiedział że spotkał się z kilkoma przypadkami że były duże problemy z wyważeniem tych opony.

W poprzednim roku szukałem opony letnie do mojego Punto I i zamiast Fulda Eco

wziąłem Michelin i jestem jak na razie zadowolony.

Różnica w cenie była 20zł/szt ale to inny rozmiar 165/65R13 więc dlatego taniej.

Od nowości mój Punciak miał opony Michelin i sprawowały się dobrze.

Napisano
  • Autor

> Wybór jest wstępny. Szukam opon w cenie do maksymalnie 200zł, dobrej firmy, Jazda raczej spokojna,

> wytrzymałe i dobrze zachowując e się na deszczu. Zapisze ceny z netu z zapytam okolicznych

> oponiarzy-jeśli cena będzie troszkę wyższa i z wliczonym montażem to wezmę na miejscu.

> Co do opon Fulda EcoControl to opinie są bardzo skrajne.

> Od bardzo pozytywnych po negatywne. Znajomy oponiarz powiedział że spotkał się z kilkoma

> przypadkami że były duże problemy z wyważeniem tych opony.

> W poprzednim roku szukałem opony letnie do mojego Punto I i zamiast Fulda Eco

> wziąłem Michelin i jestem jak na razie zadowolony.

> Różnica w cenie była 20zł/szt ale to inny rozmiar 165/65R13 więc dlatego taniej.

> Od nowości mój Punciak miał opony Michelin i sprawowały się dobrze.

Ja w PII mialem fabrycznie Michelin Energy i jak popadal deszcz to byly tragiczne. Przy ostrym ruszaniu na mokrym asfalcie nawet na 3 biegu kola potrafily sie slizgac, a kazde mocniejsze hamowanie konczylo sie blokowaniem kol sick.gif.

Napisano

> Drugie pytanko nie do końca związane z naszym kącikiem ale zaryzykuje:

> poszukuje opony letnie dla Teścia do Renault Thalia 1,4 75 KM.

> Wydaje mi się to ważne że auto jest dosyć mało jeżdżone, więc raczej wskazana jest trochę lepsza

> mieszanka żeby za szybko się "jajka" nie zrobiły. Rozmiar to 175/65R14.

polecam DURO sam.osobowe 175/65R14 DP3000 bardzo fajna opona co ważne cicha, bo spełnia najnowsze normy głośności, cena jak za chińskie wynalazki a to markowa opona jest. Detal 171zł brutto, ale dla AK rabat więcej info na prv.

Napisano

> Jak się oponki Fuldy EcoControl sprawują w Punciaku ?

mam takowe w swoim kropku od 2 tygodni wrazenia jak najbardziej na TAK nie wiem jak na mokrym bo jeszcze nie jeździły w deszczu zlosnik.gif

Napisano

> Wybór jest wstępny. Szukam opon w cenie do maksymalnie 200zł, dobrej firmy, Jazda raczej spokojna,

> wytrzymałe i dobrze zachowując e się na deszczu. Zapisze ceny z netu z zapytam okolicznych

> oponiarzy-jeśli cena będzie troszkę wyższa i z wliczonym montażem to wezmę na miejscu.

> Co do opon Fulda EcoControl to opinie są bardzo skrajne.

> Od bardzo pozytywnych po negatywne. Znajomy oponiarz powiedział że spotkał się z kilkoma

> przypadkami że były duże problemy z wyważeniem tych opony.

> W poprzednim roku szukałem opony letnie do mojego Punto I i zamiast Fulda Eco

> wziąłem Michelin i jestem jak na razie zadowolony.

> Różnica w cenie była 20zł/szt ale to inny rozmiar 165/65R13 więc dlatego taniej.

> Od nowości mój Punciak miał opony Michelin i sprawowały się dobrze.

Tak jak kolega stwierdził opinie są różne .Każdy ma jakieś swoje zdanie i potem z tego całego gąszczu trzeba indywidualnie wybrać tę najlepszą sciana.gif.Ja osobiscie z zakupu fuldy jestem zadowolony,tak jak pisałem wczesniej czekałem na jazdę po deszczu i oponki zdały egzamin,ładnie trzymają i hamują na mokrym asfalcie ok.gif

Napisano

> mam takowe w swoim kropku od 2 tygodni wrazenia jak najbardziej na TAK nie wiem jak na mokrym bo

> jeszcze nie jeździły w deszczu

ja mam ecocontrole w punciaku z rok albo dwa - najlepsze opony jakie mialem (pod katem trtzymania na mokrym lepsze od michelinow fabrycznie montowanych na punto). na sniegu sobie nie radza w ogole. na asfalcie najlepszy wybor w rozsadnych pieniadzach

Napisano

WITAJ!

fulde ecocontrol mam już chyba 2 lub 3 sezon- jak je kupowałem to wchodził chyba ten model bo równocześnie model wcześniejszy sprzedawali; w tej cenie są bardzo oki. bardzo poprawnie trzymają na mokrym asfalcie - no może nie tak dobrze jak bfgodrigh profiler2 ale prawie. profilery jeżdżą u mnie na tyle gdyż są zupełną porażką na mokrej trawie i lekkim błotku jak na ranczo zjadę pod dom to bym nie wyjechał grinser006.gif

a wcześniej miałem micheliny w puncie- porażka na mokrym.

pozdro

Napisano

Odwiedziłem kilku lokalnych "oponiarzy" i najlepszą cenę dostałem w serwisie Michelin na Kleber DYNAXER HP3 175/65R14 ~130zł z montażem. Dobrą cenę zaoferowano mi też na Michelin Energy Saver 185/65/R14 za 180zł. Dodatkowo 3 x Assistance.

Na temat Fulda mieli różne opinie al e raczej pozytywne.

Pirelli, Dunlop, GoodYear ceny w okolicach 180-200zł za sztukę.

Wybór będzie należał do Teścia. Nie wiem jak sprawują się Kleber-y ale Michelin wydaje mi się pewniejszym wyborem.

Napisano

> Witam!!!

> Co wybrać na ten sezon w rozmiarze 165/70R14.

> Pytałem w jednym z sklepów oponiarskich w okolicy to ceny:

> -passio 2 -125zł

> -ecocontrol -149zł

> -duragrip -182zł.

> Co polecacie?

> Pozdro!!!

witaj.

Od 2 sezonów mam Fuldy EcoControl w rozmiarze 165/70/14. Z mojego doswiadczenia polecam. Są ciche, dobrze prowadzą się na suchym i na mokrym asfalcie. Zużycie w rozsądnych granicach. W drugim Puntku(MkI) mam Continentale EcoContact w tym samym rozmiarze. Zachowanie na drodze i zużycie porównywalne z Fuldami. Tylko róznica w cenie jest znacząca.

Napisano

Zakupione 4 opony Kleber Dynaxer HP3 175/65R14 w cenie 130zł za sztukę. Zobaczymy jak się będą sprawowały.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

> Zakupione 4 opony Kleber Dynaxer HP3 175/65R14 w cenie 130zł za sztukę. Zobaczymy jak się będą

> sprawowały.

Ojciec kupil i zalozyl takie w novym Bravo i powiem, ze sa glosne oslabiony.gif

Napisano

> Ojciec kupil i zalozyl takie w novym Bravo i powiem, ze sa glosne

A to dziwne, bo Dynaxer hp2 jest cichy i komfortowy - testuję w P2 1,2 16v

Rozmiar 185/60r14 waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> A to dziwne, bo Dynaxer hp2 jest cichy i komfortowy - testuję w P2 1,2 16v

> Rozmiar 185/60r14

Fabrycznie mial Bridgestony, ale ktos wczesniej uszkodzi 2 szt i zalozyl Dynaxer HP2. Bylo ok, ale ze te Bridgestony, co zostaly, nie byly juz pierwszej mlodosci, to ojciec sobie dokupil jeszcze Dynaxer'a, lecz HP3. Wczesniej bylo cicho, a teraz niestety jest glosniej. Moze te HP3 sa po prostu z jakas wada niewiem.gif

Napisano

> Fabrycznie mial Bridgestony, ale ktos wczesniej uszkodzi 2 szt i zalozyl Dynaxer HP2. Bylo ok, ale

> ze te Bridgestony, co zostaly, nie byly juz pierwszej mlodosci, to ojciec sobie dokupil

> jeszcze Dynaxer'a, lecz HP3. Wczesniej bylo cicho, a teraz niestety jest glosniej. Moze te HP3

> sa po prostu z jakas wada

Jest jeszcze jedna opcja, zmienili mieszankę na bardziej twardą i taki efekt hmm.gif

Napisano

Czy PII ma seryjnie montowane koła 15"?

Planuję zakup tego autka, ale że właściciel mało jeździ to ma opony od nowości (2001) i trzeba by się rozejrzeć za nowymi. Dotychczas używałem opon Yokohama A.drive i się bdb sprawdzają w Uno. Tyle, że tu mam 13". Planuję zakup alusków 15" + Yoko 15". Ale jaki rozmiar będzie odpowiedni? 195/65R15?

Napisano

> Czy PII ma seryjnie montowane koła 15"?

nie

seryjnie wychodził na 14"

a wersje bida piszczy i śpiewa nawet na 13"

> Planuję zakup tego autka, ale że właściciel mało jeździ to ma opony od nowości (2001) i trzeba by

> się rozejrzeć za nowymi. Dotychczas używałem opon Yokohama A.drive i się bdb sprawdzają w Uno.

> Tyle, że tu mam 13". Planuję zakup alusków 15" + Yoko 15". Ale jaki rozmiar będzie odpowiedni?

> 195/65R15?

coś ci sie profil pomylił

jak juz to

185/55/r15

a tak wogóle to wszystko jest tu faq

Napisano
  • Autor

> Czy PII ma seryjnie montowane koła 15"?

> Planuję zakup tego autka, ale że właściciel mało jeździ to ma opony od nowości (2001) i trzeba by

> się rozejrzeć za nowymi. Dotychczas używałem opon Yokohama A.drive i się bdb sprawdzają w Uno.

> Tyle, że tu mam 13". Planuję zakup alusków 15" + Yoko 15". Ale jaki rozmiar będzie odpowiedni?

> 195/65R15?

15" byly seryjnie w HGT. Jesli chcesz kupic opony w tym rozmiarze, to 185/55 R15, albo 195/50 R15. Ten drugi rozmiar czesto jest sporo tanszy.

• 2 tygodnie później...
Napisano

195/65 r14 do punta mk II ??

Napisano

> 15" byly seryjnie w HGT. Jesli chcesz kupic opony w tym rozmiarze, to 185/55 R15, albo 195/50 R15.

> Ten drugi rozmiar czesto jest sporo tanszy.

ktoś ma może opony w tym rozmiarze 195/50 R15 (na fabrycznych felgach z HGT)? Ciekaw jestem czy nie ma problemów z ocieraniem przy maksymalnym skręcie i jaka jest różnica w komforcie jazdy na typowych, dziurawych drogach? Muszę już powoli pomyśleć o zmianie swoich letnich, a ten rozmiar jest tańszy i łatwiej dostępny ...

Napisano

Zanabyłem dzisiaj nowe Barumki (padło na 185/60r14 ze względu na niższą cenę alusków) w miejsce Navigatorów, które Kropek miał kiedy go kupiłem i... wreszcie usłyszałem silnik rotfl.gif

• 2 miesiące później...
Napisano
  • Autor

> felga oryginalna 15,co polecacie?

To zalezy ile chcesz za nie zaplacic. Powiedzmy do 200zl/szt to moze Uniroyal Rainsport 2 hmm.gif

Napisano

> To zalezy ile chcesz za nie zaplacic. Powiedzmy do 200zl/szt to moze Uniroyal Rainsport 2

Najlepiej do 200zł/szt no max 250zł.

• 2 miesiące później...
Napisano
Witam małe pytanie szukam powoli opon na lato do mojego wytrzeszcza 165/70/14 przyznam że cena odgrywa bardzo duże znaczenie i tu pytanie zastanawiałem się nad Goodyear DURAGRIP 165/70 R14 81 T lub Sava PERFECTA 165/70 R14 81 T czy ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi gumami ?????
Napisano

> Witam małe pytanie szukam powoli opon na lato do mojego wytrzeszcza 165/70/14 przyznam że cena

> odgrywa bardzo duże znaczenie i tu pytanie zastanawiałem się nad Goodyear DURAGRIP 165/70 R14

> 81 T lub Sava PERFECTA 165/70 R14 81 T czy ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi gumami ?????

a może fuldy ecocontrole, ja sobie chwalę, tyle że ja mam 185/60

Napisano

> a może fuldy ecocontrole, ja sobie chwalę, tyle że ja mam 185/60

Powiem Ci że taż brałem pod uwagę tylko nie znałem nikogo kto na tym jeździ ps jak długo je masz ile km na nich zrobiłeś???

Napisano

Fakt, że idzie zima ale myślę już o zakupie opon letnich bo są teraz w różnych promocjach - i stąd moje pytanie. Do mojego Kropka pasują rozmiary 155/70R13 155/80R13 165/65R13 i mam dylemat który wybrać... A może jeszcze inny? Byle "13" bo takie mam felgi. Co proponujecie?

Jeśli chodzi o firmę to po przeczytaniu całego wątku zdecyduje się chyba na Fuldy eco.

Napisano

Nikt nic nie podpowie??

Napisano

> Wysokość opony musisz uzależnić od jej szerokości. Wiec nie możesz użyć 155/80.

Ale nadal nie rozumiem czemu skoro taki rozmiar jest w sprzedaży. Będzie przecież tylko ździebełko wyższa...

> Poczytaj FAQ albo instrukcje obsługi, jeśli jej nie masz to http://instrukcje.fiat.pl

Na tej stronie jest tylko formularz pomocy drogowej...

Po kliknięciu instrukcji "The page cannot be found"...

Napisano
  • Autor

> Ale nadal nie rozumiem czemu skoro taki rozmiar jest w sprzedaży. Będzie przecież tylko ździebełko

> wyższa...

Nawet niewielka roznica w wysokosci spowoduje, ze samochod bedzie Ci gorzej przyspieszal, licznik bedzie oszukiwal, a opony moga ocierac np: o nadkola.

> Na tej stronie jest tylko formularz pomocy drogowej...

> Po kliknięciu instrukcji "The page cannot be found"...

To dziwne, bo mi ta strona dziala normalnie.

Jak chcesz zalozyc szersza opone, to uzyj jakiegos kalkulatora rozmiaru opon, sa takie w necie na roznych stronach. Wpisz rozmiar jaki miales fabrycznie i poda Ci zalecane zamienniki oraz roznice w srednicy kola.

EDIT:

W FAQ jak byk masz podane rozmiary opon dla MKI, wystarczylo zobaczyc.

55S, ED, 60S - 155/70 R13 @ 4,5'' B13

55SX, 60SX - 165/65 R13 @ 5'' B13

55 6 Speed - 165/60 R14 @ 5'' B14

75S,SX,EL,ELX, 90SX, D/TD S,SX - 165/65R14 @ 5'' B14

90 ELX, TD ELX - 175/60 R14 @ 5'' B14

GT, Sporting - 185/55 R14 @ 5,5 J14

Napisano

Witam! Widzę że temat już troszkę się zestarzał, ale że na ten sezon kupowałem nowe oponki, które uważane są za podejrzane opony to chcę podzielić się z Wami moimi obserwacjami.

Opony o których mowa to Nankang Toursport w rozmiarze 185/55 R14

Cena zakupu wynosiła bodajże 170 zł za sztuke. Przyznam że na początku byłem nastawiony dość sceptycznie, tym bardziej że bardzo dużo jeżdżę (w same wakacje tym autem machnąłem 10 tys. km) i nie wiedziałem co może z tego wyjść. ALE, Punto Mk1 1.1 55 , obute w te oponki sprawuje się super wink.gif jak i na suchym tak samo i na mokrym. Trakcja jest świetna, przy ostrej jeździe, a takową lubię oponki naprawdę dają rade. Po przejechaniu na nich kilkunastu tysięcy kilometrów, w przeróżnych warunkach, złego słowa nie mogę powiedzieć smile.gif wręcz przeciwnie, mogę je wychwalać za super trakcję i jeszcze lepszą cenę zlosnik.gif

Napisano

> Nawet niewielka roznica w wysokosci spowoduje, ze samochod bedzie Ci gorzej przyspieszal, licznik

> bedzie oszukiwal, a opony moga ocierac np: o nadkola.

Aha - ciekawe w takim razie dla jakiego modelu produkują 155/80 R13....

> 55SX, 60SX - 165/65 R13 @ 5'' B13

No właśnie mam 55SX i jeżdżę na 155/70 R13 a tu takich nie ma....

Faktycznie znalazłem w Necie zamienniki do moejgo Puntka i tam osiemdziesiątek nie podali...

Ok - w takim razie kupię Yokohamę a.drive 155/70 R13 - strasznie je zachwalają użytkownicy w Necie a i cena przystępna.

Dzięki wszystkim za wypowiedzi.

Napisano

> Aha - ciekawe w takim razie dla jakiego modelu produkują 155/80 R13....

do PII bez serwo

Co co przebiegów mojch Fuld, to kupiłem na wiosne 2008, więc trzeci sezon ukończyłem. Przebieg jakieś 15 - 18 tyś zrobione. Ocena: warte polecenia zwłaszcza w takiej cenie.

Napisano

A w Necie Fuldy mają opinię głośnych i niebezpiecznych na mokrym. Zauważyłeś coś takiego? Ponoć lepsze są Barumy Brilantis 2.

Napisano

> A w Necie Fuldy mają opinię głośnych i niebezpiecznych na mokrym. Zauważyłeś coś takiego? Ponoć

> lepsze są Barumy Brilantis 2.

dużo przed zakupem sie naczytałem, ale takich opinii to nigdzie nie widziałem. Ogólnie to chyba barumy słabe są, w porównaniu do fuldy. Z resztą ja za fuldy dałem tyle i za barumy trza było dać, więc wybór był oczywisty.

Napisano

> dużo przed zakupem sie naczytałem, ale takich opinii to nigdzie nie widziałem.

Ja właśnie czytam różne opinie i już mnie głowa boli a nadal nie wiem co wybrać smile.gif

http://www.netcar.pl/opony/letnie/osobowe/fulda/FULDA+ECOCONTROL+155-70R13+75T,155%2070R13,2,0,5-0,115535289,szi.html

Napisano

Kup Nankangi zeby.GIF nie dość że cena super, to parametry techniczne (trzymanie na mokrym, hamowanie, trakcja na suchym itp. itd.) porównywalne do Michelinów zeby.GIF serio - na Michelinach (żeby nie było, nowych a nie jakichś używanych parchach ) przejeździłem już dziesiątki tysięcy kilometrów i wiem co mówię wink.gif Dlatego zaskoczenie co do tych Nankangów jest spore smile.gif pozytywne zaskoczenie wink.gif

[image]http://img508.imageshack.us/i/zdjcie0075d.jpg/[/image]

[image]http://img214.imageshack.us/i/zdjcie0074t.jpg/[/image]

[image]http://img829.imageshack.us/i/zdjcie0073z.jpg/[/image]

[image]http://img143.imageshack.us/i/zdjcie0107f.jpg/[/image]

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.