Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wyświetlacz- nowy komunikat

Featured Replies

Napisano

Proszę znawców o rozszyfrowanie komunikatu, który pojawił się dzisiaj. Wyświetla symbol kłódki, a następnie komunikat:

-Flat Battery, Remote Control. Z tłumaczenia wynika: Wyczerpany akumulator, pilot zdalnego sterowania.

Po kilku minutach kłódka gaśnie i nic się nie dzieje. Auto odpala normalnie. Mam jednak obawę, że może nie odpalać.

Baterię w pilocie zmieniłem tydzień temu. Słabo już otwierała, ale komunikatu żadnego nie było.Może ktoś się zetknął z takim komunikatem. sciana.gif

Napisano

Włożyłeś kiepską baterię?

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Włożyłeś kiepską baterię?

> Pozdrawiam BAS

Włożyłem CR2032, 3V. Włożyłem do jednego kluczyka. W drugim jest stara bateria i dwa kluczyki otwierają z pilota, a komunikat przy każdym. Sugerujesz, że bateria może być kiepska świeżo kupiona?

Napisano

Sugerujesz, że bateria może być kiepska świeżo

> kupiona?

Biorąc pod uwagę że sprzedawca mógł kupić ich całego tira kilka lat temu i sprzedaje do dziś, tak się zdarza, kup jeszcze jedną tylko w innym sklepie i sprawdź wink.gif

Pozdrawiam.

Napisano

dlaczego nie? jeśli przeleżała u sprzedawcy 8 lat w szufladzie ...

Napisano

> Włożyłem CR2032, 3V. Włożyłem do jednego kluczyka. W drugim jest stara bateria i dwa kluczyki

> otwierają z pilota, a komunikat przy każdym. Sugerujesz, że bateria może być kiepska świeżo

> kupiona?

Tak, ale jak przy obu kluczykach to mało prawdopodobne.

Skąd jesteś(jak Łódź to wal do mnie na priv.)? Trzeba by podłączyć się pod body computer i sprawdzić.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Tak, ale jak przy obu kluczykach to mało prawdopodobne.

> Skąd jesteś(jak Łódź to wal do mnie na priv.)? Trzeba by podłączyć się pod body computer i

> sprawdzić.

Chętnie bym skorzystał, ale do Łodzi mam 300km, a od Białowieży 20, ale dzięki za chęci. Baterie oczywiście zmienię, ale zastanawia mnie fakt, że przed zmianą baterii pilot już nie otwierał drzwi, ale komunikatów żadnych nie było. Po zmianie baterii tydzień chodziło OK. Dzisiaj po nocy komunikat.

Napisano

> zastanawia mnie fakt, że przed zmianą baterii pilot już nie otwierał

> drzwi, ale komunikatów żadnych nie było.

Bo pewnie bateria była zbyt słaba, żeby mu powiedzieć, że jest słaba.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Bo pewnie bateria była zbyt słaba, żeby mu powiedzieć, że jest słaba.

> Pozdrawiam BAS

Dzięki. Zaraz jadę po baterie. Mam nadzieję że pomoże. Pozdrówka.

Napisano

> Dzięki. Zaraz jadę po baterie.

Jak kupowałem dawniej baterie to miały 3.35V (Panasonic), a dzisiaj wszędzie pełno Maxell, np. na All...gro po parę groszy mają tylko 3V. Panasonica na płycie głównej jak już spadła do 3V to bios się sypał.

Napisano
  • Autor

> Jak kupowałem dawniej baterie to miały 3.35V (Panasonic), a dzisiaj wszędzie pełno Maxell, np. na

> All...gro po parę groszy mają tylko 3V. Panasonica na płycie głównej jak już spadła do 3V to

> bios się sypał.

Właśnie zmierzyłem. Stara bateria w zapasowym kluczyku Lijia 3,06V, a nowa Sony 3,09V. Może rzeczywiście za mało?

Napisano

> Właśnie zmierzyłem. Stara bateria w zapasowym kluczyku Lijia 3,06V, a nowa Sony 3,09V. Może

> rzeczywiście za mało?

Teraz jak miałem płytę miniITX z baterią KTV czy podobnie napięcie wynosiło 3,25V. Baterie litowe mają to do siebie że rozładowana trzyma napięcie 3V, a pojemność energii zero.

Kiedyś aparat foto nie chciał działać, bateria 3V, a on głupiał więc myślałem że się popsuł, aż w końcu przypomniało mi się że to przecież litowa i po wymianie aparat ożył.

Napisano
  • Autor

> Teraz jak miałem płytę miniITX z baterią KTV czy podobnie napięcie wynosiło 3,25V. Baterie litowe

> mają to do siebie że rozładowana trzyma napięcie 3V, a pojemność energii zero.

Włożyłem nowe baterie i wszystko wróciło do normy. Jeśli można jeszcze dwa pytania: W którym miejscu w aucie znajduj się czujnik, który współpracuje z pilotem i drugie: z ilu metrów pilot powinien otwierać. W moim aucie do 5 metrów, czy to nie za mało? hmm.gif

Napisano

> W którym miejscu w aucie znajduj się czujnik, który współpracuje z pilotem

Jeżeli masz na myśli zdalne sterowanie, to odbiornik jest w bodykomp.

Napisano
  • Autor

> Jeżeli masz na myśli zdalne sterowanie, to odbiornik jest w bodykomp.

Tak, chodzi o zdalne sterowanie. Wydaje mi się, że najdalszy zasięg jest wtedy gdy włączam pilota z kierunku tylnej prawej lampy i wtedy jest zasięg do 5 mm. Z innego miejsca jeszcze mniej. Czy to normalne?

Napisano

zależy gdzie to sprawdzasz - bo w powietrzu lata dużo fal ( nawet wi-fi hehe.gifhehe.gifzlosnik.gif ).

Napisano

> zależy gdzie to sprawdzasz - bo w powietrzu lata dużo fal ( nawet wi-fi ).

Pilot działa na 433MHz a wifi na 2.4GHz.

Co nie zmienia faktu, że najlepiej takie rzeczy sprawdzać na łące gdzieś głęboko w Bieszczadach.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> WI-Fi było nawiązaniem do reklamy netii

Aaaaa, bzzzzz przewodowy rotfl.gif

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Aaaaa, bzzzzz przewodowy

> Pozdrawiam BAS

Pora chyba zamknąć temat. Koledzy jaja sobie robią, a ja chciałem się tylko dowiedzieć, czy w Waszych bolidach też jest podobny zasięg. beksa.gifWiem, że w innych autach zasięg jest o wiele większy. Pozdrawiam zainteresowanych. przytul.gif

PS. Sory 5mm. Zwykła literówka. Chodziło o 5m.

Napisano
  • Autor

> Przecież napisałem Ci że to zależy od zakłóceń

W każdym bądź razie wszystkim wielkie dzięki 20.GIF

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.