Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

woda w bagażniku

Featured Replies

Napisano

Witam, mam problem jak w temacie

Ostatnio zobaczyłem, że w bagażniku mam jakoś mokro.

Nic mi się tam nie wylało, uszczelka nie jest poszarpana, odpływy pod zapasowym kołem są drożne.

Musze szybko dojść do rozwiązania bo początki rdzy tam zobaczyłem przez to.

Skąd taka wilgoć?

Napisano

Ściągnij wykładzine całą z bagażnika i zobacz na kielichy od amorków przy nadkolach 270751858-jezyk.gif

Napisano

obejrzyj może gdzieś ci się dziura zrobiła w bagażniku. U mnie leciało od strony wlewu baku. W bagażniku pod tylną szybą jest taka plastikowa zaślepka - u mnie właśnie ona puszczała bo nie miałem nadkoli. wink.gif

Napisano

> Witam, mam problem jak w temacie

> Ostatnio zobaczyłem, że w bagażniku mam jakoś mokro.

> Nic mi się tam nie wylało, uszczelka nie jest poszarpana, odpływy pod zapasowym kołem są drożne.

> Musze szybko dojść do rozwiązania bo początki rdzy tam zobaczyłem przez to.

> Skąd taka wilgoć?

W Uno i CC woda zwykle dostaje się przez tylne lampy. W Uno lampa mocowana jest na trzech śrubach. Odkręć, sprawdź czy masz tam uszczelki. Na każdą śrubę dajesz gumową podkładkę, albo odrobinę kitu. Kiedyś uszczelniałem lampy takim ciemnym kitem z tubki, ale nie pamiętam nazwy.

Napisano
  • Autor

> W Uno i CC woda zwykle dostaje się przez tylne lampy. W Uno lampa mocowana jest na trzech śrubach.

> Odkręć, sprawdź czy masz tam uszczelki. Na każdą śrubę dajesz gumową podkładkę, albo odrobinę

> kitu. Kiedyś uszczelniałem lampy takim ciemnym kitem z tubki, ale nie pamiętam nazwy.

dzięki Panowie za odpowiedzi, posprawdzam to i dam znać

Napisano

> Nic mi się tam nie wylało, uszczelka nie jest poszarpana, odpływy pod zapasowym kołem są drożne.

> Skąd taka wilgoć?

Podepnę się pod temat.

Wczoraj u nas nieźle lało i w czasie jazdy po dłuższym postoju zaczęło mi kapać z... lusterka. Podsufitka nad lusterkiem jest mokra, że dotykając ręką woda cieknie, a na ostrych zakrętach kapie albo z lewej strony albo z prawej z górnych rogów szyby a raczej z podsufitki.

Czy to możliwe, że przez antenę dostaje się woda? I jak rozwiązać ten problem, aby jakoś uszczelnić to miejsce?

283742072-woda1.jpg

283742072-woda2.jpg

post-48875-14352507990536_thumb.jpg

Napisano

Leje ci przez antene, uszczelnij to na jakimś sylikonie albo czymś podobnym.

Napisano

Przerabiałem to, plastik zrobił się kruchy od słońca i w efekcie pękał, skończyło się na wymianie anteny, pod pasowała od poldka

Napisano

> Skąd taka wilgoć?

Ja miałem ten sam problem ale przyczyną była dziura w podłodze pod nogami pasażera za kierowcą .Wykładzina tak nasiąkła wodą ,że az ciągło po wykładzinie do góry,Skonczyło się na wyjęciu wykładziny ,suszeniu i łataniu dziury biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

> Ja miałem ten sam problem ale przyczyną była dziura w podłodze pod nogami pasażera za kierowcą

> .Wykładzina tak nasiąkła wodą ,że az ciągło po wykładzinie do góry,Skonczyło się na wyjęciu

> wykładziny ,suszeniu i łataniu dziury

kurcze trochę mnie przestraszyłeś...

muszę i i ja zdjąć wykładzinę i zobaczyć czy nie zrobiła się jakaś dziura

Napisano

mialem podobnie, zrobilem uszczelke pod antene ze starej detki rowerowej dodatkowo i mam sucho

Napisano

> mialem podobnie, zrobilem uszczelke pod antene ze starej detki rowerowej dodatkowo i mam sucho

Dobry pomysł z tą dętką rowerową zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.