Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jak leganie przestać placić OC za kupione skradzione auto?

Featured Replies

Napisano

sprawa dotyczy mojego siostrzeńca-jakieś 2 lata temu kupił auto,ubezpieczył i ujeżdżał kilka miesięcy.pewnego dnia zjawili się dwaj smutni panowie i okazało się że auto jest kradzione.od tego czasu stoi sobie na policyjnym parkingu,siostrzeniec dostał już zwrot kasy od sprzedającego ale ostatnio przyszło mu do zapłaty OC.auto w dalszym ciągu jest zarejestrowane na niego i nie zanosi się by coś w tym temacie się zmieniło,więc co zrobić by przestać płacić OC za auto którego już nie jest właścicielem a nie można się go urzędowo pozbyć?

Napisano

Na jakiej podstawie dostał zwrot kasy od sprzedawcy?

Pewnie została zawarta jakaś ugoda na podstawie, której została rozwiązana umowa. Z tą ugodą do TU(skoro nie jest już właścicielem) i wypowiedzieć im na tej podstawie umowę OC.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Na jakiej podstawie dostał zwrot kasy od sprzedawcy?

> Pewnie została zawarta jakaś ugoda na podstawie, której została

> rozwiązana umowa.

to auto było kupione od jego kumpla-on też je poprzednio kupił jako kradzione.po prostu zwrócił mu kasę bez żadnych papierów.

Z tą ugodą do TU(skoro nie jest już

> właścicielem) i wypowiedzieć im na tej podstawie umowę OC.

sęk w tym że on nadal jest właścicielem,ponieważ nie może pozbyć się auta nie mając do niego papierów-a te są zabezpieczone na poczet tej sprawy przez policję.

Napisano

> sęk w tym że on nadal jest właścicielem,ponieważ nie może pozbyć się

> auta nie mając do niego papierów-a te są zabezpieczone na poczet

> tej sprawy przez policję.

Spróbowałbym pogadać z policją i ubezpieczycielem, jak nic nie wskóra to niech szuka najtańszego OC.

Pozdrawiam BAS

Napisano

czy potwierdzenie zgłoszenia kradzieży nie może być podstawą?

a jeśli sprawa toku to może jeszcze nie, sam nie wiem

Napisano

> to auto było kupione od jego kumpla-on też je poprzednio kupił jako

> kradzione.

Niezle towarzycho.... boje_sie.gifsick.gifpiaskownica.giffurious.gif

Napisano
  • Autor

> czy potwierdzenie zgłoszenia kradzieży nie może być podstawą?

> a jeśli sprawa toku to może jeszcze nie, sam nie wiem

ale jemu nie ukradli-on już kupił kradzione hehe.gif

Napisano
  • Autor

> Niezle towarzycho....

bo oczywiście każdy powinien wiedzieć o tym,że kupuje kradzione auto.to takie proste-przecież każdy złodziej o tym informuje nabywcę hahaha.gif

Napisano

W g ustawy o OC płacić ubezpieczenie musi "posiadaczy pojazdu mechanicznego ".

pozostaje ci do wyjaśnienia lub udowodnienia, że nie jesteś posiadaczem tego pojazdu, bo rzecz kradziona należy do poprzedniego właściciela i nie możesz swobodnie dysponować pojazdem.

Napisano

ja tez tak place OC,auto na parkingu policyjnym,ja kase dostalem ale co z tego jak dalej figuruje na mnie i bedzie sie to pewnie ciaglo latami.Zaplcilem oc w Mbanku troche mniej bolalo

Napisano

> ja tez tak place OC,auto na parkingu policyjnym,ja kase dostalem ale co z tego jak dalej figuruje

> na mnie i bedzie sie to pewnie ciaglo latami.Zaplcilem oc w Mbanku troche mniej bolalo

Ja przedstawiłbym, dokumenty świadczące o zatrzymaniu pojazdu przez organy śledcze i na tej podstawie wypowiedział polisę OC. A jakby im nie pasowało to niech mnie do sądu podadzą.

Napisano

> Ja przedstawiłbym, dokumenty świadczące o zatrzymaniu pojazdu przez organy śledcze i na tej

> podstawie wypowiedział polisę OC. A jakby im nie pasowało to niech mnie do sądu podadzą.

boje sie tego Funduszu gwarancyjnego ze na ktoryms etapie sie doczepi i bede mial 500 euro kary albo laenie po sadach

Napisano

> boje sie tego Funduszu gwarancyjnego ze na ktoryms etapie sie doczepi i bede mial 500 euro kary

> albo laenie po sadach

Wypowiedz OC pisemnie.

Napisano

> ale jemu nie ukradli-on już kupił kradzione

sorry, mój tor rozumowania poszedł z góry założoną troche inna drogą zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.