Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

klamka drzwi

Featured Replies

Napisano

podczas otwierania drzwi klamka zewn. nie powraca do pierwotnego stanu tylko pozostaje "u góry".. pytanie gdzie i czym spryskac zeby odbijala, czy trza to jakos rozbierac, czyscic..

-----------------------------------------------------------------------------------

"ZŁOTA STRZAŁA" PUNTO2 DYNAMIC 1,2 8V

Napisano

> podczas otwierania drzwi klamka zewn. nie powraca do pierwotnego stanu tylko pozostaje "u góry"..

> pytanie gdzie i czym spryskac zeby odbijala, czy trza to jakos rozbierac, czyscic..

witaj w klubie nie powracających klamek narazie ziuu ziu i nie chce rozbierać boczka. WD mi nie pomogło.

Napisano

> witaj w klubie nie powracających klamek narazie ziuu ziu i nie chce rozbierać boczka. WD mi nie

> pomogło.

A mi pomogło. Wprawdzie nie Wd ale cos WD podobnego firmy Dragon, kupione w Tesco i do tego tansze. Fakt ze troche tego napisikalem. Ja robiłem to tak, ze nacisnąłem klamkę i psiakałem w górą szparę ale od dólu - po bokach. No i w sam mechanizm rygla. Klamka odpusciła dopiero po 24 h:)

Napisano

U mnie w PII pomoglo WD40. Spryskalem w miejscach, kolysania sie klamki, na te bolce/zawiasy, jak zwal tak zwal zlosnik.gif

Napisano

> U mnie w PII pomoglo WD40.

na ile to "pomoglo" sie wymierza w czasie?

Napisano

miałem tak z lewej strony a teraz mam z prawej. Witz polega na tym iż sprężyna jest z innego materiału i bolec na którym ona jest osadzona też z innego.

283624280-klamka.JPG

Jedno jest z nierdzewki a drugie musi być niklowane/chromowane i rdzewieje. Rozebrałem. Wyczyściłem i rozruszałem jak tylko było można. Na noc zostawiłem zamoczone w odrdzewiaczu. Wysuszyłem i nasmarowałem.

post-73283-1435250744823_thumb.jpg

Napisano

> na ile to "pomoglo" sie wymierza w czasie?

Raz psikalem. Pozniej jezdzilem jeszcze samochodem z 2,5 roku i problem nie powrocil. Kupil go ode mnie kolega i nic zlego z klamka sie nie dzieje, dziala jak nalezy.

Napisano

> na ile to "pomoglo" sie wymierza w czasie?

u mnie na 2 lata i do dzis dzien nic sie nie dzieje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.