Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[F] Sie porobilo po zaparkowaniu

Featured Replies

Napisano

2 tygodnie temu zaparkowalem swoja asterke pod blokiem nie zaciagajac recznego, tylko na biegu. Po tynczasei nei spsoob ruszyc samochodu - tylne kola stoja na debowo. Nie pomogl nawet focus z holem - astrynie sposob ruszyc. Co sie moglo stac? Bo w obrosniecie rdza nie bardzo chce mi sie wierzyc. Samochodem jechalembez oporow, felgi nie grzaly sie.

Jak odblokowac kola?

Napisano

> Jak odblokowac kola?

Nie jestem wróżką, ale odrzucam łożyska. Pewnie tak jak ja masz bębny. Ja zluzował bym linkę ręcznego, zdjął bym koła i nap...niczał bym w bębny mądrym młotkiem aż do skutku. Jedynie ta rdza mi przychodzi do głowy... Przecież linka się nie zbiegła.

Napisano

> 2 tygodnie temu zaparkowalem swoja asterke pod blokiem nie zaciagajac recznego, tylko na biegu. Po

> tynczasei nei spsoob ruszyc samochodu - tylne kola stoja na debowo. Nie pomogl nawet focus z

> holem - astrynie sposob ruszyc. Co sie moglo stac? Bo w obrosniecie rdza nie bardzo chce mi

> sie wierzyc. Samochodem jechalembez oporow, felgi nie grzaly sie.

> Jak odblokowac kola?

nie chce na wprost wrzuc wsteczny i dosc ostro puszczja sprzeglo

mialem podobny przypadek po zimie .ew popusc odpowietrzniki ale najpierw upewnij sie ktore kola chca jechac

Napisano

Powiem tak: nielicha historia zlosnik.gif

A tak całkiem serio - uważaj z tym młotem - może puścić, może coś uszkodzić - z takimi technikami trzeba ostrożnie (najlepiej ich unikać ale nie zawsze się da sciana.gif), na pewno nie próbuj ściągać bębnów w takim stanie bo na 99% je zniszczysz.

Jeśłi uda się popuścić te bębny to proponuje do nich zajrzeć, i ewentualnie wymienić podzespoły.

A nie miałeś problemów z hamowaniem?

Osobiście byłem świadkiem jak znajomy połączył asie z koparką grubą metalową linką i ciągnął ją dobre 15 metrów i nic tak zapiekły się hamulce po zimie którą spędziło auto w garażu icon_eek.gif

Pozdrawiam

Napisano

Ja ostatnio zostawiłem Astrę na miesięczny postój pod blokiem na ręcznym... W piątek okazało się że Aska się pogniewała i nie chce ruszyć. Wystarczył mały młoteczek i stuknąć od tyłu tam gdzie wchodzi linka... Puściło od razu...

Napisano
  • Autor

> nie chce na wprost wrzuc wsteczny i dosc ostro puszczja sprzeglo

> mialem podobny przypadek po zimie .ew popusc odpowietrzniki ale najpierw upewnij sie ktore kola

> chca jechac

Ze wstecznym juz probowalem - nie pisalbym tutaj, gdybym nie sprobowal bezinwazyjnych metod. A trzymaja oba tylne.

Napisano

> Ze wstecznym juz probowalem - nie pisalbym tutaj, gdybym nie sprobowal bezinwazyjnych metod. A

> trzymaja oba tylne.

Puknij lekko młoteczkiem. Nie musisz walić tylko stuknij smile.gif

Napisano

Miałem podobnie jak zostawiłem swojego maluszka na kilka tygodni.

Próba szarpania z 1 oraz wstecznego powiodła się na jednym kole.

Z zablokowanym 1 tylnym kołem maluszek pierwszy raz w życiu kręcił takie oberki, jakich nigdy nie udawało się wykonać wcześniej. zlosnik.gif

Oczywiście tak jak piszą przedmówcy, pomógło lekkie stuknięcie młotkiem w bęben.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.