Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vitara

Featured Replies

Napisano

mam pytanie odnosnie wyboru silnika, chodzi o 2.0 i teraz nie wiem, benzyna, czy diesel? Zawsze bylam zwolennikiem silników benzynowych, a tutaj... no nie wiem. Diesel w tej opcji nie będzie mulem? Za i przeciw mile widziane. hmm.gif

ps. jeżeli wybralam nieodpowiedni kącik do rozjasnienia problemu, proszę szanowną moderatornie o przeniesienie w stosowne miejsce bow.gif

Napisano

Nowe uzywane?

Ile robisz km miesiecznie?

Jak policz co Ci sie bardziej oplaca. Jesli robisz malo km to benzyna. jak sporo to Diesel.

Napisano

> Diesel w tej opcji nie będzie

> mulem?

Jeśli mowa o obecnej GV to ten silnik jest tragicznie głośny i wolny

Napisano

> mam pytanie odnosnie wyboru silnika, chodzi o 2.0 i teraz nie wiem, benzyna, czy diesel?

proponuje 2,7 l V6 i dobry gazior do tego. Spalanie niewiele większe jak 2,0 a przyjemność z jazdy dużo większa. Pozdrawiam

Napisano

Jako użytkownik wersji 2.0 (benzyna) mogę podzielić się kilkoma uwagami.

Po pierwsze - ta wersja benzynowa do demonów prędkości nie należy - więc jeżeli cenisz sobie dynamikę to lepszy będzie raczej diesel (też rakieta to to nie jest, ale z chipem jedzie całkiem fajnie). Niech świadectwem słabości benzyniaka będzie fakt, iż często na trasy wybieram swoje stare Stilo JTD (80KM), które wydaje się o wiele żwawsze.

Po drugie - w mieście benzynka spali około 13l/100km, na trasie (spokojna jazda) 9, autostrada 11. Przy 130km/h obroty są około 4200 rpm, więc cicho też nie jest. Z tego, co wiem, w przypadki diesla jest to średnio 2 litry na 100 mniej.

Po trzecie - diesel w GV chodzi jak traktor.

Wybór należy do Ciebie cool.gif

Napisano

> Jako użytkownik wersji 2.0 (benzyna) mogę podzielić się kilkoma uwagami.

> Po pierwsze - ta wersja benzynowa do demonów prędkości nie należy - więc jeżeli cenisz sobie

> dynamikę to lepszy będzie raczej diesel

Ale nie mów, że diesel jest szybszy bo on wchodząc na obroty męczy sie okrutnie no.gif

Napisano

> Ale nie mów, że diesel jest szybszy bo on wchodząc na obroty męczy sie okrutnie

Niestety w przypadku benzyniaka jest podobnie - też mam wrażenie jakbym mu straszną krzywdę robił wink.gif. W dieslu jest przynajmniej trochę niutonometrów na niskich obrotach.

To auto (benzyna) nie lubi szybkiej jazdy. Jedziesz wolno - jest cisza i komfort. Ciśniesz - hałas i brak efektu.

Jeżdżąc wersją DDiS miałem lepsze odczucia - ja wiem, że na papierze osiągi (0-100) ma gorsze ale jest to kwestia stylu w jakim pewne prędkości są osiągane.

Napisano

> proponuje 2,7 l V6 i dobry gazior do tego. Spalanie niewiele większe jak 2,0 a przyjemność z jazdy

> dużo większa. Pozdrawiam

a pomyslales o butli? w viatrze jest problem z LPG bo zapas jest na tylnej klapie....

Napisano

> a pomyslales o butli? w viatrze jest problem z LPG bo zapas jest na tylnej klapie....

wiem, niestety butlę trzeba pakować do bagażnika i ze złożeniem siedzeń może być trudno. Takie czasem bywają uroki zagazowanego auta 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> Jako użytkownik wersji 2.0 (benzyna) mogę podzielić się kilkoma uwagami.

> Po pierwsze - ta wersja benzynowa do demonów prędkości nie należy - więc jeżeli cenisz sobie

> dynamikę to lepszy będzie raczej diesel (też rakieta to to nie jest, ale z chipem jedzie

> całkiem fajnie). Niech świadectwem słabości benzyniaka będzie fakt, iż często na trasy

> wybieram swoje stare Stilo JTD (80KM), które wydaje się o wiele żwawsze.

> Po drugie - w mieście benzynka spali około 13l/100km, na trasie (spokojna jazda) 9, autostrada 11.

> Przy 130km/h obroty są około 4200 rpm, więc cicho też nie jest. Z tego, co wiem, w przypadki

> diesla jest to średnio 2 litry na 100 mniej.

> Po trzecie - diesel w GV chodzi jak traktor.

> Wybór należy do Ciebie

dzieki, diesla nigdy nie lubilam, własnie za klekot.... więc o ile będzie to bedzie benzynka, ale teraz zastanawiam sie jeszcze nad inną wersją.... ale w tym wyborze poradze sobie chyba już samodzielnie zlosnik.gif

Napisano

> wiem, niestety butlę trzeba pakować do bagażnika i ze złożeniem siedzeń może być trudno. Takie

> czasem bywają uroki zagazowanego auta

do LPG trzeba wybierac auta w ktorych ladnie mozna upchac butle - np forester - 53L zlosnik.gif pod podloga bagaznika

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.