Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PILNE - DZIWNY ODGŁOS

Featured Replies

Napisano

Hej,

witam Was z sąsiedniego kącika STILO.

Zaglądam do Was bo mam problem, raczej moja siostra.

Kupili Punto 1,2 FL, 2003 r.

Po zakupie wymiana rozrządu itp.

Ostatnio jednak tak jakby sprzed kierowcy spod maski, przy przekroczeniu ok. 60 km/h zaczyna się dobywać dziwny odgłos, takie jakby buczenie. Jedzie się spokojnie na 3-ce, 4-ka i wystarczy mała nierówność i coś zaczyna dziwnie buczeć...Szwagier wyzaglądał i osłuchał co mógł, znajomy mechanik nie ma pojęcia co to... Po zmniejszeniu prędkości, ustaje...Może ktoś z Was coś miał podobnego?? Bardzo będę Wam wdzięczny za pomoc!!

pzdr

Napisano

Miałem to samo w czarnym. Problem rozwiązała toyota rav4, która zajechała mi drogę...

Napisano
  • Autor

RAV czwórki nie biorę pod uwagę wink.gif

Wiatrak chłodnicy?? hmm...co by miało być z nim nie tak?

> Taki odgłos wydaje wiatrak chłodnicy...

Napisano

> RAV czwórki nie biorę pod uwagę

> Wiatrak chłodnicy?? hmm...co by miało być z nim nie tak?

może się zacierać. Wirnik silnika osadzony jest na 2 tulejkach a nie na łożyskach. Zimą był nieużywany. Sól, śnieg i woda zrobiły swoje. Tyle że to nie ta pora gdy wychodzi iż wirnik nie domaga. Nie piszesz nic o tym że się grzeje, że jazda w korkach także ja bym wirnik sprawdził tak dla siebie a to będzie coś innego. Mała dziurka buczy, zwalniam nie buczy. Uważam że to nie może mieć nic wspólnego z silnikiem wirnika.

Napisano
  • Autor

nie no w korkach nie stoi, dużo się raczej nie grzeje..

Napisano
  • Autor

i jednak...mieliście rację, wiatrak chłodnicy.. Respect wink.gif. Gość z ASO od razu praktycznie im to potwierdził po krótkiej jeździe. W sumie wydatek ok. 260 zł, ale dziwne buczenie ustąpiło, także wydaje się,że to raczej było to. To tak dla informacji..

Dzięki za zainteresowanie,

pzdr

Napisano

> i jednak...mieliście rację, wiatrak chłodnicy.. Respect . Gość z ASO od razu praktycznie im to

> potwierdził po krótkiej jeździe. W sumie wydatek ok. 260 zł, ale dziwne buczenie ustąpiło,

> także wydaje się,że to raczej było to. To tak dla informacji..

> Dzięki za zainteresowanie,

> pzdr

no to Ci powiem, że hardcore jesteś wink.gif

U mnie jakaś godzinka pracy, znalezione gdzieś łożysko baryłkowe, które pasowało i chodzi po dziś dzień zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> no to Ci powiem, że hardcore jesteś

wink.gif, mnie tam nie było. Łożysko albo tulejka. Może i hardcore, ale chcieli mieć spokój i pewność. Teraz to już nie ma znaczenia

Napisano

podłacze się do tematu żeby nie zakładać nowego. Mam taki problem w Punto 1.2 16V jak włącza się wentylator chłodnicy to najpierw jest taki dziwny odgłos jakby taki cichy klakson lub jakieś zwarcie po tych piskach wentylator się odpala i normalnie pracuje ale mam wrażenie jakby miał jakiś problem przed załączeniem. Dodam że jak wprowadzi się wiatrak w ruch ręką to nic nie słychać. Co to może być confused.gif

Napisano

nikt nie wie??????? frown.gif

Napisano

> podłacze się do tematu żeby nie zakładać nowego. Mam taki problem w Punto 1.2 16V jak włącza się

> wentylator chłodnicy to najpierw jest taki dziwny odgłos jakby taki cichy klakson lub jakieś

> zwarcie po tych piskach wentylator się odpala i normalnie pracuje ale mam wrażenie jakby miał

> jakiś problem przed załączeniem. Dodam że jak wprowadzi się wiatrak w ruch ręką to nic nie

> słychać. Co to może być

Podłącz go na krótko i sprawdź.

P.S. nie odpowiadaj na swoje posty.

Napisano

> Podłącz go na krótko i sprawdź.

> P.S. nie odpowiadaj na swoje posty.

dzieki wczoraj użyłem wd40 i dzis juz cisza była normalnie się włączył więc mam nadzieje że problem rozwiazany smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.