Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

GAZ W CC

Featured Replies

Napisano

Mam pytanko ile palą gazu wasze CC700 bo mi wychodzi średnia 9l. miasto 20 %-trasa -80%. Trochę dużo tongue.gif chyba?

Napisano

~7-7,5l w mieście

9l to mi zimą palił

Napisano

jednemu pali 5, drugiemu 9, a jeszcze innemu 7. Wszystko zależy od tego jak jeździsz

Napisano
  • Autor

chodzi o to, że staram się spokojnie jeździć bez szaleństw. Jutro jadę na regulację.

Napisano

> Mam pytanko ile palą gazu wasze CC700 bo mi wychodzi średnia 9l. miasto 20 %-trasa -80%. Trochę

> dużo chyba?

Mi spala średnio 9-10litów (CCS)

Napisano

> Mi spala średnio 9-10litów (CCS)

jak miałem 700 to wychodziło bardzo podobnie 9-10 bez różnicy czy to lato czy zima

Napisano

> chodzi o to, że staram się spokojnie jeździć bez szaleństw. Jutro jadę na regulację.

to, ze jezdzisz spokojnie nie musi od razu oznaczac ze auto bedzie palic mniej. duzo za niskie obroty maja sie do spalania "podobnie" jak zbyt wysokie.

Napisano

> Mi spala średnio 9-10litów (CCS)

u mnie 0d 7 w górę przyy ccs-ie

Napisano

> Mam pytanko ile palą gazu wasze CC700 bo mi wychodzi średnia 9l. miasto 20 %-trasa -80%. Trochę

> dużo chyba?

mnie palił ok 8l. Nie skręcałem śruby bo chciałem żeby to w miarę jechało i żeby motorek zbytnio po pupie nie dostawał.

Napisano

Mi taki zestaw palił niezmiennie 9 po mieście i 6-7 w trasie zależnie od warunków. Czyli bez rewelacji, jakkolwiek różnica między kosztami benzyny a lpg znaczna. noPB nie używałem w ogóle.

Napisano

> dużo chyba?

Dużo - max 8 litrów więcej oznacza że coś jest nie tak.

Napisano

> Dużo - max 8 litrów więcej oznacza że coś jest nie tak.

Nie do końca. Przy poprawnie ustawionej mieszance spodziewaj się 20% większego spalania - no tak ogólnie bo przy dobrym przeliczeniu może wyjść i więcej. A skoro CC700 w mieście potrafi spalić i 7,5 bez większego wysiłku, to 8 gazu w tym wypadku pozostaje pobożnym życzeniem albo - zbytnim przykręceniem registra.

Edyta: chyba że w warunkach pozamiejskich - wtedy zgoda

Napisano

> dużo chyba?

wszystko zależy jaka trasa i jaką prędkością nią jedziesz. przy 80-90km/h powinien Ci spalić ok 7-8 litrów maksymalnie

Mi CC700 palił ok 7 a mieszanka była na bogato, tak ze przy hamowaniu silnikiem były czasem lekkie wybuchy w wydechu biglaugh.gif

A jeździłem przeważnie odcinek 40km w tym 10-15km miasto

Napisano

> duzo za niskie obroty maja sie do spalania "podobnie" jak zbyt wysokie.

no tu sie z Tobą nie zgodze

mam siene w gazie i jak moja zona jezdzi, to zmienia biegi przy 2 tys obr, bo tak jej kazałem- wtedy pali 9l/100, a jak ja jezdze, to ciagne do 3,5 tys i wtedy spala 11/100

Napisano

Mi pali CC 899 na gaźniku 10-12 litrów w mieście a na trasie tak 7-8,5 litra.

Napisano

> no tu sie z Tobą nie zgodze

> mam siene w gazie i jak moja zona jezdzi, to zmienia biegi przy 2 tys obr, bo tak jej kazałem-

Czemu kazałeś żonie zarżnąć silnik ?

Napisano

> dużo chyba?

moj sporting po miescie 8 gazu a czasem nawet 7,5 l ,trasa 6,5-7 l lpg

Napisano

> Czemu kazałeś żonie zarżnąć silnik ?

co Ty bredzisz?

zanim ją poznałem, to miała agenta i własnie w nim zarzneła, bo piłowała ile sie dało, a teraz jezdzi delikatnie i oszczednie, silnik grama oleju nie bierze, nie poci sie, wiec jak go niby ma zarznac?

Napisano

> co Ty bredzisz?

> zanim ją poznałem, to miała agenta i własnie w nim zarzneła, bo piłowała ile sie dało, a teraz

> jezdzi delikatnie i oszczednie, silnik grama oleju nie bierze, nie poci sie, wiec jak go niby

> ma zarznac?

Co Ty bredzisz ?

agent zajechany przez piłowanie? chyba że ktoś jeździł cały czas do odcinki to tak, silniki z cc700 i malucha to chyba jedyne które były zdolne pracować praktycznie ciągle z maksymalną mocą, ze względu na właśnie swoją niską pojemność i moc

Delikatnie można też jeździć np do 3tys.

przyspieszanie do 2000 i zmiana przy tej prędkości obrotowej powoduje tylko niepotrzebne obciążenia elementów napędowych i ich szybsze zużycie.

Napisano
  • Autor

byłem na regulacji teraz jest 7,5 i jest ok

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.