Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

domykanie szyb

Featured Replies

Napisano

czesc

jak to jest ? mam centralny z kluczyka (bez pilota) i przy zamknieciu zamka domykaja sie mi szyby - ale nie zawsze !

czasem sie domkna, czasem nie.

dlaczego tak jest ?

Napisano

Jak przytrzymasz kluczyk w drzwiach w pozycji zamknij dłużej niż 2 sekundy to się zamkną szyby, analogicznie dla pozycji otwórz. Jakbyś miał pilota w kluczyku to przyciski działają identycznie.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Jak przytrzymasz kluczyk w drzwiach w pozycji zamknij dłużej niż 2 sekundy to się zamkną szyby,

> analogicznie dla pozycji otwórz. Jakbyś miał pilota w kluczyku to przyciski działają

> identycznie.

> Pozdrawiam BAS

ten patent znam - natomiast mowie o innej opcji

zamykam drzwi kluczem - pyk i domykaja sie mi szyby

tylko dlaczego czasem to dziala, a czasem nie ? hmm ...

Napisano

> ten patent znam - natomiast mowie o innej opcji

> zamykam drzwi kluczem - pyk i domykaja sie mi szyby

> tylko dlaczego czasem to dziala, a czasem nie ? hmm ...

Obstawiam, że ktoś nie wpadł na pomysł, że można to realizować z poziomu body computera, dołożył jakiś patent, który to realizuje i ten patent właśnie pada.

Pozdrawiam BAS

Napisano

U Mnie jest tak samo ,ale najgłupsze jest to ,że jak włączam alarm (fabryczny) to się nie domyka ani dach, ani szyby.

Na logikę to powinno być tak:

-drzwi zamykane kluczykiem poniżej 2 sec- szyby i dach stoją w miejscu.

-drzwi zamykane kluczykiem powyżej 2 sec szyby i dach domykają się.

-włączenie alarmu szyby i dach zamykają się.

Napisano

jak zamkniesz kluczykiem raz w prawo i puscisz szybko do pozycji pionowej to same zamkna sie okna i dach (nie trzeba trzymac przycisku), nalezy pameitac ze roleta z dachu musi byc ustawiona w tym samym polozeniu co plyty bo inaczej dojedzie tylko "jedna sekcje" i sie zatrzyma

Napisano

W moim po przytrzymaniu ponad 2 sekundy zaczynają domykać się szyby (tak z pilota jak i z kluczyka).

W każdej chwili mogę puścić przycisk/kluczyk i szyby nie domkną się do końca.

PZDR

Napisano

przy zamknieciu zamka domykaja sie mi szyby -

> ale nie zawsze ! czasem sie domkna, czasem nie.

Jest jakaś funkcja sterująca tak szybami. W moim stlio też tak było że zamknąłem centralny zamek kluczem, a jak były otwarte szyby to automatycznie zostawały zamykane, i nie było możliwe zostawienie zamkniętego auta ale z uchylonymi oknami. Po pewnym czasie przestało to działać prawdopodobnie po odczepieniu i wyjęciu akumulatora. Może coś trzeba włączyć w kompie ale jeszcze nie doszedłem do tego.

• 11 miesięcy później...
Napisano

> przy zamknieciu zamka domykaja sie mi szyby -

> Jest jakaś funkcja sterująca tak szybami. W moim stlio też tak było że zamknąłem centralny zamek

> kluczem, a jak były otwarte szyby to automatycznie zostawały zamykane, i nie było możliwe

> zostawienie zamkniętego auta ale z uchylonymi oknami. Po pewnym czasie przestało to działać

> prawdopodobnie po odczepieniu i wyjęciu akumulatora. Może coś trzeba włączyć w kompie ale

> jeszcze nie doszedłem do tego.

Odkopię..

Dopadło to mnie... przestały się zamykać po zazbrojeniu alarmu.

Znalazłeś powód?

Zawsze się domykały i przestały beksa.gifbeksa.gif

Alarm mam dokładany z modułem komfortu.

Jakieś podpowiedzi?

Jutro dzwonie do zakładu gdzie go zakładali może coś podpowiedzą ew go zresetują "cy cuś "

Napisano

Działa to tak: zamykając kluczykiem centralny i przytrzymując "na zamknięcie" kluczyk - jest wówczas uruchomiona funkcja domykania szyb. Jeśli króciutko przytrzymany - nie domyka. Ot - cała tajemnica. A żeby było ciekawiej, działa to również "w drugą" stronę, tj. opuszczają się szyby przy otwieraniu i przytrzymaniu kluczyka w pozycji otwierania. Pozdrawiam 30.GIF

Napisano

> Działa to tak: zamykając kluczykiem centralny i przytrzymując "na zamknięcie" kluczyk - jest

> wówczas uruchomiona funkcja domykania szyb. Jeśli króciutko przytrzymany - nie domyka. Ot -

> cała tajemnica. A żeby było ciekawiej, działa to również "w drugą" stronę, tj. opuszczają się

> szyby przy otwieraniu i przytrzymaniu kluczyka w pozycji otwierania. Pozdrawiam

zonk

u mnie działało to tak:

masz otwartą dowolną szybę, lub wszystkie-> klikasz na pilota krótko -> uzbrajasz alarm-> zamyka się auto i automatycznie domykają się szyby.

Nie wiem czy to moduł komfortu alarmu czy auta obsługiwał.

Wiem, że nie musiałem się szybami przejmować....a tak już raz nocował z otwartą szybą... w garażu na szczęście.

Numer z przytrzymaniem kluczyka i pilota jest zawsze dostępny, ale do wykonania ręcznie.

Napisano

> u mnie działało to tak:

U mnie jest tak, że jak krótko klikniesz to rygluje zamki, jak przytrzymasz albo klikniesz to zamyka szyby i robi deadlocka.

Napisano
moduł od alarmu to robił, fabrycznie trzeba przytrzymać przycisk, żeby się szyby zamknęły
Napisano

znalazłem instrukcje serwisową alarmu... jutro albo naprawimy albo wykończymy go do końca....

na szczęście jest tam opcja hard reset cfaniaczek.gif

Napisano

> zonk

> u mnie działało to tak:

> masz otwartą dowolną szybę, lub wszystkie-Nie wiem czy to moduł komfortu alarmu czy auta

> obsługiwał.

> Wiem, że nie musiałem się szybami przejmować....a tak już raz nocował z otwartą szybą...

Mój kiedyś też poprzez uzbrojenie alarmu domykał dach i szyby, teraz domyka tylko po wymuszeniu o którym pisaliście.

Ja także nie mam pojęcia dlaczego się zebździło i jak widzę nikt nie zna odpowiedzi na to pytanie...

• 9 miesięcy później...
Napisano

przypadkiem znaleziona przyczyna.. domykanie szyb sobie przypadkiem naprawiłem.

imag2369.jpg

imag2370e.jpg

poniżej przewody ( u mnie 2 dodatkowe do alarmu/domykania w tym jeden zzieleniały)

imag2373.jpg

naprawiony alarm wersja testowa

imag2374.jpg

podsumowując:

przypomniałem sobie o tych przewodach.

Po otwarciu pierwszy raz od montowania alarmu okazało się, że jeden przewód był "uszczypnięty" i zzieleniały.

Wyprucie go z gniazda i zmostkowanie poza złącze naprawiło mi domykanie szyb.

Kolejny raz winnym usterki okazało się być... po pierwsze dokładane wynalazki, po drugie wilgoć.

Zdając sobie sprawę, że z fotek nic nie widać i tak się cieszę..... 2 elektroników wałczyło z domykaniem łącznie z 10h i polegli spineyes.gif

A tu przypadkiem zostało naprawione.

Dokładne fotki zrobię w czasie przeciągania nowych przewodów do drzwi.

ps

z dużych fotek widać już troszkę piny w panelu i połowę gniazda z drzwi

imag2372.th.jpg

imag2370.th.jpg

Może i u Was dokładane przewody zgniły?

Napisano

jak były dokładane, tak długo wytrzymały;

nie można było dołożyć oryginalnych pinów w wolne miejsce we wtyczce?

Napisano

> jak były dokładane

opcja alarmu

> tak długo wytrzymały;

alarm założyłem po zakupie, 3 lata wstecz

> nie można było dołożyć oryginalnych pinów w wolne miejsce we wtyczce?

Pewnie by można, ale w tamtym momencie "alarmiści" nie byli na to przygotowani.

Za moją zgodą przeciągnęli te dwa przewodziki na żywca przez to złącze.

Teraz planuje zrobić podobnie, sztywniejszym drutem ( możliwie najcieńszym, a sztywnym ) przeciągnąć przewody przez te same martwe piny.

Łączenia luty schowam w progu za klamką maski i z drugiej strony w harmonijce.

W sumie pinów wolnych tam dość jest, jak polegnę z przeciskaniem to będę szukał co to za piny i czy można je kupić na sztuki w ASO.

Opcja numer 3 kupić na ALLE kawałek wiązki.

A może ktoś zna numery tych pinów? Albo potrafi je zdobyć?

Nie kontynuował bym prowizorki tylko od razu dołożył je do złącza.

Potem pozostanie zresetować alarm i od nowa go zaprogramować. Wtedy będzie jak 3 lata temu.

W sumie wszytko prócz szyb działało, tylko jakimiś błędami mrugał.

Napisano

> A może ktoś zna numery tych pinów? Albo potrafi je zdobyć?

Piny żeńskie (w zależności od szerokości)

10327754 KOŃCÓWKA KABLA SEZ.1,5

10326954 KOŃCÓWKA KABLA SEZ.0,75

10155054 KOŃCÓWKA KABLA SEZ.2,5

Piny męskie

10327844 KOŃCÓWKA KABLA SEZ.1,5

10328144 KOŃCÓWKA KABLA SEZ.2,5

10327044 KOŃCÓWKA KABLA SEZ.0,35

Ceny około 3zł szt.

Napisano

> Teraz planuje zrobić podobnie, sztywniejszym drutem ( możliwie najcieńszym, a sztywnym )

> przeciągnąć przewody przez te same martwe piny.

Ja mam tak przeciągnięte do głosników 2,5mm2 i są prościutkie jak drut. To co było u Ciebie to robił to xxxxxxx(myślę że nie Ty) . Przy złączaniu wtyczki trzeba od strony kabiny lub drzwi przewód trzymać(pociągać) i nie ma prawa się złożyć nawet najbardziej elastyczny.

Napisano

> Ja mam tak przeciągnięte do głosników 2,5mm2 i są prościutkie jak drut. To co było u Ciebie to

> robił to xxxxxxx(myślę że nie Ty) . Przy złączaniu wtyczki trzeba od strony kabiny lub drzwi

> przewód trzymać(pociągać) i nie ma prawa się złożyć nawet najbardziej elastyczny.

Stan z foto zastałem po ekipie montującej alarm..Zgodziłem się na przeciąganie bez pinów.

Jak jutro nie dostane pinów z postu powyżej ( piwo.gif dla wstawiającego) to zrobię jak już pisałem.

Wracając do złącza.... znaczy mój plan ma szansę się powieść? biglaugh.gif

Napisano

> U mnie jest tak, że jak krótko klikniesz to rygluje zamki, jak przytrzymasz albo klikniesz to

> zamyka szyby i robi deadlocka.

masz alarm (seryjny bądź dokładany)?

Napisano

> masz alarm (seryjny bądź dokładany)?

To jest seryjnie.

Tylko, że po lifcie zabrali ryglowanie klamek wewnętrznych.

Napisano

> To jest seryjnie.

> Tylko, że po lifcie zabrali ryglowanie klamek wewnętrznych.

deadlock mam i działa tylko się zastanawiałem czy jest opcja włączenia domykania szyb jak zamkniesz auto z deadlock......

u mnie tylko 2 sek przytrzymanie guzika zamykania badz trzymanie przekreconego kluczyka domyka szyby

Napisano

> deadlock mam i działa tylko się zastanawiałem czy jest opcja włączenia domykania szyb jak zamkniesz

> auto z deadlock......

> u mnie tylko 2 sek przytrzymanie guzika zamykania badz trzymanie przekreconego kluczyka domyka

> szyby

Czyli masz standard fabryczny.

U mnie domykanie automatyczne załatwia to opcja alarmu i te dwa dodatkowe przewody pociągnięte do drzwi.

Reszta nie nadaje się do publikacji.... spy.gif

Napisano

> deadlock mam i działa tylko się zastanawiałem czy jest opcja włączenia domykania szyb jak zamkniesz

> auto z deadlock......

w serii nie było takiej opcji w ogóle (w sensie domykania po krotkim, nawet wielokrotnym, kliknięciu przycisku, tylko tak jak piszesz poniżej)

> u mnie tylko 2 sek przytrzymanie guzika zamykania badz trzymanie przekreconego kluczyka domyka

> szyby

Napisano

> Tylko, że po lifcie zabrali ryglowanie klamek wewnętrznych.

Chyba dopiero po ostatnim 2006? Mój jesień 2004 ma.

Napisano

> Chyba dopiero po ostatnim 2006? Mój jesień 2004 ma.

Lipiec 2005 - Brak

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.