Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Silnik jednocylindrowy benzynowy - problem z odpaleniem.

Featured Replies

Napisano

Miałem dzisiaj problem z odpaleniem jednocylindrowego silnika benzynowego po zimie. Dziad stał kilka miesięcy w garażu nie ruszany i normalnie mu sie odechciało współpracować.

Można było ciągnąć linką do śmierci, a ten ani ani nie chciał ruszyć. Paliwo ok, świeca ok, iskra jest. Postanowiłem sprawdzić czy paliwo do gaźnika dochodzi (moze sie pływak albo zawór zablokował) ale przed rozebraniem odkręciłem śrube na dnie gaźnika. Paliwo sie pojawiło i po tym zabiegu silnik odpalił od pierwszego szarpnięcia i działa jak gdyby nigdy nic.

Zastanawiam sie ki pieron..

Krawiec

Napisano

Ja mam czasami problem z pierwszym uruchomieniem kosy spalinowej po zimie. Wtedy muszę gaźnik rozkręcić i przedmuchać co się da i później już cały rok pali prawie do strzału. smile.gif

Napisano

> Ja mam czasami problem z pierwszym uruchomieniem kosy spalinowej po zimie. Wtedy muszę gaźnik

> rozkręcić i przedmuchać co się da i później już cały rok pali prawie do strzału.

Heh.. złośliwość przedmiotów martwych. Kosy jeszcze nie odpalałem. Na razie nie ma co kosić clown.gif.

Krawiec

Napisano

> Heh.. złośliwość przedmiotów martwych. Kosy jeszcze nie odpalałem. Na razie nie ma co kosić .

> Krawiec

Ja też nie ale pewnie w niedługim czasie to uczynie ,żeby potem jak trzeba bedzie kosić nie tracić czasu i nerwów na odpalenie wink.gif

Napisano

> Syfek w gaźniku

Pewnie tak całość była pokryta warstwą pyłu z cięcia płytek ceramicznych.

Krawiec

Napisano

W pracy kiedyś mieliśmy taką malutką pompę szlamową Miscela.

Urządzaliśmy zawody komu i w jakim czasie uda się ją odpalić.

Przez jakiś czas udawało się ją uruchomić ale od jakiegoś czasu już nawet nie "piardła".

I też wszystko w porządku, paliwo, iskra, itp.

Po prostu nie chciała już odpalać i koniec. W końcu poszła na złom.

Napisano

Nie strasz. Silnik ma z 5h pracy za sobą...

Krawiec

Napisano

Paliwo świeże? Ja raz tak miałem, że zostawiłem kosiarę z połową zbiornika benzyny i na wiosne za diabła nie mogłem odpalić. Po rozebraniu połowy silnika dolałem trochę świeżej benzyny i odpaliła od razu icon_eek.gif

Napisano

A gdzie tam. Całą zime pół zbiornika stało. Dolałem z kanistra drugą połowe, ale to też z jesieni.

Może sie woda w gaźniku zebrała i po spuszczeniu troche przez śrube poszło lepsze i odpalił.

Krawiec

Napisano

A dodales na zimę do benzyny środka zabezpieczajacego wytracaniu się gumy czy po prostu czekasz aż pozatykaja się wszystkie kanaliki w gazniku?

Dolej czegoś do czyszczenia gaznikow bo 5cio miesięczna benzyna to nieszczęście.

Napisano

Gumy? Pierwsze słysze...

Fakt, że może popełniłem błąd zostawiając paliwo w gaźniku. Instrukcja mówi, że przed dłuższą przerwą w pracy należy zamknąć zawór doprowadzający paliwo do gaźnika i poczekać aż silnik sam zgaśnie..

Krawiec

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.