Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Róznica w baku...

Featured Replies

Napisano

Mam takie pytanie, jaka jest różnica w zbiorniku paliwa (baku), pomiędzy MPI a SPI?

Napisano

jak się nie mylę to SPI ma mocowanie na filtr paliwa, a MPI nie

Napisano
  • Autor

> jak się nie mylę to SPI ma mocowanie na filtr paliwa, a MPI nie

A dziękuję dziękuję smile.gif a powiedz mi jeszcze czy czymś się róznią pompy paliwa w tych dwóch wersjach?

Napisano

> jak się nie mylę to SPI ma mocowanie na filtr paliwa, a MPI nie

To gdzie ma MPI? Mi sie WYDAJE ze seje wszystkie mialy przy baku. W CC byla inna sytuacja bo tam filtr paliwa nie byl przy baku.

Napisano

> a powiedz mi jeszcze czy czymś się róznią pompy paliwa w tych dwóch wersjach?

Tak waytogo.gif

Napisano

Z tego co wiem to były tylko 3 rodzaje zbiorników

1. SC 900SPI, 1100SPI, 1100MPI

2. CC 900SPI, 1100SPI

3. CC 700gaźnik, 900gaźnik

Napisano
  • Autor

Hmmmmmmm...... I teraz co tu zrobić? Pytam, bo znajomemu zaczął przeciekać na spawie... Ma SC900 1999r. Co mu powiedziec?

Napisano

masz rację ok.gif chyba czas iść spać i wytrzeźwieć po weekendzie majowym.

Napisano

> Z tego co wiem to były tylko 3 rodzaje zbiorników

> 1. SC 900SPI, 1100SPI, 1100MPI

> 2. CC 900SPI, 1100SPI

> 3. CC 700gaźnik, 900gaźnik

Ja gaznikowce celowo ominalem wink.gif

Napisano

> Hmmmmmmm...... I teraz co tu zrobić? Pytam, bo znajomemu zaczął przeciekać na spawie... Ma SC900

> 1999r. Co mu powiedziec?

Najlepiej powiedz mu zeby kupil do SC 900 ORYGINAŁ

Napisano
  • Autor

> Ja gaznikowce celowo ominalem

Czyli jak? W SC SPI i MPI baki były takie same?

Napisano

> Czyli jak? W SC SPI i MPI baki były takie same?

Zgadza się biglaugh.gif

Napisano

> Zgadza się

Tez mi sie tak wydaje waytogo.gif

Choc w eperze sa 2 baki

46511894 ZBIORNIK PALIWA M1, M2 gdzie M1 899SPI M2899SPI;1108SPI

51733839 ZBIORNIK PALIWA M3 gdzie M3 899SPI;1108MPI

I badz tu czlowieku madry zlosnik.gif

Napisano

> Tez mi sie tak wydaje

> Choc w eperze sa 2 baki

> 46511894 ZBIORNIK PALIWA M1, M2 gdzie M1 899SPI M2899SPI;1108SPI

> 51733839 ZBIORNIK PALIWA M3 gdzie M3 899SPI;1108MPI

> I badz tu czlowieku madry

Pompy na bank są zamienne czyli MPI z SPI

Napisano

> Hmmmmmmm...... I teraz co tu zrobić? Pytam, bo znajomemu zaczął przeciekać na spawie... Ma SC900

> 1999r. Co mu powiedziec?

Niedawno przerabiałem temat baku faktycznie są dwa rodzaje baku jeden ma mocowanie pompy na 8 drugi na 6 srub podnies kanape odkrec 4 srubki i zobacz na ile srubek jest przykrecana poma i taki bak kup

Jesli chcesz kupowac zamiennik nie oryginał to kup siwy nie czarny czarny to straszna tandeta po 2 miesiacach odlazła cała farba a pod farba była rdza . Siwy ma lepsza farbe tzn nie odłazi i jest jakby grubsza powłoka przez co wydaje sie solidniej wykonany.

To tyle z moich doświadczeń

Napisano

> A dziękuję dziękuję a powiedz mi jeszcze czy czymś się róznią pompy paliwa w tych dwóch wersjach?

900 nie było MPI grinser006.gif

Napisano

> Niedawno przerabiałem temat baku faktycznie są dwa rodzaje baku jeden ma mocowanie pompy na 8

> drugi na 6 srub podnies kanape odkrec 4 srubki i zobacz na ile srubek jest przykrecana poma i

> taki bak kup

> Jesli chcesz kupowac zamiennik nie oryginał to kup siwy nie czarny czarny to straszna tandeta po 2

> miesiacach odlazła cała farba a pod farba była rdza . Siwy ma lepsza farbe tzn nie odłazi i

> jest jakby grubsza powłoka przez co wydaje sie solidniej wykonany.

> To tyle z moich doświadczeń

tak czy siak bak powinno się pomalować przed założeniem jakimś dobrym specyfikiem do konserwacji podwozia i nie będzie rdzewiał tak szybko biglaugh.gif

Napisano

> tak czy siak bak powinno się pomalować przed założeniem jakimś dobrym specyfikiem do konserwacji

> podwozia i nie będzie rdzewiał tak szybko

Masz racje tylko co z tego ze pomalujesz ten o którym pisałem jak pod oryginalna farba jest juz radza i farba odejdzie nawet jak go pomalujesz super hiper diabli wiedza czym najlepiej jest go oskrobac i dopiero malowac albo kupic siwy tak jak pisałem jest o wiele lepiej pomalowany

• 1 miesiąc później...
Napisano

> Niedawno przerabiałem temat baku faktycznie są dwa rodzaje baku jeden ma mocowanie pompy na 8

> drugi na 6 srub podnies kanape odkrec 4 srubki i zobacz na ile srubek jest przykrecana poma i

> taki bak kup

> Jesli chcesz kupowac zamiennik nie oryginał to kup siwy nie czarny czarny to straszna tandeta po 2

> miesiacach odlazła cała farba a pod farba była rdza . Siwy ma lepsza farbe tzn nie odłazi i

> jest jakby grubsza powłoka przez co wydaje sie solidniej wykonany.

> To tyle z moich doświadczeń

Dobra to po raz 1000? pytanie?

Czy jeżeli się śrubki zgadzają to zbiornik z cc 900 spi/sportinga podjedzie mi do SC 2002 MPi?

Za dobrą cenę można kupić org. z CC

BARDZO GORĄCO DZIĘKUJE za prostą odpowiedź

Napisano

> Dobra to po raz 1000? pytanie?

> Czy jeżeli się śrubki zgadzają to zbiornik z cc 900 spi/sportinga podjedzie mi do SC 2002 MPi?

> Za dobrą cenę można kupić org. z CC

> BARDZO GORĄCO DZIĘKUJE za prostą odpowiedź

Nie !!! Zupełnie inne mocowanie pomp paliwa. W CC oddzielnie był czujnik poziomu i pompa paliwa. W Sc jest to w jednej obudowie.

Napisano

> Nie !!! Zupełnie inne mocowanie pomp paliwa. W CC oddzielnie był czujnik poziomu i pompa paliwa. W

> Sc jest to w jednej obudowie.

a to mnie zdziwiłeś, wymieniałem kiedyś w SC mpi, ale nie kupowałem tylko koleś dał jakiś niby od CCSa i miał mocowanie na coś z boku, a ten niby org. (auto 60 tys. I W.) tego mocowanie jakby na filtr nie miał. ale koszyk z pompą i wskaźnikiem pasował bez problemu :/

Napisano

wymieniałem kiedyś w SC mpi, ale nie kupowałem tylko koleś dał jakiś niby od

> CCSa i miał mocowanie na coś z boku, a ten niby org. (auto 60 tys. I W.) tego mocowanie jakby

> na filtr nie miał. ale koszyk z pompą i wskaźnikiem pasował bez problemu :/

dziwna sprawa... kupilem kiedys przez przypadek zbornik do ccs bo bylem pewien ze taki mam, a u mnie siedzial z sc mpi i lipa.

Generalnie cinquecento ma jedno miejsce u gory na odpowietrznik, sc dwa symetrycznie po obu stronach.

Z tego co pamietam ccs ma chyba nawet wieksza dziure na pompe ale reki nie dam uciac confused.gif Cos mi sie kojarzy ze moja pompa po prostu wpadla do tego zbiornika bez problemu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.