Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Intry 13 cali 7j, et 23 i obciera :(

Featured Replies

Napisano

Dzisjaj założyłem na samm tył intry no i po przejażdze zauważyłem, że na większych wybojach obciera o błotniki.

mam malutki dystans założony, sprężyny -35 i seria amorki.

Da się jakoś zapobiec obcieraniu( oprócz wymianie felg na inne)??

Amorki sportowe dużo by dały?? jak by coś to jakie najlepiej kupić na tył

Napisano

> Dzisjaj założyłem na samm tył intry no i po przejażdze zauważyłem, że na większych wybojach obciera

> o błotniki.

> mam malutki dystans założony, sprężyny -35 i seria amorki.

> Da się jakoś zapobiec obcieraniu( oprócz wymianie felg na inne)??

> Amorki sportowe dużo by dały?? jak by coś to jakie najlepiej kupić na tył

u mnie przy glebie -50 gumy co się zakłada w sprężyny pomogły (po dwie na stronę). Co prawda autko troszkę poszło du góry ale nawet jak zapakuje 3 rosłe osoby na tył to nic nie cze nawet na hoopach

Napisano
  • Autor

> u mnie przy glebie -50 gumy co się zakłada w sprężyny pomogły (po dwie na stronę). Co prawda autko

> troszkę poszło du góry ale nawet jak zapakuje 3 rosłe osoby na tył to nic nie cze nawet na

> hoopach

A jakie felgi masz??

Napisano

> A jakie felgi masz??

To że obciera to chyba normalka bo mam ten sam problem i zastanawiałem się nad twardszymi sprężynami. Możecie cos polecić?

Napisano

> To że obciera to chyba normalka bo mam ten sam problem i zastanawiałem się nad twardszymi

> sprężynami. Możecie cos polecić?

proponuje zaklepać ranty

Napisano

Ja bym nadkole troche poszerzył, Drabek poszerzał gdzieś w łodzi to go 50zł wyniosło. zlosnik.gif

Napisano

Trze i będzie trzeć smile.gif

Mam to samy tylko przy stefanach

gumę ciekawa sprawa tylko auto idzie w górę a tego nikt nie chce

Jedyny dobry sposób to zaklepanie rantów i wypchnięcie nadkoli

Napisano

Dystans wywalic,delikatny szlif wachacza i Koła Intry 7jet23 wejda grinser006.gif

Zaklepac ranty i Git zlosnik.gif

Napisano

> To że obciera to chyba normalka bo mam ten sam problem i zastanawiałem się nad twardszymi

> sprężynami. Możecie cos polecić?

Ja mam FK 70/50 (cięte tyły) amory GT Cup Line + jedna guma i jest Ok ,dystanse mam 15mm na każdym kole ale Ranty zaklepane i wyciągnięte i nie mam tego problemu już smile.gif

Napisano
  • Autor

no pany dzisiaj pojeździłem troche na tych felach 7 cali i musze powiedzieć, że jest duża różnica jak wcześniej jeździłem na felgach sportingowych 5,5 cala.

Np. na kolejnach bardziej ściąga i trzeba więcej siły używać do skręcania no i bardziej dziury czuc.

I bardziej opony słychać frown.gif na 5,5 cala też miałem 175/50 i tak nie było ich słychać.

Ale auto dużo lepiej wygląda smile.gif

Napisano

5mm dystans na tył, szlif wahacza, wyjmij nadkola i bez zaklepywania rantów da się jeździć normalnie (no chyba, że wozisz 3 osoby z tyłu ciągle). tym bardziej, że masz moje byłe felgi, to nie powinno być problemu zeby.GIF

Napisano

> 5mm dystans na tył, szlif wahacza, wyjmij nadkola i bez zaklepywania rantów da się jeździć

> normalnie (no chyba, że wozisz 3 osoby z tyłu ciągle). tym bardziej, że masz moje byłe felgi,

> to nie powinno być problemu

potwierdzam.. mam brocki z bardzo podobnym ET.. szlif wahacza i dystans 5 mm przy glebie -50 i nic nie tarlo ok.gif

Napisano
  • Autor

mam 5mm dystans.

Zaledwie raz mi obtarło jak jechałem 90 km/h i na dużym wyboju mnie wybiło to wtedy obtarło.

Ale narazie wstrzymałem się z zakładaniem niższych sprężyn.

Jak kupie sportowe amorki to wtedy założe springi -60/-55

Napisano

> mam 5mm dystans.

> Zaledwie raz mi obtarło jak jechałem 90 km/h i na dużym wyboju mnie wybiło to wtedy obtarło.

> Ale narazie wstrzymałem się z zakładaniem niższych sprężyn.

> Jak kupie sportowe amorki to wtedy założe springi -60/-55

nie wiem jak to tam u CIebie wyglada .. ale jesli nie dobija caly czas to nie ejst zle smile.gif.. a jesli Ci to przeszkadza to ja bym wywalil nawet te 5 mm dystansu .. kolo sie troche bardziej schowa i moze juz nie bedzie dobijac

tylko zeby z kolei wahacza za bardzo nie zjechac

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.