Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

co zamiast spodni? + pytanie o kierunkowskaz

Featured Replies

Napisano

Siemanko

Zwykle moto jezdze do pracy, na rybki i w tym podobne, raczej bliskie miejsca. Nie bardzo pasuje mi smiganie tam w spodniach motocyklowych, wiec zastanawiam sie nad alternatywa.

Po pierwsze myslalem o jeansach na moto - tych z ochraniaczami. Uzywal tego ktos z was? jak wrazenia? mozna je nosic 'normalnie' poza moto, czy sa jednak niewygodne i szerokie?

drugi pomysl to zakladane czegos takiego: nakolanniki - mozna to zalozyc pod spodnie/na spodnie? wtedy po zejsciu z moto zwyczajnie bym sobie odpial i by nie przeszkadzalo w chodzeniu.

Fajnie by bylo cos wymyślić, bo szkoda stawów no i jednak byloby bezpieczniej.

aha i bonusowo pytanie o kierunkowskaz - chcialbym (w sumie to musze) wymienic jeden kierunek przedni. i tutaj pytanie, czy wymaga to ciecia kabelkow i lutowania, czy kable sa zamontowane na jakiejs wtyczce? moto to CBF 500, ale podejrzewam ze w CB naked jest identycznie.

pozdro

fosfor

Napisano

> nakolanniki - mozna to zalozyc pod spodnie/na spodnie?

Jakis czas uzywalem takich nakolanników. Mozna je zakładac na spodnie ale niby powinno sie pod. Są troszke niezbyt wygodne, i srednio praktycznie jesli nie masz gdzie ich zostawić (np jakies załatwianie spraw na mieście). Dodatkowo moje nie chroniły specjalnie przed zimnem ani przewianiem (dmuchało przez łaczenia)

Co do kierunkowskazu możesz zrobic, to jedynym wytycznym którym powinieneś sie kierować to szczelność i niezawodność takiego połączenia, a czy bedzie to lutowane czy na złączki to juz szczegół

Napisano

ja wymieniałem w tym tygodniu tylny w CB. Kable miałem poklejone pod siedzeniem z kiepskim dostępem i musiał bym ściągać plastiki, więc użyłem starych kabli:) Ogólnie zamienniki kierunkowskazów są tak kiepskie, że z nowego kierunku to wziąłem tylko pomarańczowe szkiełko i ten plastik czarny w którym to wszystko jest zamknięte. Reszta różniła się tak bardzo od oryginału że trzeba było kombinować:)

Napisano

Ja jeżdżę głównie w jeansach Berika model 7972 i wg mnie dobrze sie sprawdzają. Są grubsze, mają ochraniacze na kolanach i skórę od wewnątrz na biodrach i tyłku.

o właśnie takie mam

Spokojnie mozna w nich po mieście chodzić, jak jeżdżę do pracy to też czasem nie przebieram. Niestety przez tą skórę na biodrach szybko się 'przegrzewam' przy pracy siedzącej np. przy komputerze.

W komplecie z bielizną termoaktywną nawet w zimne dni są OK.

Napisano
mam dwie pary jeansow mottowear, polecam, daje sie w nich normalnie chodzisz a nowy model espada jest super
Napisano

można takie kowbojki na zwykłe jeansy zarzucac, nie pamiętam jak to się nazywa

Napisano
  • Autor

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. W takim razie szukam jeansow i bedzie ok.gif

Pozdrawiam i szerokosci wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.