Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

alternator

Featured Replies

Napisano

jaką długośc powinny mieć szczotki w alternatorze 1.0 Fire ?

padło mi ładowanie ...przejechałem 30km...po powrocie do auta już świeciła kontrolka akumulatora i nie ma ładowania, dzisiaj wyjąłem regulator ze szczotkami i jedna jest dłuższa a druga krótsza tzn wystaje jakieś 3-4 mm ponad obudowe

ta wieksza szczotka dotyka wirnika ale tamała...trudno stwierdzić

jutro chce kupić regulator ze szczotkami ale jest możliwe że padło coś jeszcze np diody lub cały?

Napisano

Zabrze ul wolności na przeciwko skansenu górniczego odpowiedzą na twoje pytania a nawet wymienią same szczotki-polecam bo sam nic taniej nie spłodzisz.

Napisano

> a nawet wymienią

> same szczotki-polecam

O! Ciekawe, same szczotki? Ile zakrzyczą za taką usługę? Co to jest, jakiś warsztacik?

Napisano

> O! Ciekawe, same szczotki? Ile zakrzyczą za taką usługę? Co to jest, jakiś warsztacik?

A warto w ogóle bawić się w same szczotki? Ja kupiłem cały moduł (szczotki, regulator, szczotkotrzymacz) i nie są to żadne kosmiczne pieniądze - ot tyle co 0.5 wody ognistej 270751858-jezyk.gif

Napisano

> A warto w ogóle bawić się w same szczotki? Ja kupiłem cały moduł (szczotki, regulator,

> szczotkotrzymacz) i nie są to żadne kosmiczne pieniądze - ot tyle co 0.5 wody ognistej

oryginalny regulator ze szczotkami kosztuje ok. 45zł a same szczotki tyle co lizak

Napisano
  • Autor

> oryginalny regulator ze szczotkami kosztuje ok. 45zł a same szczotki tyle co lizak

kupiłem oryginał Magneti Marelli za 31zł...do tego pasek 11zł wyczyściłem styki i mocowanie alternatora i hula jak ta lala zlosnik.gif

Napisano

> O! Ciekawe, same szczotki? Ile zakrzyczą za taką usługę?

ja zapłaciłem za szczotki wraz z wymianą 7,05zł hehe.gif do teraz nie wiem, czemu taka dziwna cena hmm.gif na rondzie w Chebziu na wylocie w stronę Rudy Płd. jest taki cytrynowy barak "ALTERNATORY ROZRUSZNIKI" waytogo.gif

Napisano

> ja zapłaciłem za szczotki wraz z wymianą 7,05zł do teraz nie wiem, czemu taka dziwna cena na

> rondzie w Chebziu na wylocie w stronę Rudy Płd. jest taki cytrynowy barak "ALTERNATORY

> ROZRUSZNIKI"

Dobrze wiedzieĆ zlosnik.gif

Ale zaniosłeś im sam regulator ze szczotkami? czy cały altek?

ja u nich rok temu robiłem małą regeneracje altka, czyli wymiana łożysk i pierścieni ciernych + poprawienie lutu na mostku, łącznie 98zł z częściami.

Napisano

> Dobrze wiedzieĆ

> Ale zaniosłeś im sam regulator ze szczotkami? czy cały altek?

sam regulator - koleś zrobił szczotki na poczekaniu waytogo.gif łożyska wymieniłem sam, pierścienie przetoczyłem. trzeba też kiedyś zajrzeć do rozrusznika - tamtejsze szczotki też nie są wieczne... 30.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.