Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

oglupialem

Featured Replies

Napisano

wczoraj wymienilem sobie dwie przednie opony 215/40/17 na dokladnie takie same

jakiez to moje zdziwienie bylo gdy wsiadlem do auta i po krotkiej przejazdce stwierdzilem ze kierownica jest lekko krzywo yikes.gif

auto podnioslem za miejsca gdzie sie powinno auto podnosic ( nie za wachacz czy cos w tym stylu )

myslalem sobie ze moze cisnienie w oponach jest rozne. sprawdzilem dzis na 2 roznych cisnieniomierzach i mimo rownego cisnienia kierownica jest lekko na prawo

ma ktos jakis pomysl co to moze byc ? bo ja naprawde juz zglupialem od tego

Napisano

> wczoraj wymienilem sobie dwie przednie opony 215/40/17 na dokladnie takie same

> jakiez to moje zdziwienie bylo gdy wsiadlem do auta i po krotkiej przejazdce stwierdzilem ze

> kierownica jest lekko krzywo

> auto podnioslem za miejsca gdzie sie powinno auto podnosic ( nie za wachacz czy cos w tym stylu )

> myslalem sobie ze moze cisnienie w oponach jest rozne. sprawdzilem dzis na 2 roznych

> cisnieniomierzach i mimo rownego cisnienia kierownica jest lekko na prawo

> ma ktos jakis pomysl co to moze byc ? bo ja naprawde juz zglupialem od tego

Zbieznosc?

Napisano
  • Autor

> Zbieznosc?

no zbierznosc byla robiona przed wymiana opon i wszystko bylo ok

pytanie czy poprzez wymiane opon moze sie zbierznosc zmienic ?

bylby to pierwszy taki przypadek o ktorym slysze

Napisano

> wczoraj wymienilem sobie dwie przednie opony ...

> ..kierownica jest lekko krzywo

> ma ktos jakis pomysl co to moze byc ?

kara Boska hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisano
  • Autor

> kara Boska

tak wlasciwie bylo to przedwczoraj ale jako ze jestem troche wczorajszy to ciagle mi sie wydaje ze dzis niedziela zeby.GIF bo wolne jest zlosnik.gif

Napisano

> no zbierznosc byla robiona przed wymiana opon i wszystko bylo ok

> pytanie czy poprzez wymiane opon moze sie zbierznosc zmienic ?

> bylby to pierwszy taki przypadek o ktorym slysze

Jesli poprzednio ustawiales zbieznosc majac na aucie zimowki o innym rozmiarze to jest to jak najbardziej mozliwe i dosc czestoi sie z tym spotykalem.

Napisano
  • Autor

> Jesli poprzednio ustawiales zbieznosc majac na aucie zimowki o innym rozmiarze to jest to jak

> najbardziej mozliwe i dosc czestoi sie z tym spotykalem.

zbierznosc byla na innych kolach ustawiana ale na obecnych kolach jezdzilem juz ze 2 miesiace i bylo okej. zmienilem tylko 2 przednie opony bo stare byly slabe na mokrym ,

przed zmiana 2 opon na tych samych felgach bylo wszystko ok. dlatego nie rozumiem yikes.gifconfused.gif

Napisano

zamień opony miejscami- lewe z prawym a jak masz kierunkowe to niestety wulkanizator- często się to zdarza waytogo.gif

Napisano

> zbierznosc byla na innych kolach ustawiana ale na obecnych kolach jezdzilem juz ze 2 miesiace i

> bylo okej. zmienilem tylko 2 przednie opony bo stare byly slabe na mokrym ,

> przed zmiana 2 opon na tych samych felgach bylo wszystko ok. dlatego nie rozumiem

Pewnie mają trochę inną średnicę (kilka mm zużycia wystarczy) i kierownica może być lekko przestawiona. Przynajmniej u mnie taki efekt obserwuję przy zmianie letnich i zimowych co roku.

Napisano
  • Autor

> Pewnie mają trochę inną średnicę (kilka mm zużycia wystarczy) i kierownica może być lekko

> przestawiona. Przynajmniej u mnie taki efekt obserwuję przy zmianie letnich i zimowych co

> roku.

to jedyne co mi na mysl przychodzi. najlepsze jest to ze opony nowe kupilem

Napisano

> Chcesz odczuć na własnym koncie?

A za "zbierznosc" nie ma banów?

Napisano

> Chcesz odczuć na własnym koncie?

zupa była niesłona? zeby.GIF

Napisano

> A za "zbierznosc" nie ma banów?

A co Ci sie nie podoba poza brakiem polskich znakow?

Napisano

> A co Ci sie nie podoba poza brakiem polskich znakow?

ortograf mi się nie podoba! admin.gif

Niedługo całkiem ogłupieje i też będę pisał zbierznosc jak wiecej na necie będę siedział no.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> ortograf mi się nie podoba!

> Niedługo całkiem ogłupieje i też będę pisał zbierznosc jak wiecej na necie będę siedział

panowie jak dzieci w piaskownicy .Zwykły bląd ortograficzny a zamiast pisać na temat to nabijacie sobie posty.

Jak nie macie nic do powiedzenia na temat to proszę się w ogóle nie wypowiadać. DZIĘKUJE.

Napisano

> Niedługo całkiem ogłupieje i też będę pisał zbierznosc jak wiecej na necie będę siedział

Jeśli kogoś poprawiasz, bo przeszkadzają Ci błędy, sam bądź w zgodzie z poprawną pisownią.

Dla przypomnienia

Zbiór zasad i przepisów dotyczących poprawnego pisania, to ortografia, nie - ortograf.

Napisano

ale ja tam nie napisalem RZ. icon_rolleyes.gif

O co Ci biega kolego?

Az specjalnie edytowalem posta i sprawdzilem pisownie. Poza brakiem polskich znakow dalej nie widze tam bledu a juz tym bardziej wspomnianego przez Ciebie "RZ" icon_rolleyes.gif

Napisano

ortograf = bład ortograficzny smirk.gifzlosnik.gif

Nie twierdzę że sam błędów nie popełniam, do Codename: a wytknięcie tego nie miało na celu siania zamętu ani nabijania licznika - jak mnie tak oceniłeś to chyba sam sie troszczysz o ten licznik zlosnik.gifhehe.gif

Napisano

> wczoraj wymienilem sobie dwie przednie opony 215/40/17 na dokladnie takie same

> jakiez to moje zdziwienie bylo gdy wsiadlem do auta i po krotkiej przejazdce stwierdzilem ze

> kierownica jest lekko krzywo

Zamien przod z tylem.

Z reszta przy zmianie parami to nowe powinny isc na tyl,

o ile masz ten sam rozmiar opon.

Napisano
  • Autor

> Zamien przod z tylem.

> Z reszta przy zmianie parami to nowe powinny isc na tyl,

> o ile masz ten sam rozmiar opon.

odpada, szeroki set jest na aucie

2x8,5 przod

2x10 tyl

opony przod 215/40/17

opony tyl 235/40/17

wiec szukam dalej jakiejs wskazowki , w tygodniu pojade na szarpaki i geometrie i zobaczymy co to bedzie dalej.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.