Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[L] Pamiętacie naprawę szpilk mocowania belki silnika...

Featured Replies

Napisano

No właśnie- pamiętacie to (temat)... musiałem aż AŚ prosić o pomoc (http://www.autoporadnik.pl/chevrolet/denerwujace-stuki-w-lacetti/interwencja)

puściły mrozy i znowu stuka... Auto jeszcze przez jakieś 2-3 miesiące na gwarancji... zastanawiam się czy jest sens do ASO jechać, czy może od razu do jakiegoś rzeczoznawcy PZMotu... i radcy prawnego, ale "nie czasowy" jestem na takie zabawy...

Napisano

> No właśnie- pamiętacie to (temat)... musiałem aż AŚ prosić o pomoc

> (http://www.autoporadnik.pl/chevrolet/denerwujace-stuki-w-lacetti/interwencja)

> puściły mrozy i znowu stuka... Auto jeszcze przez jakieś 2-3 miesiące

> na gwarancji... zastanawiam się czy jest sens do ASO jechać, czy

> może od razu do jakiegoś rzeczoznawcy PZMotu... i radcy

> prawnego, ale "nie czasowy" jestem na takie zabawy...

Najpierw zgłoś usterkę w ASO. Jak nic nie zrobią, napisz albo zadzwoń do przedstawicieli GM na nasz region. E-mail i nr telefonu w podwieszonym wątku.

Napisano

> Auto jeszcze przez jakieś 2-3 miesiące

> na gwarancji... zastanawiam się czy jest sens do ASO jechać, czy

> może od razu do jakiegoś rzeczoznawcy PZMotu... i radcy

> prawnego, ale "nie czasowy" jestem na takie zabawy...

Na pewno zgłoś do ASO. Poza tym to nic, że kończy się gwarancja. Na naprawiane części jest chyba rok od naprawy ok.gif

Napisano

> Na pewno zgłoś do ASO. Poza tym to nic, że kończy się gwarancja. Na

> naprawiane części jest chyba rok od naprawy

chyba nawet 24 miesiace

Napisano
  • Autor

> Jak nic nie zrobią, napisz albo zadzwoń

oczywiście, że zrobią tylko dwie kwestie ostatnio trwało to 1,5 miesiąca - zastępczka dostałem dopiero po 2ch tygodniach jak zrobiłem awanturę

Ale bardzeij mnie zastanawia inna kwestia jeśli rzeczona szpilka po jej przyspawaniau puściła tzn, że są tam jakieś siły które na nią działają- ergo CO w razie wypadku??!! i ZA ILE znowu "puści"... obawiam się, że szpilka jest tylko efektem a nie przyczyną

Napisano

Mam propozycje aby zadzwonic na assistance i powiedziec ze cos stuka i ze jest to po raz kolejny. Na pewno powiedza ze masz sam jechac. Wtedy poprosisz o imie i nazwisko odbierajacego i numer zgloszenia i powiesz Panu/Pani ze przejmuje odpowiedzialnosc za wszystkie zdarzenia jakie beda mialy w drodze do serwisu i dane te zostana przekazane do Twojego prawnika. Oddajesz auto do serwisu i wychodzac z niego dzwonisz do GM z prosba o przekazanie sprawy do Dystrykta zajmujacego sie tym serwisem. W serwisie prosisz o wydanie samochodu zastepczego po 24 godzinach jezeli wczesniej nie dostales go z Assistance. Prosisz o pisemne ustosunkowanie sie do tego zgloszenia.

Tego samego dnia zadzwon do rzecznika praw konsumenta i skonsultuj sie czy mozna powolac sie na prawo zwrotu towaru z powodu wadliwie wykonanej naprawy, bo tytulem wadliwego pojazdu chyba bedzie ciezko, ale tez sie spytaj. W koncu pierwsza naprawa była wykonana jeszcze podczas rekojmi na samochod, teraz jest tylko gwarancja, a to juz inna spiewka.

Potem codziennie telefon do Pan z GM i pytanie co zostało zrobione. Trzeba ich wziac na zmeczenie. Notuj kazdy telefon, drukuj kazdego maila wyslanego do nich (oczywiscie wysylaj je za potwierdzeniem odbioru)

No i szukaj dobrego prawnika. To sa moje propozycje.

Powiadomienie prasy, bedzie tez dobrze wygladalo w calej sprawie.

Napisano

To co napisałeś wygląda jak wytaczanie dział na mrówkę. Może dużo huku będzie a efekt marny. Nie twierdze że źle i żeby się poddawać ale tak jak mówił pewien minister sportu "... Polska to dziki kraj..." angryfire.gif

Wszystko zależy od podejścia ludzi którzy będą przyjmować kolejne zgłoszenie naprawy.

Jak się uprą i z uśmiechem powie że to TTTM to przecież serwisantowi nie przylejesz po twarzy bo jeszcze będziesz siedział. banned.gif

Napisano

> Jak się uprą i z uśmiechem powie że to TTTM to przecież serwisantowi

> nie przylejesz po twarzy bo jeszcze będziesz siedział.

Przemoc fizyczna ani krzyki nie pomogą na pewno crazy.gif

Ale jeśli zakwestionują uszkodzenie to trzeba koniecznie zrobić ekspertyzę niezależnego rzeczoznawcy i do sądu.

Oczywiście zaczynamy od drogi polubownej - pisemne zlecenie naprawy gwarancyjnej w ASO z opisem poprzedniej naprawy. Najważniejsze - zbieramy dokumentację - każde zlecenie naprawy i dokument wydania z serwisu.

Napisano

Ja nie mowie o krzyczeniu na kogos. Ja proponuje jasna i rzeczowa konwersacje. Spokojnie, lecz stanowczo.

A co do rzeczoznawcy, to sie bym mocno zastanowil, gdyz to sa ludzie jak kobiety ktore sprzedaja sie za pieniadze. Pisza to co chce uslyszec klient, ktore zleca prace.

Znam kilka takich przypadkow jeden z nich to sprawa u dealera Opla w Rudzie Slaskiej. Dwie oceny rzeczoznawcow, ktore dawaly sprzeczne ze soba opinie, drugi przyklad to moj gdy chcialem zlecic ocene naprawy lakierniczej u rzeczoznawcy, ktory jest "niezaleznym rzeczoznawca" u dealera ktory robil mi naprawe. Odmowil mi jej wykonania zaslaniajac sie znajomoscia z kierownikiem serwisu. Zapytalem sie gdzie jego niezaleznosc? Nie odpowiedzial.

Takze pewnie, stanowczo, ale bez krzykow. Zbierac papiery i czekac na efekt.

Napisano
  • Autor

> Tego samego dnia zadzwon do rzecznika praw konsumenta i skonsultuj

> sie czy mozna powolac sie na prawo zwrotu towaru z powodu

> wadliwie wykonanej naprawy, bo tytulem wadliwego pojazdu chyba

> bedzie ciezko, ale tez sie spytaj. W koncu pierwsza naprawa była

> wykonana jeszcze podczas rekojmi na samochod, teraz jest tylko

> gwarancja, a to juz inna spiewka.

tylko mala poprawka - niestety NIE - pierwsza naprawa byla wykonana tuz po okresie 2ch lat i w ramach gwarancji, a nie niezgodnosci towaruz umowa (dawniej rekojmi) :-(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.