Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Espace IV- warto?

Featured Replies

Napisano

Czy mamy kogoś, kto użytkuje ten model? Chodzi mi o autko z silnikiem 2.2dCi 150km/ manualna skrzynia biegów. Jak się sprawuje taki wóz? Jakie ma typowe usterki? Czy nękają go problemy elektryczne jak to się zdarza w Renault? (niesmak po Lagunie ph2 pozostał icon_rolleyes.gif ) Ile paliwa spala taki silnik w trasie? I co najważniejsze: ile jest w stanie takie autko znieść, zanim wszystko zacznie się sypać? Szukam wygodnego autka 7 osobowego, które miałoby jeździć około roku i na pewno nie mniej, niż 15kkm miesięcznie. Interesować się Espace`m czy szukać czegoś innego? Doradźcie coś proszę. 20.GIF

Napisano
  • Autor

> A forum espace czytał?

Właśnie sobie poczytał... Silniki Renault (dCi) to faktycznie taka padlina czy co? 3.0- pękają bloki, 2.2- dowcip na temat tego wynalazku wymyślili:

-Puk, puk

-Kto tam?

-To ja, panewka...

rotfl.gif

Zostaje 1.9 ale tu mnie martwi jego elastyczność w załadowanym busie ( grinser006.gif ), która chyba raczej nie powala... crazy.gif Druga sprawa: czy Renault faktycznie uniemożliwiło chipowanie dCi poprzez montowanie sprzęgła dobranego na styk? A to żmije przebrzydłe dopiero... spineyes.gif

Naprawdę podobają mi się Renówki i nie mam specjalnych uprzedzeń do większości dostępnych w Polsce marek ale pół godziny na forum Espace`a naprawdę nie nastraja pozytywnie icon_rolleyes.gif Jak kupowałem Fiata to wszyscy mówili "po ch*j Ci ten złom?" a nie zepsuł się ani razu, boję się, że drugi raz już nie będę miał takiego szczęścia. Szkoda bo fajne auto ten EIV ale chyba narazie sobie odpuszczę...

Napisano

Z diesli,to tylko 2.0 dci,tylko nie wiadomo jak z nim będzie w dłuższym okresie jazdy. Mi też chodzi po głowie zmiana scenika na E4,ale chyba trzeba skłonić się ku benzynie 2.0T lub 3.5v6,bo to powinien być lepszy wybór niż diesel.

Napisano

Kolega ma takiego 2,2 dci z 2003 roku. Autko mega wygodne, pakowne, fajnie się prowadzi pomimo, że wysokie. Ogólnie super gdyby nie... silnik i elektronika z nim związana. Jak kupił to wywaliło uszczelniacz na wałku rozrządu tak, że cały olej poleciał. Teraz co jakiś czas ma czkawkę i świeci kontrolkami. Niby wszystko ok, a ty nagle kontrolka układu wtryskowego się zapala. Trochę strach tym dalej jechać. No i nie jest to oszczędne auto. Panewek jeszcze nie robił smile.gif

Napisano

> Chodzi mi o autko z silnikiem 2.2dCi 150km

omijać szerokim łukiem, psuje sie od patrzenia, największy niewypał renault

Napisano

> omijać szerokim łukiem, psuje sie od patrzenia, największy niewypał

> renault

Napisał użytkownik (z podpisu wnioskuję) VW TDI

Napisano

> Napisał użytkownik (z podpisu wnioskuję) VW TDI

wnioskuje po tym ze 3 metry podemna jest serwis renault zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

a ja sprzedaje nowe auta

Napisano

> wnioskuje po tym ze 3 metry podemna jest serwis renault

> a ja sprzedaje nowe auta

Nie chce wchodzić w polemikę ale widziałeś żeby do serwisu przyjeżdżały "zdrowe" auta?

Niedaleko mnie jest serwis "U Pana Kazia" i tam stoja tylko popsute, najwięcej stoi VW TDI (bo Pan Kazio się tak po cichu specjalizuje w TDI) dwie bramy dalej (u Pana Jurka) najwiecej "amerykanów" stoi bo on się na nich zna.

Napisano

> Nie chce wchodzić w polemikę ale widziałeś żeby do serwisu

> przyjeżdżały "zdrowe" auta?

> Niedaleko mnie jest serwis "U Pana Kazia" i tam stoja tylko popsute,

> najwięcej stoi VW TDI (bo Pan Kazio się tak po cichu

> specjalizuje w TDI) dwie bramy dalej (u Pana Jurka) najwiecej

> "amerykanów" stoi bo on się na nich zna.

chodzi o to ze pracując w ASO Renault pewne rzeczy sie wie, np który silnik jest godny polecania a który to kibel

nie wiem czemu kuje w oczy az tak ten vw tdi zlosnik.gif

Napisano

> chodzi o to ze pracując w ASO Renault pewne rzeczy sie wie, np który

> silnik jest godny polecania a który to kibel

> nie wiem czemu kuje w oczy az tak ten vw tdi

jak to mówią "mi to lotto" i wcale mnie TDI nie rusza,

Ale najwiecej negatywnych opinii o Lagunach i ogólnie francowatych zawsze słyszę od użytkowników / posiadaczy VW TDI którzy nawet nie siedzieli w np. Lagunie II ale wiedzą że Antka wujka syna, sasiada zięcia szfagier miał L II w dCi i siem psuła na potęgę. A to silnik do ...., a że elektronika siada,....

i żeby było ciekawiej ostatnio podobną opinię słyszałem od posiadacza Suzuki Grand Vitara że On to ma super japońskiego diezla i ach i och - a jak mu uświadomiłem że ma ten sam silnik z renault - dCi, to do dziś leczy siniaka na brodzie od opadu szczęki.

Napisano

> To co tam kolega napisze na temat 2.0 dci?

bardzo dobry silnik, same dobre opinie, nie slyszalem zlego slowa, rozrzad na łańcuchu, a bez filtr czastek stałych miód malina zlosnik.gif

Napisano

> jak to mówią "mi to lotto" i wcale mnie TDI nie rusza,

> Ale najwiecej negatywnych opinii o Lagunach i ogólnie francowatych

> zawsze słyszę od użytkowników / posiadaczy VW TDI którzy nawet

> nie siedzieli w np. Lagunie II ale wiedzą że Antka wujka syna,

> sasiada zięcia szfagier miał L II w dCi i siem psuła na potęgę.

> A to silnik do ...., a że elektronika siada,....

> i żeby było ciekawiej ostatnio podobną opinię słyszałem od posiadacza

> Suzuki Grand Vitara że On to ma super japońskiego diezla i ach i

> och - a jak mu uświadomiłem że ma ten sam silnik z renault -

> dCi, to do dziś leczy siniaka na brodzie od opadu szczęki.

nie mam nic do tdi a zaczynasz wycieczkę od tego ze oceniasz moja wypowiedz na podstawie tego czym jeżdżę (co mam w podpisie) i nie pisz, że nie

a co do renault zdanie mam wyrobione na podstawie tego co widzę dzień w dzień przez 8 godzin a nie z opowieści takich jak snujesz post wyżej

Napisano

Przypal, a może byś się za Lancią Phedrą rozglądnął? Kawał auta za dobre pieniądze.

Napisano

> bardzo dobry silnik, same dobre opinie, nie slyszalem zlego slowa,

> rozrzad na łańcuchu, a bez filtr czastek stałych miód malina

W dzisiejszym Auto Świecie opisana jest nowa laguna 2.0 dci ,po przebiegu 100kkm . zlosnik.gif

Napisano

> W dzisiejszym Auto Świecie opisana jest nowa laguna 2.0 dci ,po

> przebiegu 100kkm .

i

Napisano
  • Autor

> Przypal, a może byś się za Lancią Phedrą rozglądnął? Kawał auta za

> dobre pieniądze.

Czy mi się wydaje czy to 2.2 w Lanci/Ulysse to silnik PSA? grinser006.gif

Napisano

> Czy mi się wydaje czy to 2.2 w Lanci/Ulysse to silnik PSA?

Zgadza się, ale to niezły motor.

• 2 tygodnie później...
Napisano

> Napisał użytkownik (z podpisu wnioskuję) VW TDI

Niestety ale kolega ma rację , te silniki to naprawdę kibel, lepiej EIV poszukać z 2,0 lub 2,0T w benzynie, lub pojechać po bandzie i kupić z jedynie slusznym motorem 3,5 jump.gif

Napisano

> Czy mamy kogoś, kto użytkuje ten model? Chodzi mi o autko z silnikiem 2.2dCi 150km/ manualna

> skrzynia biegów. Jak się sprawuje taki wóz? Jakie ma typowe usterki? Czy nękają go problemy

> elektryczne jak to się zdarza w Renault? (niesmak po Lagunie ph2 pozostał ) Ile paliwa spala

> taki silnik w trasie? I co najważniejsze: ile jest w stanie takie autko znieść, zanim wszystko

> zacznie się sypać? Szukam wygodnego autka 7 osobowego, które miałoby jeździć około roku i na

> pewno nie mniej, niż 15kkm miesięcznie. Interesować się Espace`m czy szukać czegoś innego?

> Doradźcie coś proszę.

Jeżeli masz psa, kota, chomika, rybki, 3 dzieci , zonę to na wakacje zabierzesz jeszcze kochankę i teściową hehe.gif i 1000km trasa cię nie zmęczy, jest jedno aleeeee, napewno nie z tym silnikiem o którym tu piszesz.

Jak już diesel to 1,9dci, ale na Twoim miejscu szukał bym 2,0 lub 2,0T, a jak masz wujka w Kuwejcie to z całego serca polecam 3,5 wolossący V6 893goodvibes.gif

• 3 tygodnie później...
Napisano

Jak espace to albo starszy czyyli E3 i nie dci.

Albo popatrz na czworaczki 807/C8/Phedra/ulisse

mam 807 i jest naprawdę ok. Tyle że ja mam benzynkę, ale o dizla jest łatwiej na rynku.

Napisano

> Jak espace to albo starszy czyyli E3 i nie dci.

> Albo popatrz na czworaczki 807/C8/Phedra/ulisse

> mam 807 i jest naprawdę ok. Tyle że ja mam benzynkę, ale o dizla jest łatwiej na rynku.

c8/807 nie polecam, z doswiadczenia klienci psiocza strasznie....

A jesli Espace IV to z 2.0 16v f4r jeden z bardziej udanych motorow...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.