Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Luzne gniazdo zapalniczki

Featured Replies

Napisano

Witam

Jestem szczęśliwym posiadaczem CB, niestety wtyczka wypada z gniazda zapalniczki, ma po prostu luz. Miałem już tak z ładowarką do laptopa, ale myślałem ze to wtyczka jest zła, teraz sprawdzałem na innej ładowarce, rozgałęźniku, lodówce no i CB, wszystkie wypadają, ta w bagażniku trzyma niewiele lepiej.

Teraz pytanie czy to normalne w Stilo ? Wymiana gniazda na nowe oryginalne coś pomoże? Czy lepiej kupić zwykłe uniwersalne za 5zł ?

Pozdrawiam.

Napisano

> Teraz pytanie czy to normalne w Stilo ? Wymiana gniazda na nowe oryginalne coś pomoże?

Z tego co wiem to ASO oferuje dwa rodzaje gniazd - pierwsza to zapalniczka druga to tylko wtyczka, różnią się cenowo, zadzwon do ASO i spytaj sie co i jak, może ty mi lepiej wytłumaczysz bo u mnie też drapali się po głowie co lepsze i do jakiego przeznaczenia wink.gif

Napisano
  • Autor

> Z tego co wiem to ASO oferuje dwa rodzaje gniazd - pierwsza to zapalniczka druga to tylko wtyczka,

> różnią się cenowo, zadzwon do ASO i spytaj sie co i jak, może ty mi lepiej wytłumaczysz bo u

> mnie też drapali się po głowie co lepsze i do jakiego przeznaczenia

Są 2 rodzaje bo w Stilo są dwa gniazda, pod podłokietnikiem i w bagażniku, ten pierwszy to zapalniczka a ten drugi to zwykłe gniazdo (nie podgrzeje się w nim zapalniczki) jest ono głębsze przez co lepiej trzyma wtyczkę, ale mimo wszystko oba mają za dużą średnicę i jest luz, teraz właśnie pojawia się pytanie czy po prostu fiat robi te gniazda ciut za duże czy u mnie się już wysłużyły i poszerzyły wink.gif

Pozdrawiam.

Napisano

U mnie po kupnie w ogole musialem otwierac tunel srodkowy aby gniazdo wyciagnac bo poprzenikowi wpadlo ( urwala sie plastikowa zapadka ) w całości do środka smile.gif

Co ciekawe też mam z tym gniazdem problem bo wtyczka wyskakuje albo jak jadę po nierówności poprostu nie styka. Wydaje mi się że to przypadłość tych zapalniczkowych gniazd.

Napisano

jak juz chcesz sobie wymieniac, to wyprowadz sobie moze jakies gniazdo mniejsze rozmiarami zeby ladniej podlaczenie cb wygladalo

Napisano

Ja u siebie mam doświadczenie z dwoma wtyczkami, od ładowarki telefonu, i od zasilacza nawigacji. Obydwie wtyczki trzymają się u mnie w miarę dobrze, nie wyskakują w czasie jazdy.

Sprawdzałem to tylko w gnieździe na tunelu, bo tylnego to nawet w ogóle nigdy nie używałem.

Napisano
  • Autor

No nic, właśnie kupiłem uniwersalne gniazdo, dałem aż 13zł, no ale jest z napisem "ITALIAN STYLE" czyli prawie jak oryginał. Jak na razie wszystkie wtyczki trzymają się jak należy i nie mają nic luzu, polecam ok.gif

Pozdrawiam.

Napisano

wstaw link lub zdjęcie tej zapalniczki

i czy kostka pasuje

pozdro

• 5 miesięcy później...
Napisano

Odgrzewam lekko temat bo nie chcę zakładać nowego.

Wafer pochwal się coś więcej gniazdem zapalniczki. Też chcę wymienić bo mało jaka wtyczka nie wypada przy byle wybojach, i muszę wymienić na głębsze gniazdo.

Pozdrawiam

Napisano

> Odgrzewam lekko temat bo nie chcę zakładać nowego.

> Wafer pochwal się coś więcej gniazdem zapalniczki. Też chcę wymienić bo mało jaka wtyczka nie

> wypada przy byle wybojach, i muszę wymienić na głębsze gniazdo.

Mam to samo - w ogóle konstrukcja tego gniazdka by używać je

nie w celach zapalania papierosów, tylko do zasilania urządzeń

jest kompletnie chybiona. Myślę nad montażem czegoś kompletnie

innego. Na jakiś zatrzask czy coś. I poprzerabiać sobie urządzenia

na tą nową wtyczkę smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.