Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Citroen C5 zakup

Featured Replies

Napisano

witajcie

Jako, że z xsary się już wyleczyłem po oględzinach kilku aut,spodobał mi się C5 taki autobus no i wygodny grinser006.gif

Tylko martwi mnie to zawieszenie, czy jeśli nastąpi awaria tej hydrauliki da się normalnie jechać? (tzn dojechać do domu jak się jest w trasie) Czy jest to rozwiązanie awaryjne i jak wyglądają kwestie serwisu takiego rozwiązania? (koszty) Interesuje mnie jakiś silnik benzynowy +LPG bo diesle obarczone są za wysokim ryzykiem awarii.

Napisano
  • Autor

> co do LPG możesz poczytać tu:

> http://www.klub.citroen.triger.com.pl/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=40787

> wygląda na to, że dobrze znoszą o ile instalka jest dobrze założona

dzięki na temat LPG widzę, że opinie pozytywne cool.gif

Napisano

to poszukaj sobie wersji z klasycznym stalowym zawieszeniem.

Napisano

> to poszukaj sobie wersji z klasycznym stalowym zawieszeniem.

To wtedy zakup Citroena traci sens.

Napisano
  • Autor

> To wtedy zakup Citroena traci sens.

dla mnie nie, chce spore auto które da się zagazować komfort jest na drugim planie ponieważ do tej pory wszystkie auta jakie miałem były zglebione i usztywnione. Teraz natomiast ma być więcej komfortu ale bez przesady nie musi być ekstremalnie wygodnie. Tylko teraz pytanie jak rozpoznać wersję ze zwykłym zawieszeniem?

Napisano

> Tylko teraz pytanie jak rozpoznać wersję ze zwykłym zawieszeniem?

Zacznijmy od sprecyzowania, czy pytasz o poprzednią wersję C5, czy o obecną? zlosnik.gif W aktualnie sprzedawanej w salonach C5 tradycyjne zawieszenie towarzyszy dwóm najskromniejszym wersjom wyposażeniowym.

Napisano

> witajcie

> Jako, że z xsary się już wyleczyłem po oględzinach kilku aut,spodobał mi się C5 taki autobus no i

> wygodny

> Tylko martwi mnie to zawieszenie, czy jeśli nastąpi awaria tej hydrauliki da się normalnie jechać?

> (tzn dojechać do domu jak się jest w trasie) Czy jest to rozwiązanie awaryjne i jak wyglądają

> kwestie serwisu takiego rozwiązania? (koszty) Interesuje mnie jakiś silnik benzynowy +LPG bo

> diesle obarczone są za wysokim ryzykiem awarii.

Co do zawieszenia - wbrew pozorom daje radę.

Znam dobrze 2 C5, tyrające na taryfie (rocznik 2000 i 2004) - i w obu działy się różne przygody ale do sfer i zawieszenia zastrzeżeń specjalnych nie było

Napisano
  • Autor

> Zacznijmy od sprecyzowania, czy pytasz o poprzednią wersję C5, czy o obecną?

Mam na myśli C5 z pierwszych lat produkcji.

Napisano

> Mam na myśli C5 z pierwszych lat produkcji.

Jeśli chodzi o poprzedni model, to nie ma żadnego dylematu - bo i nie ma tradycyjnego zawieszenia.

Napisano
  • Autor

> Jeśli chodzi o poprzedni model, to nie ma żadnego dylematu - bo i nie ma tradycyjnego zawieszenia.

szkoda, odpuszczam więc sobie kolejną cytrynę frown.gif

Napisano

> szkoda, odpuszczam więc sobie kolejną cytrynę

Dlaczego? Przecież zawieszenie pneumatyczne jest tańsze w eksploatacji i mniej awaryjne od tradycyjnego ( pod warunkiem że jest serwisowane i zadbane).

Przez pierwsze 200 tys. ( co najmniej ) nie robisz z nim nic!

A komfort nieporównywalny z niczym.

Niemiej lepiej wybrać modele po 2004 (lifting)

Wyposażenie jakiego próżno szukać w vw, fordzie czy w oplu ( m.in. ESP i 8 poduch nawet w wersji golas).

Napisano
  • Autor

> Dlaczego?

Ja przy aucie robię zawsze wszystko sam, nikomu nie pozwalam się dotykać do mojego pojazdu (przykre doświadczenia z przeszłości) Obawiam się jednak, że miałbym problemy z tym zawieszeniem jeśli chodzi o jego serwisowanie we własnym warsztacie bez profesjonalnego sprzętu.

Napisano

ojciec jeździ C5 z 2003roku. Od samego początku jeden właściciel. Zero kłopotów z zawieszeniem...

Napisano

> ojciec jeździ C5 z 2003roku. Od samego początku jeden właściciel. Zero kłopotów z zawieszeniem...

a ile przejechał?

Napisano

> Dlaczego? Przecież zawieszenie pneumatyczne jest tańsze w eksploatacji i mniej awaryjne od

> tradycyjnego ( pod warunkiem że jest serwisowane i zadbane).

A jaką masz tego gwarancję w używanym aucie ?

Napisano

> A jaką masz tego gwarancję w używanym aucie ?

Ale i tak jest trwalsze niż tradycyjne zawieszenie, więc ryzyko mniejsze.

Napisano

> Ale i tak jest trwalsze niż tradycyjne zawieszenie, więc ryzyko mniejsze.

A specjalisci piszą, że jak coś padnie to trzeba wymieniać wszystkie elementy (tzn. gruszki, pompe która jest droga, itd...)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.