Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto mi skacze

Featured Replies

Napisano

Zrobilo mi sie to jakos w drodze do niemiec, narazie odczulem to to tylko na 3 pierwszych biegach zlosnik.gif

Np, jade spokojnie na 3, hamuje, wrzucam 2 hamuje lekko silnikiem, mam z 2000 obr wciskam gaz dosc mocno on przerywa, 2 sekundy i potem idzie normalnie,

To samo mi sie w trasie zrobilo, ide ogniem na 5, mam ze 180 i naraz lut i idzie dalej, tak jakby przerwie raz na pol sekundy i jedzie.

Co to moze byc?

Stawiam na paliwo ale napewno sie myle zlosnik.gif

Map sensor?

Wydaje mi sie ze tez jest slabszy ale chyba sie przyzwyczailem zlosnik.gif

Napisano

> Zrobilo mi sie to jakos w drodze do niemiec, narazie odczulem to to tylko na 3 pierwszych biegach

> Np, jade spokojnie na 3, hamuje, wrzucam 2 hamuje lekko silnikiem, mam z 2000 obr wciskam gaz dosc

> mocno on przerywa, 2 sekundy i potem idzie normalnie,

> To samo mi sie w trasie zrobilo, ide ogniem na 5, mam ze 180 i naraz lut i idzie dalej, tak jakby

> przerwie raz na pol sekundy i jedzie.

> Co to moze byc?

> Stawiam na paliwo ale napewno sie myle

> Map sensor?

> Wydaje mi sie ze tez jest slabszy ale chyba sie przyzwyczailem

Tyrkoli biglaugh.gif a na powaznie sprawdz moze ktorys z kabli jakos sie poluzowal albo wilgoci dostal. Niestety moze byc wiele opcji

Napisano

tyrkoli mocniej, bo nalałeś może pb 95 albo gorszego jakościowo paliwa, ja miałem podobny objaw na 95 ale przed wizytą u Błażeje teraz leje 95 i zapier.......lalalala idzie ogniem cały czas zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

No i sie zesralo do konca ... Pojechalem do kumpla, w drodze do niego przegonilem troche auto, jak bylem kolo jego domu to krecilem sie po jego ulicy predkoscia patrolowa, i prawie po kazdym wcisnieciu sprzegla gasl, wkoncu przy wjezdzaniu do niego na podworko zgasl na amen ... juz nie chcial zapalic. Mysle kapa, zadzwonilem po guida zeby bral pande i przyjechal mnie zholowac, probowalem jeszcze odpalic ale nic, strzelal z wydechu. W pewnym momencie krece i silnik stop, przestal krecic, tak jakbym krecil i naraz cos go zablokowalo, i tak pare razy - odpuscilem.

Ale po chwili mysle sprobuje jeszcze raz i odziwo zapalil.

No to jedziem. Przy wyjezdzaniu na droge glowna moze z 3 razy znow zgasl ale po dodawaniu gazu przy zapalniu zapalil.

Dojechalem do domu, oblookalem na szybko to i tamto i narazie mam jedna diagnoze, auto moze chodzic, zgasze je normalnie i probuje zapalic i nic, po chwili znow probuje i nie zapala. Jak nie dotykam gazu jest ok, zgasze nie chce zapalic i tak na okraglo.

Jak mi zapalil, jechalem do domu to jechal normalnie, wkrecal sie bez problemow ...

Nie wiem co to moze byc.

Zastanawia mnie tez to blokowanie silnika przy kreceniu, krece dosc dlugo naraz blok, jak probuje znowu to kreci normalnie.

W pierwszym momencie mysle - rozrzad - ale potem jechalem i nic sie nie dzialo.

Jutro musze go rozkrecic bo moze to czujnik polozenia walu, zobaczymy ...

Napisano

A nie zapala się check w czasie szrpania? Miałem to samo jak podłączałem zapłon poprzez ecumastera, na wolnych chodziło ale pod obciążeniem zaczynalo żabkować po dłuższej jeździe coraz bardziej aż wkońcu zdechł całkiem i nie dało się odpalić. Tak że całkiem możesz mieć racje z tym czujnikiem.

Napisano

Tez obstawiam czujnik, bo u mnie jest podobna sprawa, szarpie i czasem nawet strzeli przy przyspieszaniu z niskich obrotow, a nie mam plastikowych nadkoli, wiec czujnik jest dosc mocno zasyfiony. Wczesniej nie bylo tego problemu.

Napisano

> No i sie zesralo do konca ... Pojechalem do kumpla, w drodze do niego przegonilem troche auto, jak

> bylem kolo jego domu to krecilem sie po jego ulicy predkoscia patrolowa, i prawie po kazdym

> wcisnieciu sprzegla gasl, wkoncu przy wjezdzaniu do niego na podworko zgasl na amen ... juz

> nie chcial zapalic. Mysle kapa, zadzwonilem po guida zeby bral pande i przyjechal mnie

> zholowac, probowalem jeszcze odpalic ale nic, strzelal z wydechu. W pewnym momencie krece i

> silnik stop, przestal krecic, tak jakbym krecil i naraz cos go zablokowalo, i tak pare razy -

> odpuscilem.

> Ale po chwili mysle sprobuje jeszcze raz i odziwo zapalil.

> No to jedziem. Przy wyjezdzaniu na droge glowna moze z 3 razy znow zgasl ale po dodawaniu gazu przy

> zapalniu zapalil.

> Dojechalem do domu, oblookalem na szybko to i tamto i narazie mam jedna diagnoze, auto moze

> chodzic, zgasze je normalnie i probuje zapalic i nic, po chwili znow probuje i nie zapala. Jak

> nie dotykam gazu jest ok, zgasze nie chce zapalic i tak na okraglo.

> Jak mi zapalil, jechalem do domu to jechal normalnie, wkrecal sie bez problemow ...

> Nie wiem co to moze byc.

> Zastanawia mnie tez to blokowanie silnika przy kreceniu, krece dosc dlugo naraz blok, jak probuje

> znowu to kreci normalnie.

> W pierwszym momencie mysle - rozrzad - ale potem jechalem i nic sie nie dzialo.

> Jutro musze go rozkrecic bo moze to czujnik polozenia walu, zobaczymy ...

a masy wszystkie sprawdzałeś

miałem w zeszłym roku coś podobnego wciskałem w gaz a auto zamiast jechać zamulało

Napisano

jak auto chodzi a ty dodajesz gazu iagasnie to uszkodzony map sensor ... u crawena było identycznie na wolnych chodził dales gazu i kapa sprawdz kable od mapa i samego mapa..... moze kajs cos sie upier 270751858-jezyk.gif

Napisano

Sprawdź kabel i czujnik GMP.

Ja miałem przeraty kabel instalacji ptzy wtyczce do kabla GMP i mi sie podobnie zachowywał.

Przetarł się przy zbioniku płynu chłodzącego.

Napisano

> tyrkoli mocniej, bo nalałeś może pb 95 albo gorszego jakościowo paliwa, ja miałem podobny objaw na

> 95 ale przed wizytą u Błażeje teraz leje 95 i zapier.......lalalala idzie ogniem cały czas

tyle że te silniki mają ustawiony seryjnie zapłon pod 95 i powinny na nim chodzić bez problemu, chyba że jest zwiększony stopień sprężania (bardziej splanowana głowica np.). Co innego jak silnik ma czujnik spalania stukowego i zapłon jest ustalany na jego podstawie.

nauczcie się ludzie, że liczba oktanowa paliwa nie określa jego mocy. no chyba że prawdziwe jest przekonanie, że 95 jest czesciej chrzczona w Polsce 270751858-jezyk.gif

Napisano

> tyle że te silniki mają ustawiony seryjnie zapłon pod 95 i powinny na nim chodzić bez problemu,

> chyba że jest zwiększony stopień sprężania (bardziej splanowana głowica np.). Co innego jak

> silnik ma czujnik spalania stukowego i zapłon jest ustalany na jego podstawie.

> nauczcie się ludzie, że liczba oktanowa paliwa nie określa jego mocy. no chyba że prawdziwe jest

> przekonanie, że 95 jest czesciej chrzczona w Polsce

piszę o paliwie bo moje auto 1,4 16v w budzie sc na 95 "tyrkoliło" mocniej niż na 98, jeżeli jezdzisz 16v to coś byś kolego o tym wiedział ok.gif

Napisano
  • Autor

Odpowiedz brzmi ...

Czujnik polozenia walu zlosnik.gif

Dziekuje, dobranoc wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.