Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skrzynia sporting

Featured Replies

Napisano
Na 1,2,3 i 4 biegu podczas szybkiego rozpędzania od 1000rpm do 3500rpm słychać skrzypienie, jak by ktoś szybko wkręcał zardzewiałą śrubkę to narasta wraz z prędkością obrotów, jak wlazłem pod auto to zauważyłem wyciek oleju w miejscu gdzie wchodzi półoś. Jakieś pomysły?
Napisano

> Wymień uszczelniacz i nalej oleju.

Z tego co mi się wydaje, to Broker ma suche półosie bo to krzynka z SCS a tam chyba były suche prawda?

Napisano

> Z tego co mi się wydaje, to Broker ma suche półosie bo to krzynka z SCS a tam chyba były suche

> prawda?

Suche to ich potoczna nazwa przecież. Kielich jest uszczelniony w skrzyni przez zimmering (uszczelniacz) i własnie może przezeń lecieć oliwa ok.gif

Napisano
  • Autor

> Suche to ich potoczna nazwa przecież. Kielich jest uszczelniony w skrzyni przez zimmering

> (uszczelniacz) i własnie może przezeń lecieć oliwa

Ciężko się to wymienia? Co dokładnie muszę kupić?

Napisano

> Ciężko się to wymienia? Co dokładnie muszę kupić?

Będziesz musiał wyjąć półoś. Odkręcić nakrętkę piasty (kupic od razu nową) i zlać olej ze skrzyni, żeby nie wyleciało wszystko. Mam strzykawe wiec łatwo się dzięki temu napełnia. Kupić nowy zimering.

Jeśli to jest podobnie jak w skryzni 900kowej to czynność z zdjęciem starego uszczelniacza to lajt. Gorzej z nabiciem nowego tak aby go nie rozwalić odrazu. Kiedyś to robiłem ale szczegółów nie pamiętam.

Napewno musisz całkiem półoś zdemontować i zakręcić w imadło. Stary wybiłem jakoś młotkiem, a nowy uszczelniacz chyba za pomocą jakiejś rurki nabijałem.

Napisano

w suchej skrzyni uszczelniacz jest w obudowie skrzyni, nie na polosi

Napisano
  • Autor

> w suchej skrzyni uszczelniacz jest w obudowie skrzyni, nie na polosi

Dzisiaj się z tym bawiłem, ni uja nie dałem rady wyciągnąć kielicha ze skrzyni sick.gif ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, po oględzinach okazało się że poducha pod skrzynią jest w fatalnym stanie i to ona była przyczyną skrzypienia

Napisano
  • Autor

Bym zapomniał, wielkie dzięki dla Aziego za miejscówkę, obiadek i pomoc, no i dla Morgana który to znów się wymigał od roboty i dorabiał jako taxi zlosnik.gif

wielkie dzięki panowie 20.GIF

Napisano

> Bym zapomniał, wielkie dzięki dla Aziego za miejscówkę, obiadek i pomoc, no i dla Morgana który to

> znów się wymigał od roboty i dorabiał jako taxi

> wielkie dzięki panowie

raczej ja obiadku nie zrobiłem tylko My mulher.gif a jeśli chodzi o miejscówkę to ni ma o czym gadać smile.gif

trochę mi przykro ze nie znalazłem czasu żeby ten kielich wytargać (przynajmniej spróbować) ale sam wiesz co się dziś działo na placu....

Napisano

> zioł zioł jak prace idą u ciebie ?

zagadujesz o obiadku???

Koko u mnie słabiutko... ni ma czasu i bawię się ostatnio w obijanie na czorno Twojej zabudowy... ogólnie w garage ni ma jak przejść i nastęnym razem robia dupny porządek smile.gif

PS. welur już tyż kupiłem ale jeszcze wszystko zapakowane jak poczta przyniosłą frown.gif

powoli, powoli... ciągle coś innego a jeden dzień w tygodniu to tak ostatnio wychodzi frown.gif a tera Świnta i pewno tyż żić z tego bydzie....

Napisano

> poleku a do przodku !!

> ma byc konkret

Konkret to jo właśnie widziołem na Twojej stronie.... ale może kiedyś choć troche dorosnę Ci do pięt smile.gif, może kolan... żeby nie było....

Sam jestem ciekaw jak to wszystko mi wyjdzie smile.gif ale coś na pewno... a jak mi coś nie spasi... to będę robił jak TY czy inni smile.gif rozbiórka i na nowo... albo inna koncepcja smile.gif

TY to przynajmniej wiesz co chcesz... a ja na razie składam powoli smile.gif i byle żeby jeździło i moje oko cieszyło smile.gif to będzie najważniejsze ok.gifok.gifok.gif

Napisano

aaa tam

pozstawiosz cel i dążysz do niego!

wiadomo ze jest pod górkę ale cza iść twardo wink.gif

bydzie gut Azinatoresss

Napisano

> ja Ci zaraz dam wymigał się od roboty

no a kaj żeś jest ???? hmm.gif

283595172-DSC_9503.jpg

coś się wszyscy uparli na ściąganie kół czy co smile.gif

283595172-DSC_9507.jpg

a ten kolo zrobił najwięcej smile.gif a minę przy odkęcaniu kół miał odpowiednią smile.gif

283595172-DSC_9515.jpg

post-25211-14352507290228_thumb.jpg

Napisano

jak go kupił to miał stłuczkę i lakiernik nie dał rady dobrać lakieru tak jak należy

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.