Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanie do fachowców odnośnie kolektora hamowania.

Featured Replies

Napisano

jak w temacie czyli jakie są oznaki padającego kolektora hamowania kół tylnych w SC. Chodzi mi o to ustrojstwo co jest zaraz koło pompy hamulcowej.

Napisano

> jak w temacie czyli jakie są oznaki padającego kolektora chamowania kół tylnych w SC. Chodzi mi o

> to ustrojstwo co jest zaraz koło pompy hamulcowej.

1. Po pierwsze koRektor

2. Po drugie Hamowania

Napisano
  • Autor

> 1. Po pierwsze koRektor

> 2. Po drugie Hamowania

nie pytam się gdzie zrobiłem błędy ortograficzne a w Miodka baw się gdzie indziej,

Mam problem i szukam rozwiązania a jak będe potrzebował słownik to dam ci znać

Napisano

> nie pytam się gdzie zrobiłem błędy ortograficzne a w Miodka baw się gdzie indziej,

> Mam problem i szukam rozwiązania a jak będe potrzebował słownik to dam ci znać

To nikt Ci nie odpowie na to pytanie, bo nikt zapewnie nie będzie wiedział czym jest kolektor chamowania pad.gif

EDIT: To ustrojstwo dokonuje koRekcji siły a nie kolekcji hahaha.gif

Napisano

> jak w temacie czyli jakie są oznaki padającego kolektora hamowania kół tylnych w SC. Chodzi mi o to

> ustrojstwo co jest zaraz koło pompy hamulcowej.

to nigdy nie pada a co tylne kola szybciej blokuje ?

Napisano
  • Autor

> to nigdy nie pada a co tylne kola szybciej blokuje ?

taaa i tylko jedno a wsio nowe bębny szczęki cylinderki

Napisano

> taaa i tylko jedno a wsio nowe bębny szczęki cylinderki

a szczeki oczywiscie nie z aso za 90 zł tylko uniwersalne co ??

Bo jak tak te uno, cinquecento, 126 to zmien szczeki na orginalne. podróby są zbyt wysokie

Napisano
  • Autor

> a szczeki oczywiscie nie z aso za 90 zł tylko uniwersalne co ??

> Bo jak tak te uno, cinquecento, 126 to zmien szczeki na orginalne. podróby są zbyt wysokie

na orginałach składane a wczesniej na każdym przeglądzie duża różnica w hamowaniu samego tyłu

Napisano

> na orginałach składane a wczesniej na każdym przeglądzie duża różnica w hamowaniu samego tyłu

hmm to obadaj korektory w takim razie jak ori bo wiekszosc daje zamienniki i jest kuku

Napisano

> nie pytam się gdzie zrobiłem błędy ortograficzne a w Miodka baw się gdzie indziej,

> Mam problem i szukam rozwiązania a jak będe potrzebował słownik to dam ci znać

Przydałby Ci się waytogo.gif

Napisano

> na orginałach składane a wczesniej na każdym przeglądzie duża różnica w hamowaniu samego tyłu

a równo hamują? tzn. chodzi mi o to czy nie ma bicia przy hamowaniu??

Napisano
  • Autor

> a równo hamują? tzn. chodzi mi o to czy nie ma bicia przy hamowaniu??

bicia brak, jedno staje odrazu a drugie się toczy tzn normalnie hamuje

wcześnie j na przeglądach miałem zawsze dużą różnice w tyle między prawą a lewą stroną

Napisano

Przerabiany temat-wymień/podmień na próbę ten po przekątnej tego koła,które hamuje mocniej ok.gif

Cały ten korektor za który śpiewają pod 200zł opiera swoje działanie o sprężynke z kulką rotfl.gif

Napisano

czuczu mi padl pierw jeden a pozniej drugi....

jezeli sie poca to do wymiany... ale czasem i rozpierak recznego powoduje hamowanie na jedna strone... temat woda ja wymienilem oba korektorki i dalej mi jedna strona szybciej lapie....

a co do zasady dzialania to jest to samo co w serii sejku tylko jest blaszka do sprezyny i tyle... a zamiennikow brak crazy.gif

Napisano

> czuczu mi padl pierw jeden a pozniej drugi....

> jezeli sie poca to do wymiany... ale czasem i rozpierak recznego powoduje hamowanie na jedna

> strone... temat woda ja wymienilem oba korektorki i dalej mi jedna strona szybciej lapie....

> a co do zasady dzialania to jest to samo co w serii sejku tylko jest blaszka do sprezyny i tyle...

> a zamiennikow brak

hmmm tak sobie mysle. Jest fajny regulowany korektor z doblo. przeróbka z zakupem kosztowac bedzie 150 zł i mamy regulacje wtedy

Napisano

> hmmm tak sobie mysle. Jest fajny regulowany korektor z doblo. przeróbka z zakupem kosztowac bedzie

> 150 zł i mamy regulacje wtedy

tu tez jest lekka regulacja na wahaczu mozna regulowac...

Napisano

> tu tez jest lekka regulacja na wahaczu mozna regulowac...

Ja masz vannę.W osobówce korektory są przy pompie .

Napisano

> Przerabiany temat-wymień/podmień na próbę ten po przekątnej tego koła,które hamuje mocniej

To znaczy trzeba wymienić korektor tego koła co słabiej hamuje,czy tego bloującego? confused.gif

Napisano

Blokującego,bo daje za duże ciśnienie,a cały sęk jest w tym,że jeżeli masz układ krzyżowy(jak 90%) sc,to bierze Ci lewy przód-prawy tył-1 sekcja i analogicznie druga.

Wymyślił to geniusz,dzięki któremu sporo sc ma takie problemy i większość mechaniorów nie wie z czym to się je zlosnik.gif

Napisano

> tu tez jest lekka regulacja na wahaczu mozna regulowac...

a tu mamy profi regulacje

Napisano

Dobra-takie pytanie w sumie od czapy, ale chodzi od dłuższego czasu po głowie.

Kombinowałem,żeby przepiąć przewody tak,żeby przednie hamulce były na I sekcji (tej bliżej przegrody), a tylne w II sekcji.Zostawiając podpięte korektory.Teoretycznie powinien przestać ściągać przy hamowaniu icon_rolleyes.gif. Mam rację?

Napisano

> hmmm tak sobie mysle. Jest fajny regulowany korektor z doblo. przeróbka z zakupem kosztowac bedzie

> 150 zł i mamy regulacje wtedy

Moze czas pomyslec o korektorach z pandy bez ABSu, takie jak ma maciek_cc teraz u siebie, u niego przy tarczach daja rade moze przy bebnie tez sie sprawdza waytogo.gif

Napisano

> Moze czas pomyslec o korektorach z pandy bez ABSu, takie jak ma maciek_cc teraz u siebie, u niego

> przy tarczach daja rade moze przy bebnie tez sie sprawdza

ten z doblo ma szerok izakres regulacji i ma to sens w malym autku

Napisano

A masz pompę,której sekcje obsługują przód-tył.?

Na konwencjonalnej nie radzę no.gif

Napisano

> A masz pompę,której sekcje obsługują przód-tył.?

> Na konwencjonalnej nie radzę

dlaczego? confused.gif

Napisano

> ten z doblo ma szerok izakres regulacji i ma to sens w malym autku

dwuobwodowy jest czy jak łilłudy jedno?

Napisano

> dwuobwodowy jest czy jak łilłudy jedno?

dwuobwodowy i gwint pasuje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.