Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Auto do 25 tys, od 2004r, głównie do miasta, segment B lub C

Featured Replies

Napisano

Witajcie smile.gif

Przymierzam się do szukania następcy matiza bo czas zaczyna dawać mu się we znaki no i standardy bezpieczeństwa nieco się w międzyczasie zmieniły hehe.gif Auto ma jeździć głównie po mieście, być ekonomiczne i zwinne. Dla dwóch dorosłych osób i czasem bagaży. Na super osiągach mi nie zależy ale całkowity muł też odpada. Niestety mam dosyć nietypowe poczucie estetyki i podobają mi się francuzy ale sie ich boję trochę hehe.gif Poniżej moje typy - chętnie wysłucham waszych krytycznych uwag i ostrzeżeń a także innych propozycji.

1. Megane II

2 Clio III

3 Modus

4 Almera N16

5 Meriva

6 Ibiza

Co byście wybrali? Co odradzacie? Może inny pomysł?

Pozdr smile.gif

PS. Roczne przebiegi 15-20 tys, musi mieć 4 drzwi, hatchback

Napisano

> Witajcie

> Przymierzam się do szukania następcy matiza bo czas zaczyna dawać mu się we znaki no i standardy

> bezpieczeństwa nieco się w międzyczasie zmieniły Auto ma jeździć głównie po mieście, być

> ekonomiczne i zwinne. Dla dwóch dorosłych osób i czasem bagaży. Na super osiągach mi nie

> zależy ale całkowity muł też odpada. Niestety mam dosyć nietypowe poczucie estetyki i podobają

> mi się francuzy ale sie ich boję trochę Poniżej moje typy - chętnie wysłucham waszych

> krytycznych uwag i ostrzeżeń a także innych propozycji.

> 1. Megane II

> 2 Clio III

> 3 Modus

> 4 Almera N16

> 5 Meriva

> Co byście wybrali? Co odradzacie? Może inny pomysł?

> Pozdr

> PS. Roczne przebiegi 15-20 tys

oglądałem dosyć dokłądnie merivę i musze powiedzieć że bardzo fajne autko - przy tych wymiarach ma bardzo dużo miejsca w środku i w bagażniku i jest praktycznie rozwiązane: dobra widoczność, wysoka pozycja - bardzo mi się podoba

Napisano

> Co byście wybrali? Co odradzacie? Może inny pomysł?

Z tych podanych to Meriva i Almera. Francuzy odpadają. Zastanowiłbym się nad Hondą Jazz. Auto bezawaryjne z oszczędnymi silnikami i dużą możliwością aranżacji wnętrza.

Napisano
  • Autor

> Z tych podanych to Meriva i Almera. Francuzy odpadają. Zastanowiłbym się nad Hondą Jazz. Auto

> bezawaryjne z oszczędnymi silnikami i dużą możliwością aranżacji wnętrza.

Wyjaśnij proszę swoją opinię - na uzasadnieniu najbardziej mi zależy smile.gif

Pozdrawiam smile.gif

Napisano

> 4 Almera N16

zamiast tego lepiej rozejrzeć się za Hondą Civic 7gen.

dużo przestronniejsze i nowocześniejsze auto ok.gif

Napisano
  • Autor

> zamiast tego lepiej rozejrzeć się za Hondą Civic 7gen.

> dużo przestronniejsze i nowocześniejsze auto

Srednio mi się podoba ale przyglądne się bo rzeczywiście to rozsądna propozycja ok.gif

Pozdr

Napisano
  • Autor

> Auta lepsze niż opinia o nich.

No właśnie z bardzo różnymi opiniami się spotykam dlatego trochę się boje chociaż mi się podobają - jedni chwalą drudzy opowiadają horrory o cewkach, zwarciach w instalacji, i ultra kosztownych awariach dci... oslabiony.gif

Napisano

Almera N16 - pakowne, bezawaryjne, wygodne. Meriva podobnie tylko nieco bardziej funkcjonalne wnętrze.

Napisano

> Almera N16 - pakowne, bezawaryjne, wygodne.

Wow... To chyba ja jechałem innym autem... Małe, ciasne, niewygodna pozycja za kierownicą, tandetne plastiki, awaryjne i do tego podatne na korozję...

Napisano

> Wow... To chyba ja jechałem innym autem... Małe, ciasne, niewygodna pozycja za kierownicą, tandetne

> plastiki, awaryjne i do tego podatne na korozję...

Widocznie tak, teraz jeszcze tylko poczekać na Woju i będzie komplet. Widocznie jechałeś innym samochodem.

Napisano

każdy z tych byle nie almerę... straszna tandeta i muł z silnikiem 1500..

Szczerze polecam jakiegokolwiek francuza... Ergonomia i materiały kosmos w porównaniu z tym nissanem...

Napisano

> Widocznie tak, teraz jeszcze tylko poczekać na Woju i będzie komplet. Widocznie jechałeś innym

> samochodem.

Najwyraźniej pomyliłem z mercedesem...

[edit]

widzę, że legitymujesz się takim autem więc rozumiem, że dla Ciebie jest ono najlepsze na świecie, ale ja mogę obiektywnie i trzeźwo ocenić to auto...

Napisano

> Almera N16 - pakowne, bezawaryjne, wygodne.

zlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gifzlosnik2.gif dobre chyba zrobie z tego demotywator hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Gdzie niby pakowne ? Gdzie bezawaryjne ?

I na koniec to wygodne hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Napisz jeszcze ,ze dynamiczne i mało pali zlosnik2.gifzlosnik2.gif

Napisano

> Widocznie tak, teraz jeszcze tylko poczekać na Woju i będzie komplet. Widocznie jechałeś innym

> samochodem.

Jechałem kilkoma N16tkami z czego dwoma troche dluzej...

Obie 1.5 jedna przed druga po lifice...

W tym aucie jest :

- super tragicznie ciasno

- nie jedzie

- lubi sobie podjesc benzynki

- fotele jak z kamienia

- tragiczna wentylacja

- ruda to podjada

- klopoty z "bezobslugowym rozrzadem"

Długo można wymieniać...

Napisano

> Witajcie

> Przymierzam się do szukania następcy matiza bo czas zaczyna dawać mu się we znaki no i standardy

> bezpieczeństwa nieco się w międzyczasie zmieniły Auto ma jeździć głównie po mieście, być

> ekonomiczne i zwinne. Dla dwóch dorosłych osób i czasem bagaży. Na super osiągach mi nie

> zależy ale całkowity muł też odpada. Niestety mam dosyć nietypowe poczucie estetyki i podobają

> mi się francuzy ale sie ich boję trochę.

Wszystkie fajne poza ta n16 ani to zwinne ani wogole wink.gif

Modusow malo - czesci malo.

Ja bym bral Merive - male z zewnatrz - ekstra wewnatrz.

Napisano

> zamiast tego lepiej rozejrzeć się za Hondą Civic 7gen.

> dużo przestronniejsze i nowocześniejsze auto

Bardzo fajne auto ok.gif Płaska podłoga , diablo miejsca i wypas biegałka smile.gif

Napisano

może dopisz jeszcze niedoceniane i mało znane w polsce: fiat idea

Napisano

> Najwyraźniej pomyliłem z mercedesem...

> [edit]

> widzę, że legitymujesz się takim autem więc rozumiem, że dla Ciebie jest ono najlepsze na świecie,

> ale ja mogę obiektywnie i trzeźwo ocenić to auto...

Albo sobie poszczekać bo takie masz pojęcie. skromny.gif

Napisano

> Jechałem kilkoma N16tkami z czego dwoma troche dluzej...

Ja dwoma, i dwie znam dłużej. W zasadzie zakup tej drugiej wyszedł po doświadczeniach z tą pierwszą. Obie N16 jedna przed FL druga po FL obie 1.5 16V

> Obie 1.5 jedna przed druga po lifice...

> W tym aucie jest :

> - super tragicznie ciasno

nie zgodzę się - nawet w 3d wersji z tyłu można wygodnie podróżować, miejsca na fotelu kierowcy jest dość (mam jakieś 184cm i szczupły to byłem dawno)

> - nie jedzie

No tutaj się trzeba zgodzić - rakieta nie jest.

> - lubi sobie podjesc benzynki

Przy normalnej jeździe w trasie w granicach 5.5l-6l/100km. W mieście do 10l zależnie od warunków, jazda normalna.

> - fotele jak z kamienia

Akurat te są bardzo wygodne. ok.gif

> - tragiczna wentylacja

Nie zauważyłem braków pod tym względem, czymże się to obiawiało?

> - ruda to podjada

Tutaj niestety pojawiają się czasem problemy, szczególnie z tylną klapą.

> - klopoty z "bezobslugowym rozrzadem"

Na razie w żadnej z dwóch nie stwierdzono.

> Długo można wymieniać...

No widzisz - obiektywnie - bagażnik ma wystarczające wymiary, idzie tam spakować sporo, wygodnie mi się prowadzi jak również podróżuje. Jedyną wadą w prowadzeniu to na oponie 185/65/R15 zachowuje się czasem nieco dziwnie. I tyle, jeżdżę, leje paliwo i jestem zadowolony. ok.gif A w zasadzie to Żona moja, ja sporadycznie. ok.gif

Napisano

> Albo sobie poszczekać bo takie masz pojęcie.

zatem pozostaje mi podnieść nóżkę i... pomachać ogonkiem na Twoje dyrdymały skromny.gif

Napisano

> nie zgodzę się - nawet w 3d wersji z tyłu można wygodnie podróżować

No tutaj sie bardzo nie zgodze no.gif ciasno w tym aucie jak nie wiem co - to chyba kwestia malego rozstawu osi niewiem.gif

, miejsca na fotelu kierowcy

> jest dość (mam jakieś 184cm i szczupły to byłem dawno)

Moze masz krotki nogi niewiem.gif

> No tutaj się trzeba zgodzić - rakieta nie jest.

Generalnie mam wrazenie ,ze to auto jednego biegu - Trójki.

> Przy normalnej jeździe w trasie w granicach 5.5l-6l/100km. W mieście do 10l zależnie od warunków,

> jazda normalna.

W trasie z 3 osobami spalila 7 - jazda bez szalenstw.

W miescie 10 i ani kropli mniej no.gif

W stosunku do dynamiki i elastycznosci tego auto to spalanie jest duze no.gif

> Akurat te są bardzo wygodne.

Za krotkie siedziska i beznadziejne zaglowki...

> Nie zauważyłem braków pod tym względem, czymże się to obiawiało?

Obie parowaly jak 150 , filtry czyste , w drugiej pomagala klima...

> Na razie w żadnej z dwóch nie stwierdzono.

Moze fart wink.gif

> No widzisz - obiektywnie - bagażnik ma wystarczające wymiary, idzie tam spakować sporo, wygodnie mi

> się prowadzi jak również podróżuje.

O prowadzeniu sie nie wypowiem bo poprostu nie mieszcze sie za kierownica (nie moge odpuscic nogi ze sprzegla ) ale brak elastyki i potrzeba ciaglego krecenia silnika nie nalezy do komfortowych. Bagaznik raczej standardowy chociaz ten w chevim wydaje sie wiekszy (nie porownywalem litrazy).

Jedyną wadą w prowadzeniu to na oponie 185/65/R15

> zachowuje się czasem nieco dziwnie.

Zmienic smile.gif

A w

> zasadzie to Żona moja, ja sporadycznie.

Ta jezdza moi tesciowie a przez jakis czas jezdzila moja mulher.gif i powiedziała ,że nigdy wiecej.

p.s. Kochasz Żonę ? Zmień jej auto grinser006.gif

Napisano

> No tutaj sie bardzo nie zgodze ciasno w tym aucie jak nie wiem co - to chyba kwestia malego

> rozstawu osi

Nie raz jechałem z tyłu i nie narzekałem sobie

> Moze masz krotki nogi

Nie sądzę, ale Żona też nie narzeka, a ustawia fotel dalej.

> Generalnie mam wrazenie ,ze to auto jednego biegu - Trójki.

Myślę że przesadzasz - fakt wyprzedzając przy 80-100 trzeba zejść do trójki, ale tak samo jeździłem Omegą 2.5 V6. zlosnik.gif

> W trasie z 3 osobami spalila 7 - jazda bez szalenstw.

Ja zawsze dwie osoby, 2m antena od CB, bagażu zazwyczaj jednak parę kg jest.

> W miescie 10 i ani kropli mniej

W KR w korkach największych i zimą wzięła te 10.5l zdaje się(mrozy po -20).

> W stosunku do dynamiki i elastycznosci tego auto to spalanie jest duze

Niestety ani po wersji 90KM ani po wersji 98KM nie można się spodziewać mega dynamiki. Zauważyłem że jak się nauczyć odpowiedniego operowania gazem to sobie nieźle daje rade. ok.gif

> Za krotkie siedziska i beznadziejne zaglowki...

U mnie nie ma problemu, może w 3d są inne fotele? Bo z tą przed FL 5d ostatnio nie mam kontaktu.

> Obie parowaly jak 150 , filtry czyste , w drugiej pomagala klima...

Nie zaobserwowałem.

> Moze fart

To też trzeba w życiu mieć. zlosnik.gif

> O prowadzeniu sie nie wypowiem bo poprostu nie mieszcze sie za kierownica (nie moge odpuscic nogi

> ze sprzegla ) ale brak elastyki i potrzeba ciaglego krecenia silnika nie nalezy do

> komfortowych. Bagaznik raczej standardowy chociaz ten w chevim wydaje sie wiekszy (nie

> porownywalem litrazy).

Lecetti jest, bądź co bądź, nieco późniejszą konstrukcją. wink.gif

> Jedyną wadą w prowadzeniu to na oponie 185/65/R15

> Zmienic

Chętnie - ale nie na dziury w KR.

> A w

> Ta jezdza moi tesciowie a przez jakis czas jezdzila moja i powiedziała ,że nigdy wiecej.

> p.s. Kochasz Żonę ? Zmień jej auto

Kocham Żonę. ok.gif I ona jest mega zadowolona z tego samochodu. ok.gif

Napisano

> Nie raz jechałem z tyłu i nie narzekałem sobie

Ja dwa razy - pierwszy i ostatni no.gif

> Nie sądzę, ale Żona też nie narzeka, a ustawia fotel dalej.

> Myślę że przesadzasz - fakt wyprzedzając przy 80-100 trzeba zejść do trójki, ale tak samo jeździłem

> Omegą 2.5 V6.

Ale chodzi ogolnie o elastyke.

> Ja zawsze dwie osoby, 2m antena od CB, bagażu zazwyczaj jednak parę kg jest.

> W KR w korkach największych i zimą wzięła te 10.5l zdaje się(mrozy po -20).

> Niestety ani po wersji 90KM ani po wersji 98KM nie można się spodziewać mega dynamiki. Zauważyłem

> że jak się nauczyć odpowiedniego operowania gazem to sobie nieźle daje rade.

Jednak to chyba wina skrzyni bo inne auta z podobna moca takie jak laczek , nexia ( ta akurat z racji wagi) , meganka I FL - jezdza duzo ,duzo lepiej i pala mniej albo porownywalnie.

> U mnie nie ma problemu, może w 3d są inne fotele? Bo z tą przed FL 5d ostatnio nie mam kontaktu.

Moze , imho tragedia...

> Nie zaobserwowałem.

Sprawdzałem nawet dmuchawe czy to nie rezystor - ona poprostu tak marnie dmucha - pierwsze dwa biegi moznaby zlikwidowac.

> To też trzeba w życiu mieć.

grinser006.gif

> Lecetti jest, bądź co bądź, nieco późniejszą konstrukcją.

Dlatego staram sie nie porownywac ok.gif

> Chętnie - ale nie na dziury w KR.

Moze cos szerszego ok.gif

> Kocham Żonę. I ona jest mega zadowolona z tego samochodu.

Podziwiam - jezdzila czyms innym hmm.gif

Napisano

> Z tych podanych to Meriva i Almera. Francuzy odpadają. Zastanowiłbym się nad Hondą Jazz. Auto

> bezawaryjne z oszczędnymi silnikami i dużą możliwością aranżacji wnętrza.

Uprzedzenia do francuów rozumiem, że stereotypowe??

W raportach bezawaryjności DEKRY Clio było w zeszłym roku 2 miejsce na 200, a w tym 11 na 200. Honada jazz w tym roku zajeła okolice 55 miesca. Grande punto okolice 30 miejsca. Opel Mariva miejsce 70.

Ja bym wybierał między Grande, a Clio. Obydwa są wystarczajaco duże i bezpieczne. Bezproblemowy serwis, dobra (no, prawie dobra) gama silników. Stylistycznie jest też na czym oko zawiesić.

Dodałbym ewentyalnie do tego corse d i fabie 2, ale nie wiem jak z ceną. Bierz Grande wink.gif. Jak coś nie zepsuje to powiesz, że to tylko fiat i jedziesz dalej. Germano i niponofile wszelkie awarie duszą w sobie bo wstyd się im przyznać, że te cudy techniki padają częściej od włoszczyzny hehe.gif.

Napisano

> Ja dwa razy - pierwszy i ostatni

Poza utrudnionym wsiadaniem do 3d problemów niet. zlosnik.gif

> Ale chodzi ogolnie o elastyke.

Nie zauważyłem, ale ja bardzo często redukuje.

> Jednak to chyba wina skrzyni bo inne auta z podobna moca takie jak laczek , nexia ( ta akurat z

> racji wagi) , meganka I FL - jezdza duzo ,duzo lepiej i pala mniej albo porownywalnie.

Fakt jest faktem, że pedał gazu funkcjonuje jakoś dziwnie - okazuje się że wciśnięcie do dechy u niej nie jest najlepszym rozwiązaniem, często trzeba stopniowo dociskać, nie od razu do podłogi i jest okej.

> Moze , imho tragedia...

Mnie tam wygodnie i już. zlosnik.gif

> Sprawdzałem nawet dmuchawe czy to nie rezystor - ona poprostu tak marnie dmucha - pierwsze dwa

> biegi moznaby zlikwidowac.

W lato w ostrym słońcu pierwszego rzadko używam, w zimę w trasie dosyć często. zlosnik.gif

> Dlatego staram sie nie porownywac

> Moze cos szerszego

No myślę nad tym, albo może pomoże sama zmiana marki opony przyniesie skutki - obecnie jest tam Brigstone B391 czy jakoś tak.

> Podziwiam - jezdzila czyms innym

Jeździła, powiem Ci że ta lista jest dość długa - wliczając moje Ople, Volvo, Suzuki, Lanosa, Tico... wink.gif

Napisano

> Uprzedzenia do francuów rozumiem, że stereotypowe??

Po prostu stylistyka jakoś do mnie nie przemawia, szczególnie Modus.

Napisano

> jedni chwalą drudzy opowiadają horrory o cewkach,

Wymieniasz na Beru i zapominasz o sprawie.

> zwarciach w instalacji, i ultra kosztownych

> awariach dci...

o dCi Ci nic nie powiem, ale benzyniaki są całkiem OK.

Napisano

A ja powiem jedno - zanim ktokolwiek kupi almere radze nia z jeden dzien pojezdzic.

> Jeździła, powiem Ci że ta lista jest dość długa - wliczając moje Ople, Volvo, Suzuki, Lanosa,

> Tico...

Syćko lepse niz almera wink.gif

Napisano

> Piękna i Bestia

> jakiś tekst

Paliwozerne i dychawiczne 1.4 w brzydkiej budzie z marnym wyposazenie - REWELKA smile.gif

p.s. Wersja poważka hehe.gif

Quote:

Wersja Sportrider Cool II - z dodatkowym wyposażeniem: kierownica i drążek zmiany biegów poszyty skórą.

Napisano

> Paliwozerne i dychawiczne 1.4 w brzydkiej budzie z marnym wyposazenie - REWELKA

1)to nie jest ani 1,4 75KM ani 1,4 100KM

to jest zmodernizowany silnik 1,4 85 KM

2) klima, centralny, instalacja LPG, elektryczne szyby, wspomganie, MFA, ABS, minimum 2x aribag, 3 letnie auto

jakiś tekst

mało ?

Napisano

> 1)to nie jest ani 1,4 75KM ani 1,4 100KM

> to jest zmodernizowany silnik 1,4 85 KM

Jechałem tym w Polo - nadal to lipa no.gif

> 2) klima, centralny, instalacja LPG, elektryczne szyby, wspomganie, MFA, ABS, minimum 2x aribag, 3

> letnie auto

Nadal bez rewelacji - brzydkie to ,to a do tego plasticzery w srodku ma straszne i ciasnawo tam troche.

> jakiś tekst

Tak jak wszystkim diesle pala 5.5 w miescie wink.gif

> mało ?

Mało smile.gif

Napisano

> p.s. Wersja poważka

> Quote:

> Wersja Sportrider Cool II - z dodatkowym wyposażeniem: kierownica i drążek zmiany biegów poszyty

> skórą.

A czemu porażka? W ogłoszeniu widzę:

Quote:

ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio / CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, komputer, welurowa tapicerka, światła przeciwmgłowe, przyciemniane szyby

Czego więcej oczekiwać po samochodzie tej klasy? Jedyne do czego można się przyczepić to silnik - 15 s do 100 km/h pad.gif Jak oni to zrobili?

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> A czemu porażka? W ogłoszeniu widzę:

> Quote:

> ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio /

> CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, komputer, welurowa tapicerka,

> światła przeciwmgłowe, przyciemniane szyby

> Czego więcej oczekiwać po samochodzie tej klasy? Jedyne do czego można się przyczepić to silnik -

> 15 s do 100 km/h Jak oni to zrobili?

Wypas raczej normalny ale 27 tys bym za to nie dal ok.gif

Napisano

> A czemu porażka? W ogłoszeniu widzę:

> Quote:

> ABS, el. szyby, el. lusterka, klimatyzacja, alufelgi, centralny zamek, poduszka powietrzna, radio /

> CD, wspomaganie kierownicy, immobiliser, instalacja gazowa, komputer, welurowa tapicerka,

> światła przeciwmgłowe, przyciemniane szyby

> Czego więcej oczekiwać po samochodzie tej klasy? Jedyne do czego można się przyczepić to silnik -

> 15 s do 100 km/h Jak oni to zrobili?

> pozdrawiam,

> bromsky

jakiś tekst

11,9 wg katalogu na mniejszych felgach pewnie mniej

Napisano

> Wypas raczej normalny ale 27 tys bym za to nie dal

To jest normalny wypas w takim samochodzie? Powiedz czego brakuje... poza silnikiem hehe.gif

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> Jechałem tym w Polo - nadal to lipa

do miasta na spokojnie wystarcza

> Nadal bez rewelacji - brzydkie to ,to a do tego plasticzery w srodku ma straszne i ciasnawo tam

> troche.

nadal to jest auto do miasta....

> Tak jak wszystkim diesle pala 5.5 w miescie

to jak pali nawet 9 litrów LPG * 2,3~ 21gr za 100km

masssakara...

> Mało

no to nie wiem czego oczekujesz

a dla mnie Ibiza jest ładniejsza od tych wszystkich Almer, Astrów, Laczetich i Fabii...

moze 206, Grande Punto, Leon I byłyby ładniejsze wink.gif

Napisano

> jakiś tekst

> 11,9 wg katalogu na mniejszych felgach pewnie mniej

Hmm, znów złapałem się na błąd w autocentrum.pl jakiś tekst. Widzę, że serwis ten (przynajmniej jeśli chodzi o seata) jest zupełnie niewiarygodny.

pozdrawiam,

bromsky

Napisano

> Witajcie

> Przymierzam się do szukania następcy matiza

> 5 Meriva

> Co byście wybrali?

Mam Merive z 2005 "od nowości" -tzn. kupiłem od sąsiada grinser006.gif

Osłony przegubów juz zmieniałem po obydwu stronach, pomimo malego przebiegu (ponizej 50kkm) głownie po gładkich drogach wymianialem złamaną sprezyne z przodu, odpadło szkło lusterka bocznego spineyes.gif (ale wiele opli ma taką przypadłość), samouruchamiające się radio cd30mp3 (tez powszechny feler-trzeba pamietac zeby wyłączyć przed wyjęciem kluczyka ze stacyjki i masz spokój) - poza tym tylko eksploatacja... auto fajne tylna kanapa ciekawa (zmienic mozesz na 2 siedzenia), dual audio tez fajne, 1.4 16V tez daje rade-jest słaby ale bez tragedii nawet z włączoną klimą

Napisano
  • Autor

Za waszą namową dodałem do mojej listy ibize aczkolwiek silnik 1,4 rzeczywiście nie wygląda za ciekawie...

Lacetti odpada bo ponoć nawet 1,4 lubi się napić jak 1,8 a kuni nie czuć...

Fabia - kapeluszowata oink.gif

206 - mój znajomy miał i na dżwięk słowa 206 do tej pory rzuca bluzgami zeby.GIF

Leon coś mi na oku nie leży - chyba za sportowy wink.gif

Grande Punto już mi się opatrzył i znudził oslabiony.gif

Astra III trochę jeszcze ciut za droga w odpowiedniej wersji... buu.gif

Czekam na kolejne ciekawe opinie i pomysły food.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.