Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Folia na słupki termokurczliwa

Featured Replies

Napisano

Pytam się czy ktoś takową folie zastosował w swoim aucie, Jaki jest efekt wizualny końcowy, jak z trwałością takiego oklejania, czy łatwo obkleić słupek itp.

w moim aucie chciałbym obkleić listwę pionową drzwiową, jest ona wykonana z jakiegoś plastiku i lakierowana,ale promienie słoneczne sprawiły że owa listwa wygląda w niektórych miejscach na zmatowiałą i pojawiła się tak zwana pajęczyna

Napisano

są takie gotowe folie na słupki w wersji "czarny mat" przykleja się normalnie bez żadnego cudowania

Napisano

> w moim aucie chciałbym obkleić listwę pionową drzwiową, jest ona wykonana z jakiegoś plastiku i

> lakierowana,ale promienie słoneczne sprawiły że owa listwa wygląda w niektórych miejscach na

> zmatowiałą i pojawiła się tak zwana pajęczyna

To samo będzie z tą folią.

Napisano

> lakierowana,ale promienie słoneczne sprawiły że owa listwa wygląda w niektórych miejscach na

> zmatowiałą i pojawiła się tak zwana pajęczyna

Naklejałem czarną, matową folię marki "Oracal" na słupki.

Folia nie była termokurczliwa, była termoplastyczna jeśli już.

Kosztowała niewiele, wytrzymała bez problemu dwa lata, a potem sprzedałem auto.

EDIT: jeśli jest "pajęczyna" - czyli wyobrażam sobie że powierzchnia jest nierówna, to będzie to widać na folii. Ja miałem nadzieję że nie będzie u mnie widać odprysku lakieru, a tymczasem był widoczny jako "dołek" pod folią.

Napisano

> są takie gotowe folie na słupki w wersji "czarny mat" przykleja się normalnie bez żadnego cudowania

Szwagier jakieś 3 lata temu kupił na allegro i do tej pory folia 3ma się super- nic nie pęka ani nie odkleja się ok.gif

Napisano
  • Autor

o pokickało mi się spineyes.gif miałem na myśli termoplastyczna a napisałem termokurczliwa zlosnik.gif, zdjęcie jakie zapodałem drzwi jest tylko poglądowe żeby zobrazować jak ta listwa wygląda, jest ona wpinana,i chyba lakierowana klarem, i na tym klarze zrobiła się ta pajęczyna

jak patrzyłem na allegro to cena nie jest wysoka takiej foli, chyba ja kupie i spróbuje nakleić

Napisano

Kiedyś kupiłem(4-5lat temu) do swojego punciaka w salonie fiata 3m. Koszt niewielki i trzyma się do dziś.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.