Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dusi się co to może być?

Featured Replies

Napisano

Mam problem! Powróciła stara kontuzja auta. Znowu zaczął się dusić jakby chodził na jeden gar czy jakoś tak. Naszło mnie że może jest to spowodowane brakiem sondy lambda, która nie podaje odpowiedniej dawki paliwa i go zalewa bo takie jest wrażenie jakby miał za dużo paliwa podane i nie nadąża spalać. Ale znowusz z kolegą zajrzeliśmy pod maskę i w filtrze paliwa jest jakby bardzo mało paliwa??!! Wydaje mi się że powinno go być tam więcej i nie widać aby przy próbie odpalania bądź nawet jak chodzi aby zasysał paliwo. Tu mi się zaraz nawinęło pytanie "To co on pali jak nie pobiera paliwa?" Poniżej fotki filtra z czerwoną kreską, która pokazuję poziom paliwa w filtrze:

poziompaliwa2.jpg

poziompaliwa.jpg

Napisano

Jak go zalewa to sprawdź świece czy mokre. Może faktycznie pompa nie podaje?

Napisano

> Mam problem! Powróciła stara kontuzja auta. Znowu zaczął się dusić jakby chodził na jeden gar czy

> jakoś tak. Naszło mnie że może jest to spowodowane brakiem sondy lambda, która nie podaje

> odpowiedniej dawki paliwa i go zalewa bo takie jest wrażenie jakby miał za dużo paliwa podane

> i nie nadąża spalać. Ale znowusz z kolegą zajrzeliśmy pod maskę i w filtrze paliwa jest jakby

> bardzo mało paliwa??!! Wydaje mi się że powinno go być tam więcej i nie widać aby przy próbie

> odpalania bądź nawet jak chodzi aby zasysał paliwo. Tu mi się zaraz nawinęło pytanie "To co on

> pali jak nie pobiera paliwa?" Poniżej fotki filtra z czerwoną kreską, która pokazuję poziom

> paliwa w filtrze:

Ręki sobie nie dam uciąć ale albo w filterku albo na przewodzie jest zaworek zwrotny, żeby paliwko się nie cofało. Spróbuj wymienić filterek albo założyć na chwilkę zaworek od tylnego spryskiwacza (Jest przyczepiony na przednim pasie).

Napisano

zmień filter, jak to nie pomoże to pompa paliwa........ a może w baku masz pusto:)))) zart

Napisano
  • Autor

A macie jakieś fotki tego filterka?? Bo ten Aisan ma tego tam wuchtę i nie wiem o który chodzi?!

Napisano

> Filmiki jak mi się dusi silnik może ktoś będzie wiedział dlaczego tak chodzi i co jest przyczyną.

> Przed ściągnięciem trzeba odczekać około 40 sekund. Będę wdzięczny jak ktoś zna przyczynę:

> http://www.wrzucaj.com/267089

> http://www.wrzucaj.com/1056

Sprawdź dobrze te 4 wężyki co idą do krokowca a zwłaszcza te co idą od krokowca do gaźnika (zsunięcie się któregoś z tych wężyków powoduje dokładnie taki efekt)

Napisano
  • Autor

Patrzyłem wszystkie są podłączone.

Już mi ktoś mówił że to może być cewka walnięta. Może zapytam tak, czy siedemsetą mogę podjechać do ASO na podłączenie pod komputer i stwierdzenie usterki?? Czy siedemseta nie ma takiej opcji??

Napisano

Chyba ma złącze, ale jedyne co da się odczytać z tego to chyba prędkość biegu jałowego zlosnik.gif

Napisano

lepiej posprawdzaj wszystkie wężyki według schematu, to że masz je podłączone to nieznaczy że dobrze, tak dla świętego spokoju cool.gif

Napisano
  • Autor

> lepiej posprawdzaj wszystkie wężyki według schematu, to że masz je podłączone to nieznaczy że

> dobrze, tak dla świętego spokoju

A wiesz może gdzie znajdę taki schemacik?? Wiem że istnieją google ale może masz gdzieś link na zbyciu?? smile.gif

Napisano

jeśli nie znajdziesz przyczyny w wężykach to zajmij się kwestią paliwa bo dziś sprawdziłem i u mnie poziom paliwa jest ponad połową filterka, tak że może coś pompka nie domaga. Może popychacz się sklepał? spróbuj złożyć pompę bez uszczelki na chwile (żeby miała większy ruch) może pomoże.

Napisano
  • Autor

Dziś znalazłem jeden wąż gumowy który przy mocowaniu był dziurawy i wymieniłem go. Zobaczymy co się będzie działo. Co do filtra paliwa że ma tak mało paliwa to jak dziś zajrzałem podczas wymiany tego wężyka to filtr był zapełniony do połowy.

A jakbym mu raz wyjechał do rezerwy i zalał V-power do pełna co by miał większe oktany to może pomoże?? Tak sobie pomyślałem bo ja tankuje na shellu.

Napisano
  • Autor

Tak i generalnie znalazłem jeden uszkodzony na łączeniu, od razu go wymieniłem. Rano leciał jak nowy ale jak już wracałem z pracy to w sumie odczucia jednak te same, więc to chyba nie będą wężyki. A jakbym wymieniał gaźnik na jakiś polski to może by problem zniknął??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.