Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ubezpieczenie OC, AC, NW

Featured Replies

Napisano

Witam,

Chciałem się dowiedzieć o zmianę ubezpieczyciela. Interesuje mnie cały pakiet OC, AC, NW (auto: panda 3 lata)

I standardowe pytanie: co polecacie? hmm.gif

Tak żeby mnie nie 270747800-sex.gif

i w razie jakiejś szkody i jej naprawy (np z AC) było oryginalnie, bez udziału własnego i z czymś zastępczym na czas naprawy waytogo.gif

Czy jak będę zmieniał ubezpieczyciela obecnemu muszę wypowiedzieć umową?

Napisano

> Witam,

> Chciałem się dowiedzieć o zmianę ubezpieczyciela. Interesuje mnie cały pakiet OC, AC, NW (auto:

> panda 3 lata)

> I standardowe pytanie: co polecacie?

> Tak żeby mnie nie

> i w razie jakiejś szkody i jej naprawy (np z AC) było oryginalnie, bez udziału własnego i z czymś

> zastępczym na czas naprawy

> Czy jak będę zmieniał ubezpieczyciela obecnemu muszę wypowiedzieć umową?

mam PTU wraz z szkoda drobna do 1500zl

Napisano

> Witam,

> Chciałem się dowiedzieć o zmianę ubezpieczyciela. Interesuje mnie cały pakiet OC, AC, NW (auto:

> panda 3 lata)

> I standardowe pytanie: co polecacie?

> Tak żeby mnie nie

> i w razie jakiejś szkody i jej naprawy (np z AC) było oryginalnie, bez udziału własnego i z czymś

> zastępczym na czas naprawy

warunki dla każdego z osobna TU sa takie same w całym kraju, natomiast sposób likwidacji zależy od likwidatora

> Czy jak będę zmieniał ubezpieczyciela obecnemu muszę wypowiedzieć umową?

wypowiadasz OC, najpóźniej w dniu poprzedzającym wygaśnięcie obecnej polisy

Napisano
  • Autor

> warunki dla każdego z osobna TU sa takie same w całym kraju, natomiast sposób likwidacji zależy od

> likwidatora

Właśnie chodzi mi o Wasze doświadczenie przy likwidacji szkody bo wiadomo jak ma się zapłacić składkę to wszyscy są mili i grzeczni a jak się chce wykorzystać ubezpieczenie to nagle każdy udaje greka i na niczym się nie zna

> wypowiadasz OC, najpóźniej w dniu poprzedzającym wygaśnięcie obecnej polisy

waytogo.gif

Napisano

> Właśnie chodzi mi o Wasze doświadczenie przy likwidacji szkody bo wiadomo jak ma się zapłacić

> składkę to wszyscy są mili i grzeczni a jak się chce wykorzystać ubezpieczenie to nagle każdy

> udaje greka i na niczym się nie zna

to u siebie na "dzielni" pytaj, albo bierz bezgotówkową i naprawiaj w aso

Napisano

Ale przecież to nie od Ciebie zależy gdzie jest sprawca ubezpieczony ok.gif

Jeśli natomiast chodzi o AC to i tak najważniejsze są zapisy w umowie ok.gif

Napisano

> Właśnie chodzi mi o Wasze doświadczenie przy likwidacji szkody bo wiadomo jak ma się zapłacić

> składkę to wszyscy są mili i grzeczni a jak się chce wykorzystać ubezpieczenie to nagle każdy

> udaje greka i na niczym się nie zna

Ja polecam allianz. Sprawdzony przy likwidacji szkody. Szybkie oględziny (na następny dzień po zgłoszeniu), szybka decyzja o przyznaniu odszkodowania, szybka wypłata (przelew na konto). Z tego co się orientuję to ubezp jest bez udziału własnego, nie ma amortyzacji części (ceny części nowych), o formie likwidacji szkody (tzn. wypłata na podst oszacowania lub zwrot na podstawie rachunków) decydujesz jak już jest szkoda a nie przy zawieraniu umowy (istotne bo czasami warto zrobic naprawę nawet bezgotówkowo a czasami wziąć kasę za wycene i np. olać naprawe jak to tylko zadrapanie). Maja jeszcze cos takiego, że jak jest wina kogoś innego przy kolizji i on ma pokryc szkodę ze swojego OC to wtedy można skorzystać ze swojego AC. W takiej sytuacji allianz wypłaca nam pieniądze a sam sciąga kasę z OC sprawcy. Jeżeli uda mu sie sciągnąć cokolwiek (nawet 1 zł) to wtedy my nie tracimy zniżek za wypłatę z naszego AC.

Ja sam niestety nie ubezpieczam w Allianz bo mam za stare auto. Ale powyższe inf sa od osoby która w allianzie ma ubezp. i juz była zmuszona do korzystania z polisy (AC).

Aha, w allianzie jest tak że maksymalny wiek ubezpieczenia dla auta to 8 lat. Ale kontynuując ubezpieczenie nie ma limitu. A np. w PZU po wielu latach ubezpieczenia (i bezszkodowej jazdy) mojemu ojcu podziękowali i już nie ubezpieczyli samochodu...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.