Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak zimny to Ok. A zagrzany już nie :/

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich.

Mój problem polega na tym że, ostatnio wymieniłem czujnik położenia wału i wszystko było ok autko normalnie pali jeździ itp. Po paru tygodniach chciałem szybciej ruszyć ze świateł i nagle autko mi się dusi wiec jeszcze raz ruszam , zjeżdżam ze skrzyżowania wciskam pedał do końca i pojawia się szarpanie silnika i zapala się marchewa. frown.gif Dodam iż na zimnym silniku wszystko jest ok autko przyspiesza aż do odcinki, tylko jak ma 60 lub 70 stopni zaczyna wariować nie da się nawet ruszyć z piskami bo się dusi i zapala się marchewa, a silnik niegaśnie. confused.gif Pomóżcie frown.gif

Napisano

Wszystko wskazuje na czujnik który wymieniłeś. Przynajmniej u mnie tak było ok.gif

Napisano
  • Autor

> Wszystko wskazuje na czujnik który wymieniłeś. Przynajmniej u mnie tak było

Tzn może on być uszkodzony, że robią się takie objawy jak opisałem wyżej ?

Napisano

> Witam wszystkich.

> Mój problem polega na tym że, ostatnio wymieniłem czujnik położenia wału i wszystko było ok autko

> normalnie pali jeździ itp. Po paru tygodniach chciałem szybciej ruszyć ze świateł i nagle

> autko mi się dusi wiec jeszcze raz ruszam , zjeżdżam ze skrzyżowania wciskam pedał do końca i

> pojawia się szarpanie silnika i zapala się marchewa. Dodam iż na zimnym silniku wszystko jest

> ok autko przyspiesza aż do odcinki, tylko jak ma 60 lub 70 stopni zaczyna wariować nie da się

> nawet ruszyć z piskami bo się dusi i zapala się marchewa, a silnik niegaśnie. Pomóżcie

Mam podobnie tylko u mnie nic sie nie zaświeca. Jezeli chodzi o te ruszanie z piskiem. Mechanik u ktorego byłem powiedział ze może coś być z zaworami, jest to możliwe??

Napisano

> Wszystko wskazuje na czujnik który wymieniłeś. Przynajmniej u mnie tak było

u mnie to samo grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> Sonda lambda

Sonda sprawna na 100% wziąłem od brata z ccs i dalej to samo więc chyba ten czujnik położenia wału tylko dziwi mnie to że na zimnym jest ok. confused.gif

Napisano

wymien czujnik daj od brata i zobaczysz ew zobacz rozrząd czy nie ma za wielkiego luzu łancuszek czy pasek co tam masz bo moze przeskakiwac gdy ma za duzo luzu zawory odpadają.

Napisano

ja sie na tym nie znam co i jak tam tylko mówie co mi mechanik powiedział. Bo też jest problem z wmiare dynamicznym ruszeniem jest takie przyduszenie. Stwierdzil ze UPG dobra Sprzeglo dobre i niby wina zaworów. Mam sie jeszcze z nim umowić co i kiedy do roboty może macie jakieś sugestie to mu podsunę zeby na daremno nie rozgrzebywał skoro to nie to zlosnik.gif

Napisano

jak zalezne od temp to sprawdz czujnik temp - ten co podaje sygnal do ECU

Napisano

chętnie pośledzę temat bo mam chyba coś podobnego.

jak jest zagrzany i go zgaszę, a po jakiś 5 - 10 min gdy jeszcze nie wystygnie chce go odpalić to nie kij nie chce załapać. Trzeba mu podeptać trochę na gaz przed i w trakcie kręcenia żeby zaskoczył. Potem jest zamulony mocno. Czyściłem już czujnik położenia wału i podmieniałem, ale problem mam do dzisiaj. W zimę się nie pojawiał (pewnie przez temp. otoczenia)

jeśli mowa o czujniku temp. to o tym który jest wkręcony w termostat ? mam CC 900

Napisano
  • Autor

Okej Panowie z mojej strony temat do zamknięcia miałem przetarte kable na czujniku wału i było zwarcie jak szarpało silnikiem. Czujnik wyjęty polutowany bryka chodzi. A z tym że na zimnym nie szarpał to mój błąd, ponieważ na zimnym nie chciałem mu tak po garach dawać.

Ale jednak czujnik wału korbowego

Dzięki za pomoc Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.