Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zakup radia

Featured Replies

Napisano

Witam

planuję zakupić nowe radio do swojego auta i oto takie dwa modele wpadły mi w oko

1 http://www.allegro.pl/item1066755674_kenwood_kdc_w4047ua_4047ug_gwarancja_pl_i_gratis.html

2 http://www.allegro.pl/item1063031895_pioneer_deh_2200ub_2220ub_2200ubb_gwarancja_pl.html

które radio wybrać i dlaczego ?

a może coś innego możecie polecić do 300 zł

z góry dzięki pozdrawiam

Napisano

warunki moze nie miarodajne ale oba mialem "w lapkach"

1. ibiza - kenwood -> ogolnie fajne radio, helixy db calkiem niezle pod nim graly

2. vw transporter (ten przed liftem) - pionek -> ori glosniki - tez bylo ok, dobrze pasowal do kokpitu rotfl.gif

wzialbym chyba to ktore bardziej pasuje wizualnie ze wskazaniem na kena zlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

wizualnie oby dwa pasują bo ja w mietku mam czerwone podświetlanie i szwagier tez chce kupić do primery i też ma czerwone podświetlanie więc wizualnie każde pasuje tylko które będzie lepsze?? dlaczego ze wskazaniem dla kenwooda?

Napisano

Osobiście wybrałbym Kenwooda.

Miałem, grał przyjemnie, zaś pionek wydawał mi się zbyt surowy pod względem odsłuchu.

Napisano

> a może coś innego możecie polecić do 300 zł

Kenwoody mają dość "głębokie" panele. Mnie do Matiza nie podchodził bo za bardzo wystawałby z deski. Szukałem odtwarzacza z wejściem USB z tyłu (na kablu) i wybrałem Clariona CZ209- żaden gwizdek nie wystaje z przodu bo końcówka USB jest doprowadzona do schowka.

Teraz jest nowszy model, np. CZ209ER ale ciut powyżej 300zł.

Poza dobrym dźwiękiem zaletą jest bardzo "oszczędny" wyświetlacz bez zbędnych bajerów. W wersji czerwonej również świeci na czerwono skromny.gif

Napisano

> Warte to cos za te kase?

> http://www.allegro.pl/item1062855113_radio_manta_nowe_mp3_usb_aux_sd_mmc_rs4500_gratis.html

> kumpel ma to w A4 nawet gra wmiarę

ten scyzoryk to dodają, żeby ktoś się mógł pochlastać jak dźwięk usłyszy??

hahaha.gif

przepraszam, ale nie mogłem się powstrzymać hehe.gif

20.GIF

Napisano

> Powiedz ile chcesz wydać?

> Za podobną kwotę masz takie:

> ALPINE CDE-111r

> ALPINE CDE-9872R

Jak najmniej,te drugie Alpine miałem w A I ,szkoda ze bez usb jest .Ogladałem też te cde-111 r ,troche kosztuje 270751858-jezyk.gif konkretnie chodziło mi o opine tej Manty ,bo niechce wydac duzo na radio z usb ,bo w nastepnym aucie bedzie juz fabryczne wbudowane(Foka II ,Astra III np.)A tym pojezdze z rok,dwa.

Napisano

Coś za coś.

Albo nowe albo ze wszystkimi bajerami smile.gif

Allegro pełno posiada ofert używanych. Jeśli ma pograć dobrze poszukałbym czegoś od konkretnego producenta wink.gif

Napisano

> Powiedz ile chcesz wydać?

> Za podobną kwotę masz takie:

> ALPINE CDE-111r

od dłuższego czasu chodzi mi po głowie ten model wink.gif

do niego 165 mm w drzwi z przodu, sub w bagażniku, i jakiś wzmacniacz - budżet plus minus 1500 PLN z radiem - mógłbyś coś polecić do tego radyjka? wink.gif

20.GIF

Napisano

To zależy czy chcesz na nowych gratach czy starych składać audio...

Na nowych to pewnie na przód coś z Hertza, ESX'a albo Helixa.

Kable Macroma, sub zależnie od tego do jakiej muzyki i ile przestrzeni możesz poświęcić.

Napisano

> To zależy czy chcesz na nowych gratach czy starych składać audio...

> Na nowych to pewnie na przód coś z Hertza, ESX'a albo Helixa.

> Kable Macroma, sub zależnie od tego do jakiej muzyki i ile przestrzeni możesz poświęcić.

Czy z przodu z drzwiach lpeiej zagra zestwa dwudrozny czy jednodrożny? Wysokotonowe mam w podszybiu.

Napisano

> Czy z przodu z drzwiach lpeiej zagra zestwa dwudrozny czy jednodrożny? Wysokotonowe mam w

> podszybiu.

Jeden waytogo.gif

Napisano

I kupiłem Mante zlosnik.gifJedno mnie irytuje ,nie ma regulacji treble,bas.Ale jest Lound ok.gif podbija brzmienie. Z usb gra bardzo czysto,reszta sie zobaczy .

Napisano
  • Autor

> I kupiłem Mante Jedno mnie irytuje ,nie ma regulacji treble,bas.Ale jest Lound podbija

> brzmienie. Z usb gra bardzo czysto,reszta sie zobaczy .

W opisie na aukcji pisze że ma regulacje basu i sopranu

"Regulacja: Głośność, basy, soprany"

Napisano

> W opisie na aukcji pisze że ma regulacje basu i sopranu

> "Regulacja: Głośność, basy, soprany"

Wiem że pisze ale po naciśnięciu na gałke głosności jest tylko fader i balance crazy.gif Musze zadzwonic do nich i zapytac o to,moze nawet nie wiedza o tym felerze zlosnik.gif

Napisano

Zamiast klasycznej regulacji mogą być gotowe charakterystyki fabryczne (Rock, Pop, Classic itp) nazywane w takich sprzętach "equalizerem" grinser006.gif

Napisano

> Wiem że pisze ale po naciśnięciu na gałke głosności jest tylko fader i balance Musze zadzwonic do

> nich i zapytac o to,moze nawet nie wiedza o tym felerze

A próbowałeś dłużej przytrzymać naciśniętą tę gałkę?

Napisano

> Zamiast klasycznej regulacji mogą być gotowe charakterystyki fabryczne (Rock, Pop, Classic itp)

> nazywane w takich sprzętach "equalizerem"

Są aż 3 wink.gif

Napisano

> A próbowałeś dłużej przytrzymać naciśniętą tę gałkę?

Tak. Nic sie nie dzieje.Ogólnie jak na 165zł gra bardzo dobrze.Ale nie wiem czy nie za bardzo gubi fal w radiu po trasie .Stary Alpine lepiej łapał chyba. hmm.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.