Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Aby miękko siedzieć ...

Featured Replies

Napisano

Zdejmujemy poszycie fotela ciągnąc najpierw w dół - na zdjęciu widać początek przy pokrętle.

Pokrętła należy wyjąć wyciągając najpierw zawleczki.

283786052-F1.jpg

Odchylona tapicerka z gąbką.

283786052-F3.jpg

I mata dopasowana w plastikową wytłoczkę fotela - wsuwamy głęboko aż do końca.

283786052-F4.jpg

Montujemy z powrotem poszycie fotela pilnując, aby plastikowy obrąb wszedł w rynienkę od dołu po całym obrysie.

Jest lepiej smile.gif

p.s.

Ostatecznie wyciąłem przednią część i zostawiłem matę tylko w tylnej części fotela.

Teraz jest miekko pod pupą, a wybrzuszenie nie uwiera w uda zlosnik.gif

post-11224-14352508161531_thumb.jpg

Napisano

> Zdejmujemy poszycie fotela ciągnąc najpierw w dół - na zdjęciu widać początek przy pokrętle.

> Pokrętła należy wyjąć wyciągając najpierw zawleczki.

> Odchylona tapicerka z gąbką.

> I mata dopasowana w plastikową wytłoczkę fotela - wsuwamy głęboko aż do końca.

> Montujemy z powrotem poszycie fotela.

> Jest lepiej

> Zobaczymy jak bedzie w czasie jazdy.

watpie zebys poczul roznice smile.gif

Napisano

Ja jednak wolę twardsze siedzenia niż laczek posiada, nie męczę się wtedy tak jak w nim po dłuższej trasie. No ale opisz wrażenia jak to sprawuje się podczas normalnej eksploatacji.

Napisano
  • Autor

> Ja jednak wolę twardsze siedzenia niż laczek posiada, nie męczę się wtedy tak jak w nim po dłuższej

> trasie. No ale opisz wrażenia jak to sprawuje się podczas normalnej eksploatacji.

Jest lepiej, bo nie uwiera mnie już w tyłek.

Ale muszę usunąć matę z przodu siedziska, bo za wysoko mam pod udami smile.gif

Napisano
  • Autor

> Jest lepiej, bo nie uwiera mnie już w tyłek.

> Ale muszę usunąć matę z przodu siedziska, bo za wysoko mam pod udami

No i usunąłem kawałek i jest dobrze.

Więc polecam matę, ale tylko na tylną część fotela - pod sam tyłek, ale już nie pod uda smile.gif

Napisano

> No i usunąłem kawałek i jest dobrze.

> Więc polecam matę, ale tylko na tylną część fotela - pod sam tyłek, ale już nie pod uda

ja bym sie odwrotnie zaczął zastanwiac - jak zrobić zeby ten fotel był twardszy, bo nienawidze takich kanap. Uwielbiam twarde i glebokie fotele, moga byc nawet z kamienia zeby.GIF ale takimi mozna przejechac 10k km i nic sie nie dzieje, a mnie po 20min jest niewygodnie w tych w chevrolecie smile.gif moze sobie włoże jakas plyte gipsowa zamiast gabki ? zlosnik2.gif

Napisano
  • Autor

> ja bym sie odwrotnie zaczął zastanwiac - jak zrobić zeby ten fotel był twardszy, bo nienawidze

> takich kanap. Uwielbiam twarde i glebokie fotele, moga byc nawet z kamienia ale takimi mozna

> przejechac 10k km i nic sie nie dzieje, a mnie po 20min jest niewygodnie w tych w chevrolecie

> moze sobie włoże jakas plyte gipsowa zamiast gabki ?

Ustaw oparcie bardzie pionowo, usiądź głeboko w fotelu.

Ja robiłem tym autem np. 1400km w ciągu jednego dnia i jest mi wygodnie smile.gif

Napisano

> Ustaw oparcie bardzie pionowo, usiądź głeboko w fotelu.

> Ja robiłem tym autem np. 1400km w ciągu jednego dnia i jest mi wygodnie

a ja mam problem z plecami fotela na samym dole zaczyna czuc ta rure na samym dole

Napisano
  • Autor

> a ja mam problem z plecami fotela na samym dole zaczyna czuc ta rure na samym dole

Ja dałem matę w siedzisku mocno do samego końca i siedzę ciut wyżej. rury na plecach nie czuję.

Może podnieś sobie ciut tył siedziska ... albo skorzystaj z mojego sposobu smile.gif

Napisano

> Ja dałem matę w siedzisku mocno do samego końca i siedzę ciut wyżej. rury na plecach nie czuję.

> Może podnieś sobie ciut tył siedziska ... albo skorzystaj z mojego sposobu

jak podnosze tyl seidziska to zaczyna mi sie robic slizgawka bo przodu juz nie jestem w stanie podniesc wyzej-wsadze filc jak ty , alebo w plecy wsadze jakis filc nr dwa tak do wysokosci nerek

Napisano
  • Autor

> jak podnosze tyl seidziska to zaczyna mi sie robic slizgawka bo przodu juz nie jestem w stanie

> podniesc wyzej-wsadze filc jak ty , alebo w plecy wsadze jakis filc nr dwa tak do wysokosci

> nerek

Przydałoby się wsadzi coś w plecy - mi brakuje podparcia ledźwiowego.

Co do podniesienia siedziska, to ja mam przód na max w dół, a tył podniesiony dosłownie o 1/10 obrotu pokrętła, tak by nie było widać szpary pomiędzy siedziskiem a oparciem,

• 6 miesięcy później...
Napisano

> Przydałoby się wsadzi coś w plecy - mi brakuje podparcia ledźwiowego.

> Co do podniesienia siedziska, to ja mam przód na max w dół, a tył podniesiony dosłownie o 1/10

> obrotu pokrętła, tak by nie było widać szpary pomiędzy siedziskiem a oparciem,

no i przyszła kryska na matyska - jesi chodzi o jakosc foteli to dawne DU niestety poszlo z czasem na psy w maticie mialem to samo tyle ze po ok 70kkm tu juz po 50

jako ze jestem dlugi to pod siedzisko ale ja wlasnie raczej pod przod-siedzialem tylkiem a nogi mialem w powietrzu no i dodatkowa gabka pod plecy

Napisano
  • Autor

> no i przyszła kryska na matyska - jesi chodzi o jakosc foteli to dawne DU niestety poszlo z czasem

> na psy w maticie mialem to samo tyle ze po ok 70kkm tu juz po 50

> jako ze jestem dlugi to pod siedzisko ale ja wlasnie raczej pod przod-siedzialem tylkiem a nogi

> mialem w powietrzu no i dodatkowa gabka pod plecy

Pod plecy przydałoby się lepsze podparcie odcinka lędźwiowego - łatwo dostac się pod tapicerkę?

Napisano

> Pod plecy przydałoby się lepsze podparcie odcinka lędźwiowego - łatwo dostac się pod tapicerkę?

lędźwie i mi doskwierają niestety, moje wyjście to mała poduszka za plecy na dole i jest malina waytogo.gif, chodzi o dłuższe trasy, bo na miasto to nie przeszkadza ok.gif

Napisano

> Pod plecy przydałoby się lepsze podparcie odcinka lędźwiowego - łatwo dostac się pod tapicerkę?

wyjmujesz szpilke na dole z tylu-tylko jedna i juz

284506025-20101211_003a.jpg

post-16121-14352510887877_thumb.jpg

Napisano

> lędźwie i mi doskwierają niestety, moje wyjście to mała poduszka za plecy na dole i jest malina ,

> chodzi o dłuższe trasy, bo na miasto to nie przeszkadza

Kup fotele od wyzszej wersji jak ja ok.gif niebo a ziemia ok.gif

Napisano

> Kup fotele od wyzszej wersji jak ja niebo a ziemia

-sprecyzuj "od wyzszej wersji"

Napisano

> -sprecyzuj "od wyzszej wersji"

Ja mam sedana CDX i fotele są, jak dla mnie, spoko bez żadnych modów.

Jeździłem też SX, ale prawdę mówiąc nie miałem jakichś specjalnych zastrzeżeń, co do tamtych foteli. Może dlatego, że skupiłem się na sporej jednak różnicy w osiągach (mam 1.8 a tam było 1.6).

Napisano

chyba nie skumałem- pomyślałem o wyższej w sensie wysokości (Rezzo/Orlando) a to pewnie peniw chodziło o lepiej wyposażoną :-D

Napisano

Takiej z regulacja odcinka ledzwiowego waytogo.gif

Napisano

> Takiej z regulacja odcinka ledzwiowego

Ja to raz ustawiłem na początku i jest waytogo.gif

Napisano

> Ja to raz ustawiłem na początku i jest

W aucie gdzie tego nie ma jest zupelnie innaczej wyprofilwane oparcie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.