Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Strzelające drzwi

Featured Replies

Napisano

Od kilku miesięcy mam problem ze strzelającymi ogranicznikami w SC. Dzis kupiel w ASO kompelt ale dopiero po zakupie zauwazylem ze montuje sie je od środka drzwi.... i pytam sie was MADRE GŁOWY, duzo z tym roboty??

Napisano

> Od kilku miesięcy mam problem ze strzelającymi ogranicznikami w SC. Dzis kupiel w ASO kompelt ale

> dopiero po zakupie zauwazylem ze montuje sie je od środka drzwi.... i pytam sie was MADRE

> GŁOWY, duzo z tym roboty??

jak masz nowe elementy to raz dwa to Ci pojdzie a drzwi beda cichutkie grinser006.gif

Napisano

Jak sciagniesz tapicerke to tylko wybij bolec i odkrec 2 srubki mocujace ogranicznik i wsio

Napisano
  • Autor

> jak masz nowe elementy to raz dwa to Ci pojdzie a drzwi beda cichutkie

nowy mam mechanizm i trzpień nie wiem czy źle nie zrobilem i nie kupilem tej blaszki co przy błotniku siedzi

Napisano

> Od kilku miesięcy mam problem ze strzelającymi ogranicznikami w SC. Dzis kupiel w ASO kompelt ale

> dopiero po zakupie zauwazylem ze montuje sie je od środka drzwi.... i pytam sie was MADRE

Boczki z drzwi trzeba zdjać oraz odkrecic dwie szóstki z zewnatrz.

Wczesniej oczywiscie wybic kołek rozprezny łączący ogranicznik z budą. Btw -nie ma luzu na uchu przykręconym do budy? Tam tez czesto "strzela" zlosnik.gif

Napisano

> A wystarczylo sam trzpien kupic

niekoniecznie, sam ogranicznik tez strzela przy zamykaniu i otwieraniu jak sie zetrze plastik ktorym jest pokryty mechanizm oograniczajacy otwarcie drzwi

Napisano

Bartek ile dałeś za komlet?? Bo też mi drzwi kierowcy zaczęły strzelać i trza się tym zająć zlosnik.gif

Napisano

najczesciej strzela ogranicznik montowanyw drzwiach i z tego powodu wyrabia sie dziura w uchu przykrecanych do budy i zaczyna stukac swozen. wymiana ucha i swoznia pomoze, ale tylko na chwile.

najlepiej wymienic ogranicznik jak pojawiaja sie pierwsze problemy przy otwiraniu drzwi.

z gory ynformuje, ze sikanie WD40 nic nie da.

Napisano
  • Autor

> Bartek ile dałeś za komlet?? Bo też mi drzwi kierowcy zaczęły strzelać i trza się tym zająć

35 pln za strone ale czuje ze jutro podjace po uszy montowane do budy

Napisano

> 35 pln za strone

ja płaciłem 27 zł. A roboty przy tym to jakieś 20 minut, bo nie chciał wyjść bolec

Napisano

> Bartek ile dałeś za komlet?? Bo też mi drzwi kierowcy zaczęły strzelać i trza się tym zająć

Ja płaciłem za ogranicznik w motoryzacyjnym coś 27 zł ztcp, a sam trzpień kosztował jakoś 10 zł icon_eek.gif Na szczęście był dobry wink.gif

Napisano

> Ja płaciłem za ogranicznik w motoryzacyjnym coś 27 zł ztcp, a sam trzpień kosztował jakoś 10 zł

> Na szczęście był dobry

hehe tez zawsze placilem za te bolce cos okolo 8zl a teraz znalazlem goscia na gieldzie co ma je bo 2zl smile.gif

Napisano
  • Autor

> hehe tez zawsze placilem za te bolce cos okolo 8zl a teraz znalazlem goscia na gieldzie co ma je bo

> 2zl

dziś sie z nimi rozprawilem i ........ miodzio, jak w nowym samochodzie smile.gif po prostu cisza smile.gif

a 35 to cena za komplet czyli ogranicznik + sworzan 270751858-jezyk.gif

Napisano

też mi kiedyś strzelał - nasmarowałem wszystko ładnie smarem i jak ręką odjął

Napisano
  • Autor

> też mi kiedyś strzelał - nasmarowałem wszystko ładnie smarem i jak ręką odjął

na chwile.... jak mechanizm w drzwiach sie wyrobi to niewazne ile towaru nawalisz i tak beda strzelac

Napisano

> na chwile.... jak mechanizm w drzwiach sie wyrobi to niewazne ile towaru nawalisz i tak beda

> strzelac

ta "chwila" trwała u mnie ze 3 lata biglaugh.gif tzn. 3 lata i sprzedałem autko i przez ten czas nie strzelało już po nasmarowaniu

Napisano

tak na krzywy ryj...

może ktoś ma jakiś patent na regulacje drzwi, bo jakos ostatnio jakby ciężej się zamykają te od strony kierowcy. Generalnie ciężej chodzą i żeby zamknąć trzeba zazwyczaj poprawić drugi raz mocniej frown.gif

Napisano

> może ktoś ma jakiś patent na regulacje drzwi

kiedyś jak miałem jeszcze fiata 126 to regulowałem podkładkami na śrubach

Napisano

A zeby wymienić sam trzpień trzeba sciągać tapicerke?

Ps.macie jakiś paten na skrzypiącą klamkę?

Napisano

> A zeby wymienić sam trzpień trzeba sciągać tapicerke?

Nie trzeba, on jest wbity w ogranicznik pomiędzy drzwiami, a budą ok.gif

Napisano

> A zeby wymienić sam trzpień trzeba sciągać tapicerke?

> Ps.macie jakiś paten na skrzypiącą klamkę?

Nie, nie trzeba.

P.S. Tak, przesmarowac - jak wyciagniesz klamke (trza zciagnac boczek i odkrecic 2 imbusy, na ktorych trzyma sie klamka), to zobaczysz, ze sprezynka, ktora tam jest lubi rdzewiec. Najlepiej wyczyscic jakims odrdzewiaczem i nasmarowac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.