Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak wybić ten cholerny sworzeń

Featured Replies

Napisano

Jak w temacie oczywiście z obejmy przy kole a nie z wahacza, już mam cały wahacz zdemontowany a to cholerstwo trzyma mi wahacz dalej przy samochodzie i nic nie pomaga. sciana.gif

Napisano

Wal młotkiem w zwrotnicę. Raz z jednej raz z drugiej strony. Lej odrdzewiacz. A jak to nie pomoże grzej palnikiem, przywal młotkiem i nie ma siły musi puścić..

Napisano

> Wal młotkiem w zwrotnicę. Raz z jednej raz z drugiej strony. Lej odrdzewiacz. A jak to nie pomoże

> grzej palnikiem, przywal młotkiem i nie ma siły musi puścić..

Uściślając - dwoma młotkami na raz. Jeden duży przystawiasz z jednej strony a drugim walisz z drugiej - musi puścić.

Napisano

> Jak w temacie oczywiście z obejmy przy kole a nie z wahacza, już mam cały wahacz zdemontowany a to

> cholerstwo trzyma mi wahacz dalej przy samochodzie i nic nie pomaga.

pod zwrotnice podkładasz coś twardego a w wahacz walisz od góry młotkiem przez jakąś przedłużkę np; przecinak

Napisano

> No no. Coś w ten deseń miało być.

No. I najlepiej do tego zdjąć przegub z piasty bo potem Raven musi gumową osłonę wymieniać spineyes.gif

Napisano

> Jak w temacie oczywiście z obejmy przy kole a nie z wahacza, już mam cały wahacz zdemontowany a to

> cholerstwo trzyma mi wahacz dalej przy samochodzie i nic nie pomaga.

Ja tam popuszczam nakrętkę na sworzniu tak żeby zrównała się ze śrubą wkładam coś a'la przecinak między nakrętkę a piastę i wbijam z boku. Zawsze wyskoczy. Jak nie po polać odrdzewiaczem, poczekać chwilę i bić. Po 17 latach sworzeń wyskoczył mi bez problemu

Napisano
  • Autor

> pod zwrotnice podkładasz coś twardego a w wahacz walisz od góry młotkiem przez jakąś przedłużkę np;

> przecinak

Nawet 5 kilowym młotem nie dało tak rady angryfire.gif

Napisano
  • Autor

> Ja tam popuszczam nakrętkę na sworzniu tak żeby zrównała się ze śrubą wkładam coś a'la przecinak

> między nakrętkę a piastę i wbijam z boku. Zawsze wyskoczy. Jak nie po polać odrdzewiaczem,

> poczekać chwilę i bić. Po 17 latach sworzeń wyskoczył mi bez problemu

Też to próbowałem i... nic. Siedzi jak zaklęty, prędzej nakrętkę i śrubę zniszczyłem (na szczęście nie tak bardzo aby nie dało nakrętki przekręcić).

Napisano
  • Autor

> Uściślając - dwoma młotkami na raz. Jeden duży przystawiasz z jednej strony a drugim walisz z

> drugiej - musi puścić.

No widzisz. Stary sposób wybijania końcówek drążków.:)

Zapomniałem o tym, a przecież tyle razy człowiek je wymieniał w maluchu, ale ile to lat temu było... spineyes.gif

Właściwie miałem wymienić tylko sworzeń bo latał już jak żyd po pustym sklepie, ale sprzedawca dobrze podpowiedział abym kupił cały wahacz, bo moich młotkach teraz raczej nie nadawałby się do użytku. zlosnik.gif

Napisano

> No widzisz. Stary sposób wybijania końcówek drążków.:)

> Zapomniałem o tym, a przecież tyle razy człowiek je wymieniał w maluchu, ale ile to lat temu

> było...

> Właściwie miałem wymienić tylko sworzeń bo latał już jak żyd po pustym sklepie, ale sprzedawca

> dobrze podpowiedział abym kupił cały wahacz, bo moich młotkach teraz raczej nie nadawałby się

> do użytku.

Ja miałem inny patent na wybicie sworznia.

Odkręcałem śrubę ze sworznia, następnie podkładałem grubą o dużej średnicy podkładkę pomiędzy śrubę sworznia a przegub koła.

Odkręcałem dalej, siła skrętna śruby sama wypychała sworzeń.

Proste i skuteczne.

Napisano
  • Autor

> No. I najlepiej do tego zdjąć przegub z piasty bo potem Raven musi gumową osłonę wymieniać

Musialeś wykrakać? angryfire.gifirked.gif

zlosnik.gif

Ale nie mlotkiem a stabilizatorem, którego nie zdjąlem a skubany sztywny jest oink.gif że hej. No i kolejna robota... beksa.gif

piszesz zdjąć przegub z piasty - jest na to prosty sposób? hmm.gif

Napisano

> Musialeś wykrakać?

> Ale nie mlotkiem a stabilizatorem, którego nie zdjąlem a skubany sztywny jest że hej. No i

> kolejna robota...

> piszesz zdjąć przegub z piasty - jest na to prosty sposób?

a obie strony miałeś podniesione?

pozdr

Napisano
  • Autor

> a obie strony miałeś podniesione?

> pozdr

nie. podnośnik z jednej strony hmm.gif

Napisano

> nie. podnośnik z jednej strony

no to masz powód - ja zawsze podnoszę obie strony jak w aucie jest stabilizator.

jest łatwiej i mniej strat potem jest.

pozdr

Napisano
  • Autor

> no to masz powód - ja zawsze podnoszę obie strony jak w aucie jest stabilizator.

> jest łatwiej i mniej strat potem jest.

> pozdr

Eee , po odpięciu stabilizatora od wahacza, jak tylko naturalnie sie oprze o os to nie uszkadza niczego. A po odkręceniu obejm trochę opadł. Uszkodzilem podczas montazu, gdy musialem wbić obejmy na gumy i nowego wahacza i stabilizatora, by je potem skręcić pod podłogą czterema śrubami. Podnośnik i łyżka do kół mi pomogły, ale podnosząc łyżką stabilizator nie zwróciłem uwagi na gumę i ... uszkodziłem. oink.gif Po skręceniu tego wszystkiego i podniesieniu koła (a raczej półosi, wahacza) do pozycji normalnej za pomocą podnosnika stabilizator naturalnie sie ulozył i przykręenie go do wahacza nie stanowiło problemu. ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.