Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kupujemy auto do ok 25tyś. Busa MAX

Featured Replies

Napisano

Witam, jakiego najlepiej kupić busa do kwoty około 25tyś? Bus ma być MAX długi...

Ma ktoś jakieś propozycje?

Napisano

> Witam, jakiego najlepiej kupić busa do kwoty około 25tyś? Bus ma być MAX długi...

> Ma ktoś jakieś propozycje?

Ducato 2,3 2007, 2008?

Napisano
  • Autor

> Ducato 2,3 2007, 2008?

Ducato ok. Ale z tego co się orientuje jest drogie, tzn kosztuje więcej niż ok 25tyś:)

Napisano

> Ducato ok. Ale z tego co się orientuje jest drogie, tzn kosztuje więcej niż ok 25tyś:)

no jakby z piatala dorzucic to juz mozna przebierac w 2006-2007 893goodvibes.gif

Napisano

> no jakby z piatala dorzucic to juz mozna przebierac w 2006-2007

za 30tys zl nowy model w maxi? nadal zart wink.gif

Napisano

> Quote:

> Faktura VAT - podana cena jest ceną netto

> a to ile będzie brutto?

+22%

Napisano

> bez rejestracji a do tego cena podana jest netto!!!

no netto, przeciez VAT bedzie do zwrotu, bo to ciezarowka? myle sie?

Napisano

> no netto, przeciez VAT bedzie do zwrotu, bo to ciezarowka? myle sie?

ale lepiej kupic za 30tys z vatem niz za 30 +vat myle sie? wink.gif

co do odliczenia vatu to juz zalezy od kupujacego i jego ewentualnej DG wiec nie traktujmy tego jako pewnik

Napisano

> ale lepiej kupic za 30tys z vatem niz za 30 +vat myle sie?

> co do odliczenia vatu to juz zalezy od kupujacego i jego ewentualnej DG wiec nie traktujmy tego

> jako pewnik

transport bez VAT confused.gifyikes.gif

nieno lepiej...

btw moze wiesz cos na temat Sprintera?

Napisano

> transport bez VAT

nie wiemy do jakich celow ma byc ten bus

> nieno lepiej...

> btw moze wiesz cos na temat Sprintera?

nie mialem nigdy sprintera/LT/crafter/iveco wiec nic sie nie wypowiem.

Napisano

> Witam, jakiego najlepiej kupić busa do kwoty około 25tyś? Bus ma być MAX długi...

Osobiście polecę Mastera (mam z silnikiem 2,8). U mnie jak na razie szwankuje czujnik poziomu oleju, ale z tym da się jeździć (i tak już jeżdżę ok. roku).

Najważniejsze, to oglądać samochód "z rana".

Jak szukałem samochodu, kilka z perełek 3-4 letnich miało problemy z odpaleniem. Samo odpalenie zaczynało się po kilkunastu-kilkudziesięciu sekundach pracy na rozruszniku, w kłębach dymu i nierównej pracy. Standardowe teksty sprzedawcy to "woda w wydechu pozostala po myjni" lub "słaba bateria od immobilizera". Oczywiście po kilku minutach pracy i ponownym odpaleniu zapalał "od sprzału" a sprzedawca zadowolony zachwala, że ma super pojazd do zbycia zlosnik.gif

Napisano

> Osobiście polecę Mastera (mam z silnikiem 2,8). U mnie jak na razie szwankuje czujnik poziomu

> oleju, ale z tym da się jeździć (i tak już jeżdżę ok. roku).

O kurcze icon_eek.gif A jak zabraknie oleju, to co Pan zrobi?

Napisano

> O kurcze A jak zabraknie oleju, to co Pan zrobi?

Przecież sprawdza się olej co jakiś czas. A jak jeździ tym autem to znaczy, że nie bierze mu 2l/1000km albo więcej.

Napisano

> Przecież sprawdza się olej co jakiś czas. A jak jeździ tym autem to znaczy, że nie bierze mu

> 2l/1000km albo więcej.

A, a ja głupia myślałam, że czujnik oleju nie działa...

Napisano
  • Autor

> dorzuć kolejne 25 tyś i wtedy zacznij szukać:

łatwo powiedzieć dorzuć kolejne 25tyś...

A kredytu nie chce brać bo mi interes nie wypali i zostane z busem i długami sick.gif

Napisano
  • Autor

> A, a ja głupia myślałam, że czujnik oleju nie działa...

a mnie się wydaje ze chcesz być tylko aktywna na AK zeby mieć ostęp do HP wink.gif

Napisano

> łatwo powiedzieć dorzuć kolejne 25tyś...

> A kredytu nie chce brać bo mi interes nie wypali i zostane z busem i długami

prawie że lepsze to niż kupno mocno wyeksploatowanego auta oslabiony.gif

ja kupiłem nowe i w sumie nie żałuje ... mimo że można powiedzieć interes nie wypalił crazy.gif

Napisano

Ja mam dwa transity 2.0 TDDI nie narzekam.

Napisano

> dorzuć kolejne 25 tyś i wtedy zacznij szukać:

no za 65kzl to mozna bylo pod koniec roku, a moze jeszcze mozna, kupic nowe Ducato zlosnik.gif

Napisano

> prawie że lepsze to niż kupno mocno wyeksploatowanego auta

> ja kupiłem nowe i w sumie nie żałuje ... mimo że można powiedzieć interes nie wypalił

ja wlasnie tez doszedlem do wniosku ze jednak lepiej nowe crazy.gif

Napisano
  • Autor

> ja wlasnie tez doszedlem do wniosku ze jednak lepiej nowe

wiadomo ze nowe to bez problemów aby lać i śmigać, ale skąd mam zabrać dodatkowe 50tyś na auto?

Kredyt wątpię żebym dostał a poza tym interes nie wypali i zostanę z nowym autem i dużym kredytem... sick.gif

Napisano

> wiadomo ze nowe to bez problemów aby lać i śmigać, ale skąd mam zabrać dodatkowe 50tyś na auto?

> Kredyt wątpię żebym dostał a poza tym interes nie wypali i zostanę z nowym autem i dużym

> kredytem...

leasing.

Napisano

> ja wlasnie tez doszedlem do wniosku ze jednak lepiej nowe

zlosnik.gif Nowe powiadasz grinser006.gif

A założycielowi wątku też proponuję, przemyśleć temat leasingu na nowe, np. Ducato. Chociaż nie mam pojęcia jaki biznes planuje. Napisz coś więcej jak ma być długi, co ma wozić, to na pewno więcej ciekawszych informacji uzyskasz ok.gif

Napisano
  • Autor

> Nowe powiadasz

> A założycielowi wątku też proponuję, przemyśleć temat leasingu na nowe, np. Ducato. Chociaż nie mam

> pojęcia jaki biznes planuje. Napisz coś więcej jak ma być długi, co ma wozić, to na pewno

> więcej ciekawszych informacji uzyskasz

Ogólnie planuje zakup busa, max wysoki max długi, myślę nad otwarcie DG która będzie się zajmować transportem...

W okolicy jest kilka firm które pewnie potrzebowałyby transportu, a jak nie to zamierzam przeprowadzić się do większego miasta (wrocław) i tam szukać zleceń na transport.

Możecie mi powiedzieć coś wiecej na temat leasingu?

Napisano

> A, a ja głupia myślałam, że czujnik oleju nie działa...

Standardowo w samochodach są czujniki ciśnienia oleju i ten działa prawidłowo zlosnik.gif

A czujnik poziomu oleju to taki francuski gadżet, co niby pozwala rzadziej wyciągać bagnet.

Jak napisał James May, Francuzi nie nadają się do produkcji gadżetów, chociaż to chyba dotyczło Citroena C4 zlosnik.gif

Napisano

> Ogólnie planuje zakup busa, max wysoki max długi, myślę nad otwarcie DG która będzie się zajmować

> transportem...

> W okolicy jest kilka firm które pewnie potrzebowałyby transportu, a jak nie to zamierzam

> przeprowadzić się do większego miasta (wrocław) i tam szukać zleceń na transport.

> Możecie mi powiedzieć coś wiecej na temat leasingu?

Ale rozeznanie rynku już robiłeś, czy będziesz miał zlecenia itp. Jak ostatnio myślałem nad lepszym wykorzystaniem moich busów (od połowy września do kwietnia stoją) i dowiedziałem się, że idioci jeżdżą nawet za 90 groszy/km to odpuściłem.

Napisano

> Ogólnie planuje zakup busa, max wysoki max długi, myślę nad otwarcie DG która będzie się zajmować

> transportem...

> Możecie mi powiedzieć coś wiecej na temat leasingu?

Nie ma co opowiadać. Nie dostaniesz leasingu dopiero co otwierając działalność gospodarczą. Jedyna szansa byłaby taka, że przedstawisz firmie leasingowej umowy na transport z firmami, których wartość pokaże, że w najbliższym czasie zarobisz na leasingowany pojazd. Ale i tak szanse są bardzo małe, wręcz zerowe.

Napisano

> Nie ma co opowiadać. Nie dostaniesz leasingu dopiero co otwierając działalność gospodarczą. Jedyna

> szansa byłaby taka, że przedstawisz firmie leasingowej umowy na transport z firmami, których

> wartość pokaże, że w najbliższym czasie zarobisz na leasingowany pojazd. Ale i tak szanse są

> bardzo małe, wręcz zerowe.

smirk.gif dziwne ...

dobrze że jak brałem pierwszy leasing to w BRE nie wiedzieli jaką masz opinię na ten temat ok.gifhehe.gif

Napisano

> Ale rozeznanie rynku już robiłeś, czy będziesz miał zlecenia itp. Jak ostatnio myślałem nad lepszym

> wykorzystaniem moich busów (od połowy września do kwietnia stoją) i dowiedziałem się, że

> idioci jeżdżą nawet za 90 groszy/km to odpuściłem.

dokładnie ...

wcale bym się nie interesował transportem busem max ... skrzyniowym dużym z większymi możliwościami niż 2 T ładunku to może i tak

ale busem max ... stawki są nawet niższe niż 0,9 gr. , w przypadku nowszych technologicznie busów to jest stawka w okolicy eksploatacji plus ew. napraw plus . głodowa pensja ... przy stałych zleceniach skromny.gif

Napisano

dowiedziałem się, że

Zamiast jeździć taxi za 1.6- 2.2zł/km to wole sobie po busa zadzwonić za 90groszy/km, Gdzie tu sens gdzie logika?

Napisano

> Ale rozeznanie rynku już robiłeś, czy będziesz miał zlecenia itp. Jak ostatnio myślałem nad lepszym

> wykorzystaniem moich busów (od połowy września do kwietnia stoją) i dowiedziałem się, że

za 90? w pewnej duzj firmie to slyszalem nawet o 82gr/km -transport towarowy jest wogole nieoplacalny!

Napisano

> dowiedziałem się, że

> Zamiast jeździć taxi za 1.6- 2.2zł/km to wole sobie po busa zadzwonić za 90groszy/km, Gdzie tu sens

> gdzie logika?

ja nie widze, dlatego nie wszedlem w ten transport, bo jakbym nie liczyl to wychodzi strata... byl zreszta niedawno watek na HP...

Napisano

> dowiedziałem się, że

> Zamiast jeździć taxi za 1.6- 2.2zł/km to wole sobie po busa zadzwonić za 90groszy/km, Gdzie tu sens

> gdzie logika?

Też się zastanawiam gdzie sens. 90 zł za 100 kilometrów przy bardzo optymistycznych założeniach spalania na poziomie 10 litrów i cenie ON 3.5 zł to nie mam pojęcia jak im się opłaca, gdzie jeszcze podatki, koszty auta, ubezpieczenie towaru no i oczywiście zarobek.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.