Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zbieżność po wymianie końcówki drążka

Featured Replies

Napisano

Koniecznie trzeba ustawiać...?

Wiem, że zaraz usłyszę o "podcieraniu d... szkłem", ale to nie moje auto, właściciel jest obecnie słaby finansowo, a jeździć musi ze względu na niemowlaka. icon_rolleyes.gif

Mechanior mówi, że wkręcił na tę samą głębokość, co ta poprzednia, auto nie ściąga po puszczeniu kierownicy.

Napisano

> Koniecznie trzeba ustawiać...?

> Wiem, że zaraz usłyszę o "podcieraniu d... szkłem", ale to nie moje auto, właściciel jest obecnie

> słaby finansowo, a jeździć musi ze względu na niemowlaka.

> Mechanior mówi, że wkręcił na tę samą głębokość, co ta poprzednia, auto nie ściąga po puszczeniu

> kierownicy.

Zbieznosc to jakies 40zl. Nowe opony troche wiecej.

Napisano

> Mechanior mówi, że wkręcił na tę samą głębokość, co ta poprzednia, auto nie ściąga po puszczeniu

> kierownicy.

Jak wkręcił na tą samą głębokość i zachował poprzedni wymiar, to i zbieżność została zachowana. Ale ponieważ jest to niemożliwe, bo tam nawet ćwierć obrotu łącznikiem rozregulowuje nastawy, trzeba to sprawdzić i wyregulować.

Napisano

Gdybyś pytał o wahacz to moglibyśmy się zastanawiać czy nowy wahacz ma identyczną długość itd, ale końcówka drążka kierowniczego jest właśnie elementem regulacyjnym.

Po wymianie końcówki drążka kierowniczego należy ustawić zbieżność.

Pozdrawiam BAS

Napisano

jak wkrecil na taka sama glebokosc to powinno byc dobrze

Napisano

> gdzie tak tanio? w ZS min 70zl

Na poludniu Polski przewaznie placi sie od 30-50zl.

Napisano

tylko zawsze jest jakas tolerancja i mozliwe, ze sie w niej miesci

z drugiej strony jak koncowka miala luz to tej zbieznosci tez nie bylo a samochodem jezdzil

Napisano

imho tak. Przy kazdej wymianie mialem niby tak samo wkrecane a jednak sie okazywalo, ze ustawic trzeba

w kazdym razie jest to tansze niz kupienie nowych opon ok.gif

Napisano

> Zbieznosc to jakies 40zl. Nowe opony troche wiecej.

Obawiam się, że mechanik może lepiej ustawić swoją metodą, niż fachman za 40 zł sprzętem, który pamięta Fiaty 125 i 126.

Napisano

> Obawiam się, że mechanik może lepiej ustawić swoją metodą, niż fachman za 40 zł sprzętem, który

> pamięta Fiaty 125 i 126.

I tu sie bardzo mylisz, stare przyrządy bazuja na lampie i podzialce i ich wiek nie ma nic do rzeczy, chyba ze ktos uwaza ze swiatlo ze starej lampy krzywo leci grinser006.gif inna sprawa jest to ze "komputerowym' sprzetem ustawi zbieznosc nawet kretyn a do tradycyjnego trzeba fachowca.

Co do zbieznosci po wymianie koncowki trzeba to na 100% zrobic, nieraz z ciekawosci ustawialismy nowa koncowke dokladnie tak jak byla stara i po zalozeniu przyzadow zbieznosc i tak wymagala korekty, zbieznosc potrafi sie nawet zmienic po wymianie albo nawet tylko po odkreceniu swoznia, choc zadko w stopniu wymagajacym regulacji.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.