Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pas Bezpieczeństwa - Kierowcy - nie zwija się

Featured Replies

Napisano

Czy miał ktoś już z tym problemy, moj pas nie chce się zwijać, to znaczy zwjia się ale dopiero jak go troche popchne i stanie się krutszy, co to mogło się z tym stać ?

Napisano

rozwiń go do oporu i sprawdź, czy nie jest skręcony

Napisano
  • Autor

> rozwiń go do oporu i sprawdź, czy nie jest skręcony

Już tak niestety robiłem, mówie, jak go wsune i wysune tylko troszeczke, tak na kilkadziesiąt centymetrów to się schowa bez problemu, ale ja go już rozsune na tyle żeby zapiąc to już się nie będzie chował

Napisano

prawdopodobnie masz skrecony pod plastikami na slupku.tez tak mialem ze sie do konca nie chcial zwijac, ale jak sie go wepchało do srodka to normalnie nakrecal. po rozebraniu wszystkiego i ustawieniu pasa tak jak byc powinien problem zniknał

Napisano

1. kup silikon w sprayu, spsikaj cały pas od poczatku do końca, kilka razy, w międzyczasie zwijaj go i rozwijaj - po tym zabiegu pas w punto zwijaj się jak nówka.

2. jak sposób 1 nie pomoże, spróbuj siknąć silikonem w mechanizm - ostatnio u kolegi w stilo 5d odkręcaliśmy pas, bo gdzieś był zakręcony i się nie chciał za bardzo zwijać, siknął silikonem wgłąb pasa i się zwinął.

Swoją droga jak te pasy mają być? Bo sugerując się tym jak końcówka jest zamocowana do fotela, to u mnie jest tak, że klamra pasa pasażera jest normalnie, a kierowcy klamra jest od strony słupka hmm.gif

Napisano

> 1. kup silikon w sprayu, spsikaj cały pas od poczatku do końca, kilka razy, w międzyczasie zwijaj

> go i rozwijaj - po tym zabiegu pas w punto zwijaj się jak nówka.

A pozniej to wyschnie? nie uwale sobie ubrania od tego?

Napisano

> A pozniej to wyschnie? nie uwale sobie ubrania od tego?

ja używałem preparatu z lidla, nośnik odparował, silikon wsiąknął. Nie ma śladu na pasie, że coś było używane.

Napisano
  • Autor

O super sprawa, dzięki koledzy, spróbuje najpierw z tym silikonem, może pomoże smile.gif

Napisano

u

> mnie jest tak, że klamra pasa pasażera jest normalnie, a kierowcy klamra jest od strony słupka

bo klamerka czasami potrafi się na pasie obrócić... powinna być klamrą od a nie do słupka smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.