Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

czy ktoś ma TISa do aveo/kalosa-swiatła dzienne

Featured Replies

Napisano

mam pytanie czy ktoś ma tisa lub linka do strony gdzie jest tis do aveo/kalosa, chodzi mi o sprawdzenie czy uda sie wpiąć przekaźnik od świateł do jazdy dziennej tak aby to działało jak prawdziwe światła do jazdy dziennej(czyli wyłączone pozycyjne tylne i podświetlenie deski rozdzielczej). Przekaźnik jest o nr 90414786. Jak znam daewoo to albo wymienia się jakiś przekaźnik i działa albo jest miejsce w które trzeba go wpiąć i będzie działał(tak przypuszczam ale mogę się mylić). W EPC jest tylko rysunek bardzo schematyczny że jest i tyle. To mniej więcej tak jak z włacznikiem czasowym wycieraczek w lanosie wystarczyło zmienić przekaźnik (plus oczywiście manetke od wycieraczek na taką z regulacją)i zaminić kabelki w manetce i miało sie płynną regulacje wycieraczek. Albo drugi przykład jak zrobiłem u siebie aby mieć rózne czasy właczania pracy wycieraczek przednich w trybie pracy przerywanej, wystarczyło zamienić przekaźnik na taki od vw i mam regulację czasu właczania wycieraczek. Teraz w nowym aveo jest to w manetce ale w T200 tego nie było.

Napisano

> mam pytanie czy ktoś ma tisa lub linka do strony gdzie jest tis do aveo/kalosa, chodzi mi o

> sprawdzenie czy uda sie wpiąć przekaźnik od świateł do jazdy dziennej tak aby to działało jak

> prawdziwe światła do jazdy dziennej(czyli wyłączone pozycyjne tylne i podświetlenie deski

http://members.chello.pl/r.wicik/PoradyTechniczne.html - drugi link działa

Napisano

> mam pytanie czy ktoś ma tisa lub linka do strony gdzie jest tis do aveo/kalosa, chodzi mi o

> sprawdzenie czy uda sie wpiąć przekaźnik od świateł do jazdy dziennej

Montowałem samodzielnie światła dzienne w Aveo. Użyłem do tego lampek WESEM zamontowanych w miejsce halogenów (po wymienie oryginalnych zaślepek). Pod płytą bezpieczników w komorze silnika (jest tam sporo miejsca) dołożyłem dodatkowy przekaźnik zasilony z obwodu świateł pozycyjnych a na styki bierne puściłem napięcie zza bezpiecznika krótkich (chyba). Efekt jest taki, że w pozycji manetki OFF mam załączone dzienne natychmiast po przekręceniu kluczyka. Po przełączeniu manetką na postojówki lub na krótkie/długie - dzienne automatycznie gasną. Nie trzeba też pamiętać o zapalaniu świateł - zawsze masz jakieś załączone. Oczywiście po wyjęciu kluczyka wszystkie gasną. Gdybyś był zainteresowany szczegółami - chętnie służę lepszym opisem.

> Albo drugi przykład jak zrobiłem u siebie

> aby mieć rózne czasy właczania pracy wycieraczek przednich w trybie pracy przerywanej,

> wystarczyło zamienić przekaźnik na taki od vw i mam regulację czasu właczania wycieraczek.

Czy mógłbyś opisać dokładniej, jak to zrobiłeś - też wkurza mnie brak regulacji w moim autku. Z chęcię zrobiłbym sobie też coś takiego.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

musisz wymienic przekaźnik wycieraczek (znajduje sie w skrzynce bezpieczników w kabinie)na przekaźnik vw nr 357 955 531. Działa to mniej więcej tak:

klikam raz na manetkę -jedno przetarcie wycieraczek-i czekam co jaki czas mają się włączać i normalnie włączam na pracę przerywaną. Wtedy włączają sie w cyklu przerywanym z odstępem takim jakim chciałem, oczywiście jest max ustawienie na chyba co 10s, ale i tak to sprawdza się.

Napisano

> musisz wymienic przekaźnik wycieraczek (znajduje sie w skrzynce bezpieczników w kabinie)na

> przekaźnik vw nr 357 955 531. Działa to mniej więcej tak:

> klikam raz na manetkę -jedno przetarcie wycieraczek-i czekam co jaki czas mają się włączać i

> normalnie włączam na pracę przerywaną. Wtedy włączają sie w cyklu przerywanym z odstępem takim

> jakim chciałem, oczywiście jest max ustawienie na chyba co 10s, ale i tak to sprawdza się.

Mozna od opla zamontowac ok.gif

• 2 tygodnie później...
Napisano

> musisz wymienic przekaźnik wycieraczek...

Dziękuję za poradę - dopiero teraz, bo miałem wielką dziurę w dostępie do kącika 893goodvibes.gif

P.S. - Niestety w Aveo sprawa nie jest taka prosta. Funkcja czasowa jest realizowana przy użyciu klasycznego przekaźnika sterowanego tajemniczym "kontrolerem".

Przekaźnik ten ma 5 końcówek (zestyk przełączny + cewka), natomiast ten programowalny ma 6 (myślę, że zestyk przełączny, + i - zasilania, oraz wejście sterujące). Mimo to spróbuję go nabyć i podpiąć omijając "kontroler". O wynikach poinformuję.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.