Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gwizd po puszczeniu gazu przy większych prędkościach

Featured Replies

Napisano

Ostatnio słyszę dziwny gwizd z przodu. Słychać go dopiero po puszczeniu pedału gazu podczas jazdy ale przy większych prędkościach lub też obrotach.

Napisano

> Ostatnio słyszę dziwny gwizd z przodu. Słychać go dopiero po puszczeniu pedału gazu podczas jazdy

> ale przy większych prędkościach lub też obrotach.

Może to być gwizd sprężarki. Na początku sprawdził bym szczelność przewodów. Rura od intercoolera czasem się przeciera o ramę. hmm.gif

Napisano

> Może to być gwizd sprężarki. Na początku sprawdził bym szczelność przewodów. Rura od intercoolera

> czasem się przeciera o ramę.

Ale w 1,8 nie ma intercoolera .... hehe.gif

Napisano

> Ale w 1,8 nie ma intercoolera ....

Rzeczywiście. 1,8 jest w podpisie - przeoczyłem sory. Zwracam honor angryfire.gif Pozdrawiam

Napisano

Proponuje zdjac pasek wyeliminuje sie alternator,sprezarke klimy,rolki napinajace.Sprawdzic na wyzszych obrotach.Mozna sie przejechac,ostrorznie bo wpomaganie ukladu kierowniczego niebedzie dzialac.

Napisano
  • Autor

8 miesięcy temu wszystko zmieniałem, no ale będzie trzeba sprawdzić

Napisano

> Ostatnio słyszę dziwny gwizd z przodu. Słychać go dopiero po puszczeniu pedału gazu podczas jazdy

> ale przy większych prędkościach lub też obrotach.

A opon nie zmieniałeś ostatnio? Może któraś tak hałasuje...

Napisano
  • Autor

> A opon nie zmieniałeś ostatnio? Może któraś tak hałasuje...

No właśnie tak myślę o oponach. Może to one. Tylko, dziwne to jest, że słyszę to po puszczeniu gazu.

Napisano

> No właśnie tak myślę o oponach. Może to one. Tylko, dziwne to jest, że słyszę to po puszczeniu

> gazu.

"deptasz" ciągną "odpychają" asfalt = nie gwiżdżą

"nie deptasz" nie ciągną są "popychane" przez asfalt = gwiżdżą (zmiana obciążenia gumy, przy hamowaniu może być jeszcze co innego)

• 4 miesiące później...
Napisano
  • Autor

Nadal mam problem z tym gwizdem. Od tamtego czasy wymieniłem komplet sprzęgła, rozrząd. Gwizd najbardziej słyszalny jest przy prędkości 70 km/h (4 i 5 bieg na 100%, 3 chyba też). Słychać gdy puszczę gaz i spada prędkość oraz gdy delikatnie trzymam wciśnięty. Gdy dodam więcej gazu nie słychać tego. Ciężko to namierzyć. Auto nic nie wibruje itp

Napisano
  • Autor

Dziś chyba namierzyłem gwizd. Najprawdopodobniej łożysko skrzyni biegów sobie gwiżdże przy 75-80 km/h. Po wciśnięciu sprzęgła gwizdu nie ma. Przy wyższych i niższych prędkościach nie ma gwizdu. Pytanie czy takie coś olać czy jednak zacząć się martwić i szykować kasę na remont skrzyni lub używaną z gwarancją ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.